Random Article


Review: Arkham Manor #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Batman mag weer de detective uithangen

Op zijn slechtst


Niet bijster origineel


Arkham Asylum is niet meer. Batman stelt zijn landgoed open voor een tijdelijke noodopvang als Arkham Manor, maar dan wordt er iemand vermoord…

3
Posted 27/10/2014 by

 
Full Article
 
 

Inevitably, a new tumor will form.

In de pagina’s van DC‘s Batman Eternal was te zien hoe Arkham Asylum door het noodlot werd getroffen. Arkham Manor trekt dit idee verder en vertelt wat er dan komt. Gotham City heeft geen opvang meer voor haar geestelijk gestoorde populatie en dus doet Bruce Wayne wat hij moet doen. Hij stelt zijn landgoed open voor een noodopvang en laat zijn landhuis ombouwen tot een inrichting. Dit brengt spanningen te weeg bij zijn butler Alfred maar dat valt in het niets bij wat er verder gebeurt. Een van Arkham’s bewoners wordt vermoord en dus moet Wayne undercover om de dader te zoeken…

Gerry Duggan (Hulk, Nova) zet het mysterie goed neer. Batman mag dus weer de detective uithangen. Al zal het mogelijke drama met Alfred potentieel interessanter zijn. Shawn Crystal (Deadpool, Hawaiian Dick) is de grootste onbekende. Zijn tekenwerk is een verademing ten opzichte van de tekenaars van andere Batman-reeksen. Het doet denken aan het werk van Sean Murphy (The Wake) gekruid met invloeden van manga.

Arkham Manor #1 is absoluut geen slechte comic. Het idee dat Bruce Wayne zijn eigen landgoed ter beschikking zou stellen in een situatie  als deze past precies bij zijn karakter. Het probleem van de comic is echter van een andere aard. De ervaren lezer heeft dit allemaal al eens gezien. De vraag is of de makers in staat zijn om dit verhaal richting onbekende wateren te sturen? Zo niet, dan is deze nieuwe DC-serie niet bijster interessant om te blijven volgen.

Wanneer we ons beperken tot de eerste issue dan moet worden gezegd dat het er mooi uitziet. Het moordmysterie is amusant, maar het heeft wel zijn problemen. Bekijk het gewoon zelf en probeer het eens…

Arkham Manor #1 bij Archonia.com

Arkham Manor 001-1Arkham Manor 001-2

Arkham Manor 001-3Arkham Manor 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   

  Meest hatelijk aan dit nummer was, dat het eigenlijk een grote spoiler bevatte voor wie Batman Eternal volgde. Dit verhaal kwam uit tegelijk met Batman Eternal #28 maar zou pas na #30 mogen worden gelezen. Idioot van DC dat ze die comic dan niet 2 weken later lieten uitkomen, tegelijk met Batman Eternal #30.
  • avatar
    
   Ctulu

   ‘t Is al verdomd moeilijk om niet maanden op voorhand op de hoogte te zijn met al die Solicitiations. … Net als film trailers verklappen ze véél te véél!
   Granted, ik doe het mezelf aan door ze online op te zoeken maar je moet wel om je pre-orders slim te beheren :(
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   We hadden er ook al over bericht in een nieuwspostje. Dus op zich zou het bekend moeten zijn.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.