0
Posted 22/10/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor December 2014


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van oktober 2014 voor aankopen in december 2014 kan hier gevonden worden: Previews oktober 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

song of belith vervangerCONAN VOL.16: THE SONG OF BELIT

Het begon heel voortvarend, maar de run van Brian Wood op Conan the Barbarian is in alle stilte uiteindelijk beëindigd. En dat is best jammer, want de schrijver heeft uit het oorspronkelijke verhaal Robert E. Howard getiteld “Queen of the Black Coast” een behoorlijk epos kunnen halen. Fans van de beminnelijke barbaar zouden dit toch zeker gelezen moeten hebben…

 

corto maltese capricorn

CORTO MALTESE: UNDER THE SIGN OF CAPRICORN

Een aantal maanden geleden schreven we er al eens over. IDW gaat alle Corto Maltese-albums in het Engels vertalen en uitgeven in aantrekkelijke hardcovers. Ben je om de een of andere reden nooit begonnen aan de Nederlandstalige albums van Casterman dan trekken deze edities je misschien alsnog over de streep.

 

sunstone

 

SUNSTONE

 

We adoreerden zijn fantasycomic Ravine, maar de aandacht van Stjepan Sejic lijkt de laatste tijd vooral te gaan naar zijn experimentele comic Sunstone. Een erotische romantische comedy waarin twee vrouwen worstelen met de thema’s van seks, relaties en fetisjisme. Een veel gebruikte quote van enkele lezers luidt: “Ik heb niks met BDSM..Maar dit verhaal..dat snap ik wel.

 

outcast vol 1
OUTCAST BY KIRKMAN & AZACETA, VOL. 1

 

In 2003 zette Robert Kirkman de zombie opnieuw op de kaart met The Walking Dead. In 2014 richt hij zijn aandacht op het exorcisme. De openingsissue maakte erg veel indruk. Is Kirkman als schrijver volwassener geworden? Daar lijkt het wel op. Deze bundel verzamelt de eerste verhaallijn waarin we kennismaken met de geplaagde Kyle. Zijn hele leven lang lijkt hij te worden achtervolgd door demonen en hij wil nu eens weten waarom. Het antwoord zal hem niet bevallen…

 

saga-tp-04-2d4b3

SAGA, VOL. 4

 

Tsja, als het aan mij ligt dan besprak ik elke issue. Brian K. Vaughan en Fiona Staples zijn al een paar jaar bezig met Saga en maken er werkelijk een epos van dat behoorlijk wat ouder sciencefictionwerk doet verbleken. Het bevat alles: actie, sensualiteit, drama en liegende katten. Deze vierde trade zal vooral in het teken staan van het drama omdat de relatie van Marko en Alana door alle stress onder hoogspanning komt te staan. Het is echt pijnlijk om te lezen en dat maakt het zo goed.

 

avengers george perez kurt busiek

AVENGERS BY KURT BUSIEK & GEORGE PEREZ OMNIBUS VOL. 1

 

Misschien is dit wel de aankoop van deze maand? Voordat Brian Michael Bendis de Avengers blijvend veranderde en er Marvel’s vlaggenschip van maakte was er de run van Kurt Busiek en George Pérez. Beide heren trokken rond de eeuwwisseling alle registers open en penden enkele van de beste verhalen neer uit de ganse geschiedenis van The Avengers. Deze omnibus bundelt niet alleen de eerste 23 delen van de run maar verzamelt ook de complete Avengers Forever-miniserie waarin Captain America en consorten verstrikt raken in de oorlog tussen Kang en de onsterfelijke Immortus. Dit gebeuren wordt overigens getekend door Carlos Pacheco. Wat een schrijver(s), wat een grafisch geweld. ughhh… I want it now!!

 

time runs out

AVENGERS: TIME RUNS OUT VOL. 1

En we blijven nog even bij The Avengers hangen. Na 2 jaar ploeteren beëindigd Jonathan Hickman zijn run op de Marvel NOW!-reeks. De Avengers reizen acht maanden in de toekomst. Wat is er in de tussentijd veranderd? Wie zijn de nieuwe Cabal? En hebben hun strijd en offers iets opgeleverd of zullen beide Avengers-groepen lijdzaam moeten toezien hoe het laatste restje tijd verstrijkt…

 

new frontier dc deluxe

DC: THE NEW FRONTIER DELUXE EDITION

 

DC’s hedendaagse helden maakte natuurlijk ooit hun debuut. De Tweede Wereldoorlog is voorbij maar er is een nieuwe oorlog voor in de plaats gekomen, een Koude Oorlog. Superman, Batman en Wonder Woman krijgen al snel gezelschap van mensen als de nieuwe Flash en Green Lantern. Zelfs als je niets met DC hebt dan is dit nog steeds een prima editie om in huis te hebben. Darwyn Cooke is een comicbookmaker van de buitencategorie wiens pagina’s een lust voor het oog zijn.

 

ABS-TMET-1-de7bb

ABSOLUTE TRANSMETROPOLITAN VOL. 1

 

Hij koos ervoor om de stad te verlaten die hij haatte. Maar een contract dwingt de Gonzo journalist Spider Jerusalem om zijn oude vak weer op te pakken. Als onderzoeksjournalist voor The Word duikt Spider in de presidentsverkiezingen en vertelt hij de wereld over de alledaagse misstanden die hij ziet in de futuristische stad. Waarom? Omdat nu eenmaal iemand de waarheid dient te vertellen. Het meesterwerk van Warren Ellis en Darick Robertson krijgt eindelijk de editie die het verdient. Een maatschappelijk relevante comic…

 

sculptor

SCULPTOR

Een kunstenaar zit creatief gezien op zwart zaad. Hij sluit een deal met de duivel en kan 200 dagen lang alles boetseren met zijn handen. Letterlijk alles. Als hij wil dan kan hij de wereld letterlijk mooier maken. Maar bij een deal met de duivel trekt deze vaak aan het langste eind, toch? Scott McCloud is een van de grootste denkers over het stripmedium. Wanneer hij met nieuw werk komt dan hoort dat absoluut thuis in de kast van een beetje liefhebber.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.