Random Article


Review: Thor #1 (2014)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooi tekenwerk. Het nieuwe logo.

Op zijn slechtst


Is louter een voortzetting van het vorige, nauwelijks een nieuw begin. De nieuwe vrouwelijke Thor is maar op twee pagina's te zien.


De avonturen van Marvel’s nieuwe vrouwelijke Thor gaan van start… of toch niet?

1
Posted 02/10/2014 by

 
Full Article
 
 

Whosoever holds this hammer, if she be worthy, shall possess the power of Thor.

Een tijdje terug stond de media er vol van. De macht van ThorMarvel‘s Asgardiaanse dondergod en één van de oprichters/kernleden van de Avengers, zal worden overgedragen op een vrouw. Zij zal de godin van de donder worden in Marvel’s nieuwste schaamteloze poging om diversiteit onder hun klassieke superhelden te brengen en het start allemaal in de nieuwste Thor #1, ondertussen het vierde nieuwe begin van de reeks (technisch gezien zelfs het zesde).

Maar eigenlijk is het helemaal geen nieuw begin. Deze Thor #1 is louter een voortzetting van Thor: God of Thunder #25 – het einde van de vorige serie – en de gebeurtenissen van Marvel’s laatste event Original Sin. Nick Fury fluisterde hier iets in Thor’s oor, waardoor hij plotsklaps niet meer waardig was om zijn mystieke hamer Mjolnir op te heffen. Het ding ligt nu roerloos op de maan en zelfs Thor’s vader Odin – dewelke Mjolnir creëerde en diens betovering voorzag – krijgt er geen beweging in. Een mentaal haast gebroken Thor probeert al wekenlang als een bezetene tevergeefs de hamer op te tillen, terwijl Odin en zijn vrouw Freyja ernaast ruziën en de donkere elf Malekith samen met wat Frost Giants heibel schopt op aarde…

thor1b

Je merkt dat we niets zeggen over de mysterieuze vrouw die wel waardig genoeg zal zijn om Mjolnir op te tillen en de nieuwe Thor zal worden. Dit komt omdat zij pas op de laatste twee pagina’s van de comic verschijnt. Pagina’s die tevens al eerder te vinden waren op internet als preview van de comic. We weten niet wie ze is en het lijkt erop dat het mysterie rond haar identiteit nog wel even zal aanslepen, gelijkaardig aan de Hulk-reeks uit 2008 met de rode Hulk in de hoofdrol. Het werkt tegengesteld aan bijvoorbeeld het eveneens deze week uitgekomen Captain America #25, waarin – zoals we ook al langer wisten – Sam Wilson/de Falcon op het einde de nieuwe Captain America wordt om daarna pas de hoofdrol te spelen in een nieuwe reeks. Met andere woorden, deze Thor #1 leest dus meer als een Thor: God of Thunder #26 of een Thor #0.

Een voordeel hierbij is wel dat de échte Thor duidelijk een zeer belangrijke rol in de reeks zal blijven spelen. De fans van schrijver Jason Aarons eerdere werk op de oerdegelijke Thor: God of Thunder-reeks zullen hier blij mee zijn. Minder is dan weer wel dat het cliché al pijnlijk bevestigd wordt dat de nieuwe, vrouwelijke Thor slechts een gimmick is die het slechts enkele verhaallijnen/maximum één reeks zal volhouden. Dat is echter nog iets langer dan de voorgaande keren dat de dondergod vervangen werd in zijn eigen serie.

thor1

De nieuwe Thor #1 zal zeer teleurstellend blijken voor nieuwe lezers en is in het algemeen niet de knaller die het moet zijn om ons ook maar iets te doen geven om de nieuwe godin van de donder. We weten dat ze een blonde vrouw is, that’s it. We zullen ze pas in het volgende deel voor het eerst in actie zien en kunnen daarna al beginnen aftellen naar het moment waarop de echte Thor terug zijn hamer waardig is. Het verhaal en de algemene opzet bieden weinig origineels en kunnen de hype niet waarmaken. Wat echter wel een enorm pluspunt biedt zijn de prachtige tekeningen van Russell Dauterman. Simpel, maar zeer mooi en geweldig aangevuld door de inkleuring van Matthew Wilson. Op de tekeningen na is dit met gemak het minst goeie begin van een Thor-soloreeks tot hiertoe. We wachten echter op de verzamelde editie vooraleer we een definitief oordeel kunnen uitbrengen…

Thor #1 bij Archonia.com

Thor_1_Preview_1

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Ik had even schrik dat de originele Thor volledig uit de picture zou verdwijnen. Blij dat hij niet vergeten wordt. Hoe meer Thor kan rondlopen met Jarnbjorn hoe beter! Hij ziet er stukken rauwer uit. En hopelijk later als hij terug worthy wordt bevonden heerlijk dual wielden met Mjolnir xD

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.