Random Article


Marvel brengt de Secret Wars terug in 2015

 


2
Posted 13/10/2014 by

Avengers- en New Avengers-schrijver Jonathan Hickman en artiest Esad Ribic kondigden op New York Comic-Con aan dat ze in 2015 de grote Marvel cross-over Secret Wars nieuw leven zullen  inblazen. Net zoals het origineel dat inmiddels 30 jaar bestaat, zal ook deze minireeks twaalf delen in beslag nemen en dus vanaf mei 2015 een heel jaar (!) doorheen de Marvel-verhalen lopen. Dit event is bovendien een rechtstreeks vervolg op de laatste verhaallijn Time Runs Out in Avengers en New Avengers. Deze teams zullen dus ongetwijfeld een centrale rol spelen binnen de cross-over.

Bij de comicbookfans die de Marvel-reeksen al wat langer volgen, zal deze keuze erg vreemd overkomen maar ook nostalgie oproepen. De verhaallijn Secret Wars van Jim Shooter was immers Marvels eerste mega cross-over in 1984. In de twaalfdelige minireeks werden de Marvel-helden en -schurken naar de planeet Battleworld ontvoerd door de geheimzinnige en oppermachtige Beyonder. Daar werd een zogenaamde geheime oorlog opgezet om te zien wie nu zou winnen in een groots gevecht: de helden of de schurken.

Jonathan Hickman en tekenaar Esad Ribic  (Thor: God of Thunder) werkten al eerder samen aan Ultimate Comics: Ultimates. Marvel-redacteur Tom Brevoort liet weten dat alle Marvel-reeksen naar het event zullen opbouwen en dat deze Secret Wars het grootste Marvel-event ooit wordt. Op de teaser van Alex Ross zien we alvast klassieke versies van Marvel-helden als Captain America, Thor en Iron Man het uitvechten met hun nieuwere, Avengers NOW!-varianten. Tevens zijn er verschillende helden uit parallelle Marvel-werelden te zien, waaronder Iron Man 2020, zowel de Squadron Supreme- als Supreme Power-versies van Hyperion en Miles Morales/Ultimate Spider-Man. Zowel de X-Men als Fantastic Four zijn opvallend afwezig. Wordt dit Marvel’s versie van DC’s Crisis on Infinite Earths?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Samensmelting 616 & 1610?
 2. avatar
   

  Nu moet ik zeggen dat ik wel enorm event-moe aan het worden ben wat comics betreft. Toch denk ik met plezier terug aan de eerste reeks Secret Wars, hier toen nog Geheime Oorlogen geheten. Een heel goed verhaal was het niet, maar wat hebben we ons ermee vermaakt. :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.