Random Article


Review: Annihilator #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een paar goede scènes die passen bij het hoofdpersonage

Op zijn slechtst


Grant Morrison speelt met oude thema's


Eindelijk is de nieuwe liefdesbaby van Grant Morrison en Frazer Irving daar. De heren gaan in Annihilator op de sciencefictiontoer…

0
Posted 12/09/2014 by

 
Full Article
 
 

Do the words inoperable brain tumor mean anything to you, mr. Spass?

Na bijna twee jaar wachten brengt Legendary Comics eindelijk de eerste issue van Annihilator uit, de vrucht van de samenwerking tussen Grant Morrison (The Invisibles, Batman and Robin) en Frazer Irving (Batman and Robin, Uncanny X-Men).

De comic opent met een spectaculaire ontsnapping van de ruimtecrimineel Max Lomax. Deze ging een levenslange gevangenisstraf tegemoet, maar had geen zin om te wachten totdat de dood hem kwam halen. Je zou kunnen zeggen dat deze opener nogal warrig oogt en leest als een matig script. Je knijpt een oogje dicht wanneer je beseft dat dit verhaal uit het brein van Ray Spass is ontsproten. De voormalige vedette onder de scriptschrijvers in Hollywood moet na jaren van feesten weer aan het werk. De bodem van zijn rekening komt in zicht en Spass kan wel weer een hit gebruiken. In Hollywood ben je immers vergeten voordat je het weet. Maar is het niet allemaal te laat? Spass lijdt niet alleen aan deadline stress maar ook aan een ongeneesbare tumor in zijn hoofd. Alles lijkt verloren totdat…

Wie DC’s recente The Multiversity naast deze comic legt is geneigd om te denken dat Morrison weer speelt met dezelfde thema’s als in het begin van zijn carrière. De schrijver verkent weer de plekken waar fictie doorsijpelt in de echte wereld. Zijn wij onze fictie en is de fictie ons? Hij verbergt deze vraag onder een aardig mysterie en er hangt een Faustiaans dilemma in de lucht.

Het verhaal van Annilihator is technisch knap geschreven, maar het enige wat interessant is en blijft is het tekenwerk van Frazer Irving die speelt met de belichting in zijn platen. Het verhaal van Morrison is wat leeg. Je zou van een comcbookmaker van zijn kaliber meer mogen verwachten. Dit is wat gemiddeld. Misschien in de volgende issue?

Annihilator #1 bij Archonia.com

 Annihilator 001-1Annihilator 001-2

Annihilator 001-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.