0
Posted 23/09/2014 by Killian in Comics
 
 

Bendis Board sluit na 15 jaar de deuren


Op vrijdag 19 september stuitten trouwe bezoekers van het Jinxworld forum (dat in de wandelgangen het Bendis board wordt genoemd aangezien het is ‘verbonden’ met de website van schrijver Brian Michael Bendis) op een nogal onverwacht bericht. Toen ze het forum wilde betreden troffen ze het volgende bericht aan:

It is with a heavy heart but with a headful of love and fond, fond memories that the bendis board is now closed. put out to pasture. it’s the end of the road.
I am immensely proud of the community we have built, the relationships we have made, and the literal decades of fun we have had together.
For those looking for me you can always find me on twitter @brianmbendis and tumblr http://brianmichaelbendis.tumblr.com
I am not going anywhere. I am eager to hear your thoughts and love our interaction.
This looks to be one of the most exciting years I will ever have with the debut of the powers TV show and so many other big surprises coming in the next few months. it is important, now more than ever, that I focus as much of my attention on my work and family.
I hope you take personal joy in the success of the books and creators you have championed so vigorously on these boards. careers were made because of you guys. and that’s no exaggeration.
Do know that I truly love all of you and I hope to speak with you as often as possible… in 140 characters or less :-)
bendis board 1992- 2014

Klein detail. Wanneer we de archieven er op na slaan dan is 1992 wat overdreven. Brian Michael Bendis opende in 1999 zijn forum. Maar wat overeind blijft staan is dat dit het nogal brute einde van een tijdperk is. Een groot deel van de leden heeft een nieuw onderkomen gevonden op een ander board. Maar er heerst nogal wat onvrede over de wijze waarop het is gegaan, aangezien het forum niet meer toegankelijk is waardoor mensen hun favoriete posts niet meer kunnen opslaan of contactgegevens met andere gebruikers kunnen uitwisselen. Er werd ook gesuggereerd dat er een groot drama achter de schermen heeft plaatsgevonden, maar daar zijn geen concrete bewijzen voor. Je kunt er vanuit dat de slotrede alles zegt.

De sluiting van het Bendis Board is een van de voorbeelden van befaamde fora die in de recente jaren hun deuren sloten. Zo resette de website CBR vrij recent hun fora in verband met enkele onvriendelijkheden die zich daar tussen de gebruikers afspeelden. En in een wat verder verleden sloot DC Comics de message boards en verving deze door de optie om via Facebook op hun artikelen te reageren.

Het ziet er naar uit dat meer en meer fora plaats maken voor de sociale media. De weinige echt grote communities overleven het wel, maar wie over comics of over welk onderwerp dan ook wil schrijven zal steeds vaker moeten beschikken over een account op een sociale netwerksite. Ergens is het wel te begrijpen want je houdt zo toch de trollen buiten de deur, maar toch bekruipt je het gevoel dat er iets is kwijtgeraakt. Of is dat de nostalgie die doorsijpelt?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.