0
Posted 21/09/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor November 2014

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf)van september 2014 voor aankopen in november 2014 kan hier gevonden worden: Previews september 2014.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).
 
HTDOMNIHC_2ND_cover
Het waren de jaren zeventig. Het idealisme uit de sixties had plaats gemaakt voor een soort gelatenheid. Het was paradoxaal genoeg ook het decennium dat alles kon bij Marvel. Howard is een eend die per ongeluk op onze aarde is beland. Een planeet vol haarloze apen met de meest idiote gewoonten.
Steve Gerber had met Howard the Duck een ideaal figuur om kritiek te leveren op de maatschappij. Als ultieme buitenstaander kreeg Howard te maken met figuren als de boosaardige boekhouder Pro-Rata en de sekteleider Joon Moon Yuc. Het lijken figuren van hun tijd maar je kunt ze moeiteloos doortrekken naar 2014. Het is tijdloze satire.
 
SAVHULK2014V1TPB_cvr
Begin dit jaar werd The Savage Hulk gelanceerd. Deze serie bevat stand-alone verhaallijnen rond Marvel’s groene gigant, dus is uitermate geschikt voor mensen die best iets van de Hulk willen lezen maar niet aan een serie vast willen zitten. Deze paperback bundelt een vierdelig verhaal gemaakt door Alan Davis. De Hulk komt in dit verhaal tegenover de X-Men te staan en dat is alles wat je moet weten…
 
De eerste 20 delen van DC‘s wekelijkse Batman Eternalreeks werden gebundeld in deze paperback. In de nasleep van Forever Evil is de wereld anders gaan aankijken tegen de helden van het DC-universum. Ook het politiekorps van Gothan City is niet meteen fan van de gemaskerde wrekers te noemen. Wanneer Gotham geteisterd wordt door een bendeoorlog en enkele nieuwe schurken is het aan Batman en consorten om deze misdaadgolf de kop in te drukken. Kunnen ze rekenen op de hulp van de politie of zullen deze eerder van de gelegenheid gebruik maken om af te rekenen met onze helden?

 
divine right nob2014
Dit Jim Lee-vehikel werd eind jaren negentig onder de vlag van Wildstorm gepubliceerd. Het volgt de verwikkelingen van Max Faraday die grote krachten verkrijgt. Hij ontpopt zich als een held, maar ontwikkelt zich tot een maniak. Het verhaal is echt heel luchtig, maar de comic is volledig getekend door Jim Lee! Nice!
 
futures end tpb
DC Comics is gek van wekelijkse series. Voor deze titel reizen ze vijf jaar in de toekomst. Het DC-universum is een groot apocalyptisch gebied geworden. Hoe, wat, waarom en kan het nog worden teruggedraaid? Wie dat wil weten kan hier het beste instappen.
 
xo manowar
Na zoveel liefde voor Valiant in een recente Brainfreeze Podcast konden we niet achterblijven. Valiant Entertainment bundelt de eerste 30 X-O Manowar-comics uit de jaren negentig. Met tekenwerk van Jim Calafiore, Barry Windsor-Smith, Bob Layton, Joe Quesada en Steve Ditko is dit grafisch in ieder geval het interessantste stuk van deze serie. Voor de rest is het concept achter deze serie natuurlijk hetzelfde als in de huidige reeks.
 
LAZARUS-HC-01-21a66
Lazarus is echt een titel waarvan je denkt dat Warren Ellis hem schrijft, maar het is dus echt Greg Rucka. Hij schetst een toekomst waarin de mensheid aan de ketting ligt bij een aantal families die de aarde hebben verdeeld in economische wingebieden. Hoofdpersoon van dit epos is de Lazarus Forever Carlyle. Het hoofd van de krijgsmacht van de familie Carlyle. Deze comic draait niet alleen om de conflicten tussen de families maar ook om Forever wiens fundamenten onder haar voeten worden weggeslagen. Tekenwerk is van Michael Lark.
 
scum
Een tijdje terug promootten we deze comic omdat de Vlaamse tekenaar kwistig strooide met origineel tekenwerk. Dit is de bundel met het complete verhaal, geclassificeerd onder “southern fried grindhouse sci-fi“. Wie toen is vergeten om de losse delen te kopen kan nu alsnog toeslaan…
 
203153_s0
Fantagraphics is al een tijdje bezig met de Donald Duck-strips van Carl Barks. Ze geven nu twee hardcovers uit in een kwieke slipcase voor een voordelige prijs. Wie zin heeft om deze comics rond de bekende eend te proberen krijgt hiermee een unieke kans om voordelig in te stappen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.