0
Posted 14/09/2014 by Dantonse in Boeken
 
 

Alan Moore’s Jerusalem is klaar


Alan Moore is een legendarische schrijver persoon in de comicbookwereld, maar hij heeft zich ook al in de boekenwereld gewaagd. Zo verscheen er in 1996 al het gewaardeerde Voice of the Fire. Deze roman speelde zich af in Moore’s geboortedorp, Northhampton. In een periode van 6000 jaar, vanaf 4000 voor Christus tot nu, met 12 verschillende protagonisten. Voice of the Fire werd kritisch erg gewaardeerd, dus is er al jaren spraken van een nieuwe novel van Moore.

Dit boek is ondertussen al een lange tijd aangekondigd,  Moore heeft ondertussen zeker 6 jaar aan het boek Jerusalem gewerkt en het werk is ontstaan als een reactie tegenover comics, na Moore’s niet al te beste scheiding met DC Entertainment. Het gaat zich weer afspelen in zijn geboortestad en het wordt een fictief boek met onder andere Moore’s familie als protagonisten. Alan’s dochter, Leah, heeft inmiddels aangekondigd dat het boek volledig geschreven is. Nu dient alles nog gecontroleerd te worden door de redactie.

Het boek zou meer dan één miljoen woorden bevatten. Het wordt dus geen makkelijke karwei om Jerusalem te verbeteren. Een uitgever is er ook nog niet. Moore was bang dat het te zwaar ging zijn om op te pakken, daarom deinst hij zeker niet terug voor eBooks…

Comments

comments


Dantonse

 
avatar
Comic lezer, film kijker, en serie-verslinder!