Random Article


Frank Cho kondigt reeks Creator-Owned Comics aan

 


0
Posted 21/08/2014 by

Al bijna tien jaar praat Frank Cho over zijn plannen om weer wat eigen reeksen op te starten. In 2005 trok hij naar Marvel om wat jeugdhelden te tekenen. Hij zette een miniserie op rond Shanna, the She-Devil en tekende mee aan onder andere Savage Wolverine en Mighty Avengers. In een interview kondigde hij aan dat de creator-owned comics op hem wachten. Maar een scheiding van zijn vrouw gooide roet in het eten waardoor hij tot in dit decennium voor Marvel bleef tekenen.

Cho’s financiële situatie staat het inmiddels weer toe dat de tekenaar zonder zijn Marvel-geld kan. Momenteel werkt hij zijn laatste comics af voor de uitgever om zich vervolgens (eindelijk) op zijn eigen reeksen te storten. Wat kunnen we de komende jaren verwachten?

  1.  In november van dit jaar verscheept Cho Drawing Beautiful Women: The Frank Cho Method . Het boek waar hij een zeer succesvolle Kickstarter-campagne voor opzette.
  2. World of Payne verschijnt in de lente van 2015. Een uitgever is nog niet bekend gemaakt. Cho maakt deze comic samen met schrijver Tom Sniegoski en noemt het een actie/horrorverhaal dat tot de nok toe is gevuld met monsters.
  3.  In de herfst van 2015 verschijnt Skybourne. Cho zal dit schrijven en tekenen. Het is nog niet bekend waar dit over gaat.
  4.  Het lang verwachte Guns & Dino’s verschijnt in de lente van 2016 bij de Franse uitgever Delcourt. Cho tekent en schrijft een verhaal dat, gezien het vele schetswerk, letterlijk zal draaien om de twee zaken uit de titel…

Wie meer wil weten kan het verloop van het creatiewerk volgen op de blog van Frank Cho.

ghost-dog cho

cho skybourne

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.