Random Article


Officieel: Dwayne “The Rock” Johnson is Black Adam in DC’s Shazam

 


0
Posted 03/09/2014 by

Kneel at his feet or get crushed by his boot

blackadamcaptmarvelWel, het was de ene of de andere en een recente tweet maakte aan alle speculatie een einde. Dwayne “The Rock” Johnson (G.I. Joe, Hercules) heeft zichzelf bevestigd voor de rol van Black Adam in de opkomende Shazam!-film van Warner Bros. en DC Entertainment. Een rol waarvoor hij al zeer lang in de running was.

Black Adam verscheen voor het eerst in The Marvel Family #1 uit 1945 en werd gecreëerd door Otto Binder en C.C. Beck. Hij is daarmee één van de oudste vijanden van Captain Marvel/Shazam. Teth Adam was een Egyptische prins die werd gekozen om een kampioen van de tovenaar Shazam te worden. Door het uitspreken van dit magische woord verkreeg Adam de krachten van verschillende Egyptische goden (namelijk het uithoudingsvermogen van Shu, de snelheid van Heru, de kracht van Amon, de wijsheid van Zehuti, de macht van Aton en de moed van Mehen). Hij misbruikte echter zijn macht, werd verbannen van de aarde en keerde pas in het heden terug als vijand van Billy Batson, de nieuwe kampioen van Shazam. Na een tijdlang als bona fide superschurk te hebben rondgevlogen, werd hij in de laatste jaren eerder omgetoverd tot een antiheld en heerser van het fictieve land Bialya. Het is ook zo dat Johnson hem zal vertolken, want in zijn tweet staat de hashtag #TheAntiHero duidelijk vermeld.

Shazam! is één van de tien opkomende DC-films van Warner Bros., samen met Batman V Superman: Dawn of Justice en Justice League. Een releasedatum is nog niet geweten, maar een release in 2016 lijkt ons nog goed mogelijk. Dwayne Johnson vervoegt als Black Adam hiermee het beginnende DC-filmuniversum dat gestart werd met Man of Steel, naast o.a. Henry Cavill als Superman, Ben Affleck als Batman, Gal Gadot als Wonder Woman en Jason Momoa als Aquaman.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.