Random Article


Guardians of the Galaxy Easter Eggs

 


4
Posted 13/08/2014 by

Momenteel loopt Marvel‘s Guardians of the Galaxy in de zalen. De tiende film in het Marvel Cinematic Universe is een humoristisch ruimte-epos geworden, gebaseerd op de meer kosmische personages en werelden van de uitgeverij. Het zou geen Marvel Studios-film zijn zonder tal van verwijzingen naar verdere Marvel-comics en -films en dus hebben we een hoop Guardians of the Galaxy easter eggs en cameo’s op een rijtje gezet en leggen we wat meer uit over verschillende concepten in de film. Uiteraard bevat dit artikel talloze spoilers voor diegenen die de film nog niet gezien hebben…

Guardians of the Galaxy werd geregisseerd door James Gunn (Slither, Super). Onze review van de film – de allereerste in de wereld – lees je hier, terwijl je alles over de oorspronkelijke comics te weten komt in onze START TO READ: Guardians of the Galaxy.

STAR-LORD, 80s POP CULTURE GEEK

starlordwalkman

Peter Jason Quill (Chris Pratt) staat beter bekend als Star-Lord, een personage dat voor het eerst verscheen in Marvel Preview #4 uit 1976. In de film wordt hij op jonge leeftijd ontvoerd in 1988. Dit maakt hem een duidelijk kind van de 80s en zijn referenties naar de popcultuur liegen er dan ook niet om. Van Ninja Turtles (1984) tot Kevin Bacon in de film Footloose (1984) tot John Stamos (oom Jesse uit Full House) tot ruilkaarten van Alf (1986-1990) tot Indiana Jones & The Raiders of the Lost Ark (1981). Zijn Sony Walkman staat vol met 70s/80s popklassiekers die de soundtrack van de film opmaken en hij noemde zijn ruimteschip de “Milano“, naar actrice Alyssa Milano (waar de jonge Quill wel een oogje op had). Star-Lord’s schip in de comics heette gewoon Ship, maar hier wordt de naam een leuke referentie naar Milano’s status als 80s tieneridool dankzij haar rol in de sitcom Who’s The Boss? (1984-1992). Er is ook een minirol weggelegd voor een Troll doll (en als we dan heel ver doorzoeken kan je dit zelfs als verwijzing zien naar Pip The Troll, een kosmisch personage van Marvel).

starlordorb

Terwijl Star-Lord in de comics een ietwat nobelere NASA-astronaut was die werd omgetoverd tot een interplanetaire politie-agent, werd het filmpersonage in de ruimte opgevoed door een bende premiejagers en geïnspireerd door ruimterebellen als Han Solo (Star Wars), met een vleugje Indiana Jones. De openingsscène van Guardians of the Galaxy, waar Star-Lord de Orb steelt, is dan ook een duidelijke knipoog naar de eerste scène uit Raiders of the Lost Ark.

DE VADER VAN STAR-LORD

jsonOp haar sterfbed heeft Peter Quill’s moeder Meredith het over de vader van haar zoon. Ze beschrijft hem als een engel. Dat klopt gedeeltelijk, want hij kwam letterlijk uit de lucht gevallen. J’Son, ook gekend als Jason of Spartax, was een soldaat van het intergalactische keizerrijk de Spartoi, een zusterras van de Shi’Ar die je misschien wel kent uit de X-Men-comics. Na een crashlanding op aarde ontmoette hij Meredith en kreeg hij een zoon met haar. Uiteindelijk trok hij terug naar de sterren en werd de keizer van de Spartoi. In de comics is zijn band met Star-Lord niet al te best en gedraagt hij zich regelmatig, zoals Yondu het ook stelt in de film, als een kl$?!zak.

Star-Lord wordt in de film door een officier van het Nova Corps al grappend “Star-Prince” genoemd. Dat is echter toepasselijk, want Peter Quill is dan ook in feite de troonopvolger van het Spartoi-rijk.

Regisseur James Gunn liet echter al weten dat J’Son niet de vader van Star-Lord zal zijn in de films, maar dat papa Quill wel een grote rol zal spelen in Guardians of the Galaxy 2. Wie dan wel de vader van Peter wordt is nog niet duidelijk. Dat kan gaan van Eros, de sexy broer van Thanos, tot ruimtemessias Adam Warlock tot zelfs Kree-soldaat/superheld Mar-Vell, aka Captain Marvel.

INFINITY “STONES”

infinitygems

In de comics zijn de Infinity Gems, of Soul Gems, kosmische edelstenen van onnoemelijk veel macht. Zij beheersen tijd, ruimte, macht, realiteit, ziel en geest. Een drager van alle zes stenen – zoals bijvoorbeeld in één handschoen, de Infinity Gauntlet – wordt een god. In het verleden zijn machtige kosmische wezens als Thanos en Adam Warlock hier al in geslaagd. De edelstenen zijn al meermaals verloren geraakt en van eigenaar gewisseld, maar ze willen gevonden worden en bij elkaar zijn. Wie dus één steen vindt, verhoogt meteen zijn/haar kansen om een tweede te vinden…

infinitystones

In de Guardians of the Galaxy-film verkrijgen we via The Collector eindelijk wat meer info over de Infinity Gems, in de films Infinity Stones genoemd. Het draait hier niet om edelstenen, maar machtige artefacten die min of meer dezelfde werking hebben als deze uit de comics (doch niet dezelfde kleuren). De Orb uit Guardians of the Galaxy bevat de krachtsteen, dewelke hier in één klap hele beschavingen kan uitroeien. Op het einde van Thor: The Dark World verkreeg The Collector al de Aether, dewelke min of meer overeenkomt met de realiteitssteen (al is dit nog niet officieel bevestigd). In Captain America: The First Avenger en The Avengers draaide het natuurlijk allemaal rond de Tesseract. Hoewel deze in de comics de Cosmic Cube wordt genoemd en daar helemaal geen Infinity Gem is, werd de filmversie van de Tesseract bevestigd als de ruimtesteen – vermits het portalen van de ene kant van de ruimte naar de andere kan openen. Er heerst momenteel ook een theorie dat de staf van Loki in The Avengers de geeststeen bevatte, vermits het de gedachten van anderen kon manipuleren. Ons lijkt het echter sterk dat Thanos zomaar een Infinity Stone uit handen zou geven, dus beschouw dat voorlopig maar als een gerucht.

YONDU UDONTA

In de comics was Yondu Udonta een lid van de oorspronkelijke Guardians of the Galaxy, dewelke voor het eerst verschenen in Marvel Super-Heroes #18 uit 1969 (ter vergelijking: het team dat je kent uit de film was in de comics in feite de tweede groep die zich de Guardians of the Galaxy noemde en kwam pas bij elkaar in 2008). Hier was hij een jager uit de primitieve kolonie Centauri-IV en vocht hij als laatste overlevende van zijn ras in de 31ste eeuw mee tegen de gevaarlijke Badoon, dewelke in deze tijd zowat onze hele zonnestelsel hadden gekoloniseerd.

yondu

In de film wordt Yondu gespeeld door Michael Rooker, die hem vertolkt als een blauwe versie van Merle Dixon uit The Walking Dead. Rooker kreeg de rol vanwege zijn vriendschap met regisseur James Gunn, die hem ook al castte in zijn films Slither (2006) en Super (2011). Het enige dat de Yondu uit de film echter gemeen heeft met de versie uit de comics is zijn mystieke pijl (dewelke hij al fluitend kan controleren) en zijn blauwe huidskleur en rode vin. Van zijn positie als leider van de bende premiejagers de Ravagers en zijn ontvoering/opvoeding van de jonge Star-Lord is in de comics geen sprake.

THANOS THE MAD TITAN

De Mad Titan verscheen al op het einde van The Avengers (2012) en is opnieuw te zien in Guardians of the Galaxy, waar zijn stem wordt ingesproken door Josh Brolin. Thanos is één van de grootste bad guys uit het Marvel-universum, heeft een fascinatie voor de dood (voorgesteld als zijn onbereikbare geliefde) en heeft al meermaals goddelijke macht verkregen dankzij het hanteren van de zes Infinity Stones/Gems. Hij werd gecreëerd door Jim Starlin en verscheen voor het eerst in Iron Man #55 uit 1973, dezelfde comic waar ook Drax The Destroyer voor het eerst verscheen. Thanos trad al talloze keren in conflict met zowel de Guardians of the Galaxy als de Avengers en zal nog een grote rol spelen in het Marvel-filmuniversum (met uiteraard de Avengers/Guardians of the Galaxy cross-over die in de steigers staat).

marvel-thanos-600x335

In de film is Thanos de adoptievader van zowel Gamora (Zoe Saldana) als Nebula (Karen Gillan) en trainde hij beiden tot zijn persoonlijke huurmoordenaressen. In de comics is dit enkel het geval voor Gamora. Nebula claimde hier valselijk dat Thanos haar grootvader was en de op zijn teen getrapte Mad Titan transformeerde haar in een grotesk levend lijk. Zij nam tijdelijk wraak door hem de Infinity Gauntlet even af te nemen…

DRAX VS THANOS

thanosdraxIn de comics is Thanos ook het primaire doelwit van Drax The Destroyer. Drax leeft dan ook om Thanos te vernietigen. Hier werd The Destroyer immers als Arthur Douglas geboren op aarde en was Thanos rechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw, Yvette, en dochter, Heather. Zijn ziel werd dan in het lichaam van een levend wapen gestopt. In de film is er echter maar weinig bekend over de geschiedenis van Drax (Dave Bautista) en lijkt hij afkomstig te zijn van een primitieve buitenaardse planeet. Ook claimt hij dat Ronan The Accuser (Lee Pace) zijn vrouw, hier Hovat genoemd, en kind (Kamaria) heeft gedood. Na de dood van Ronan vermeldt hij dan toch dat het eigenlijk Thanos is die hij moet doden, vermits de Mad Titan de opdracht gaf…

In de comics overleefde de dochter van Drax echter het debacle en groeide ze uit tot de van telepathische gaven voorziene Moondragon. Ze schopte het hierbij tot superheldin en vervoegde tijdelijk zowel de Avengers als de Guardians of the Galaxy.

THE COLLECTOR’S MUSEUM

The-Collector

Benicio del Toro speelt Taneleer Tevan alias The Collector. Het personage verscheen voor het eerst in The Avengers #28 uit 1966 en is één van de Elders of the Universe. Zijn hobby hoeven we niemand meer te vertellen. Zijn indrukwekkende museum was ook al te zien in de post-credits scène van Thor: The Dark World (2013), waar hij de Aether in bezit kreeg. In zijn museum vind je o.a. een Dark Elf uit Thor: The Dark World, een Chitauri uit The Avengers (2012), alsook een Space Slug uit Slither (2006), een eerdere horrorfilm van James Gunn.

adam-warlock-cocoon

Ook is er een cocon (zie image hierboven) aanwezig waaruit ongetwijfeld Him, alias Adam Warlock, herboren zal worden. Warlock is één van Marvel’s bekendste kosmische personages, een vriend/vijand van Thanos en één van de weinigen die alle zes Infinity Stones al tegelijk heeft mogen/kunnen hanteren. Hij heeft een periode als Guardian of the Galaxy opzitten en richtte hiervoor nog de Infinity Watch op, waar ook Drax The Destroyer en Gamora toe behoorden. Adam Warlock verscheen voor het eerst Marvel Premiere #1 (1972), maar was hiervoor als te zien als de entiteit Him in Fantastic Four #66-67 (1967).

adam-warlock-infinity

COSMO THE SPACE DOG

De ruimtehond die je in het museum van The Collector ziet is niet Laika, maar Cosmo The Space Dog. Een superslimme en van telepathische gaven voorziene Sovjet ruimtehond die voor het eerst verscheen in Nova #8 (2008). Cosmo zou in de comics zowel Nova als de Guardians of the Galaxy nog bijstaan in verschillende ruimte-avonturen en gedurende een hele tijd de basis Knowhere bewaken als veiligheidschef. Hij komt niet zo goed overeen met Rocket Raccoon en dat zie je in de film wanneer de twee even naar elkaar grommen.

cosmo

HOWARD THE DUCK

howard-the-duck-guardians-of-the-galaxy

Je ziet hem al even in een kooi in het museum van de Collector, maar Marvel’s bekendste eend speelt de hoofdrol in de post-credits scène van Guardians of the Galaxy. Howard The Duck werd gecreëerd door Steve Gerber en Val Mayerik en verscheen voor het eerst in Adventure into Fear #19 uit 1973. Zijn satirische verhalen behoorden in de jaren 70 tot de meest volwassen en maatschappijkritische Marvel-comics. De figuur duikt sindsdien zeer sporadisch op in het Marvel-universum en verkreeg in 1986 zijn eigen langspeelfilm, dewelke grandioos flopte.

howardtheduck

Howard The Duck werd in Guardians of the Galaxy ingesproken door Seth Green (Robot Chicken, Austin Powers) en zijn inclusie is louter een grapje van de makers. De kans dat hij een grote rol zal spelen in de toekomst van het Marvel-filmuniversum is dus bijzonder klein. Fun fact: Disney, nu de eigenaars van Marvel, dwongen de uitgeverij eind jaren 70 om Howard een broek te laten aandoen… hij leek qua uiterlijk immers teveel op hun eigenste Donald Duck!

CARINA WALTERS

carinawalters

In de film is Carina (Ophelia Lovibond) de slaaf van The Collector. In de comics is het eigenlijk zijn dochter. Zij werd door haar vader gebruikt als geheim wapen tegen de levende god Michael Korvac, maar werd echt verliefd op hem. Carina Walters stond Korvac bij in zijn epische gevecht tegen de Avengers in de klassieke kosmische verhaallijn The Korvac Saga (1978) en werd hierbij gedood door Thor. Carina verscheen voor het eerst in The Avengers #167 (1978).

BETA RAY BILL

Beta Ray Bill is een gemodificeerde Korbinite. Hij verscheen voor het eerst in The Mighty Thor #337 (1983) en was waardig genoeg om de hamer Mjolnir van Thor over te nemen. Hiermee was hij meteen ook de eerste niet-Asgardiaan die de mystieke hamer kon hanteren. Later verkreeg hij zijn eigen hamer, Stormbreaker. Wat hij in een kooi doet in het museum van The Collector is een groot vraagteken, vermits hij sterk genoeg is om er los uit te breken. Bill werd in de comics een lid van de enorm machtige Annihilators, samen met o.a. Nova, Silver Surfer, Quasar en zelfs de meer goedgezinde Ronan The Accuser nadat de Guardians of the Galaxy tijdelijk uit elkaar waren.

Beta_Ray_Bill

In de Guardians of the Galaxy-film passeert Star-Lord in het begin op de planeet Morag ook het skelet van een mensachtig wezen met een paardenhoofd. Dit zou ook een referentie naar Beta Ray Bill’s ras kunnen zijn, al moet het gezegd worden dat Bill de enige van zijn ras is die er zo uitziet. Het skelet behoort dan eerder toe tot een Kymellian, dewelke er werkelijk uitzien als mensen met een paardenhoofd.

CELESTIALS

celestials

Jack Kirby, de legendarische tekenaar die de meeste gekende Marvel-helden voor het eerst op papier zette, had wel wat met grote kosmische oorsprongsverhalen die de Bijbel in het niets deden vervallen. Zo stonden de Celestials, gigantische kosmische wezens waarbij zelfs goddelijke entiteiten als Thor’s vader Odin of planeteneter Galactus verbleken, aan de wieg van het Marvel-universum. Ze bezochten talloze planeten, waaronder de Aarde, op verschillende tijdstippen en waren verantwoordelijk voor de creatie van o.a. de Eternals, hun vijanden de Deviants (waaruit Thanos voortkwam) en het X-gen dat leidde tot het mutantenras op Aarde. De Celestials verscheen voor het eerst in The Eternals #1 uit 1976. In de film is er één van hen – Eson The Searcher – te zien in de scène waar The Collector de werking van de Infinity Stones uitlegt.

eson

Eson The Searcher

KNOWHERE & STARLIN’S BAR

knowhere

Knowhere, in de film een mijnkolonie en locatie van het museum van The Collector, wordt in de comics meer gebruikt als een ruimtebasis aan de rand van het universum. In beide versies is het echter het afgehakte hoofd van een Celestial. De plek waar de Guardians iets gaan drinken en een bargevecht beginnen, heet Starlin’s Bar, naar comicbookmaker Jim Starlin. Hij zette voor het eerst Thanos, Gamora en Drax The Destroyer op papier en heeft legendarische comics gemaakt met Adam Warlock, Captain Marvel en de Infinity Gems. Wat Stan Lee en Jack Kirby zijn voor de aardse Marvel-superhelden, is hij eigenlijk voor de kosmische personages.

NOVA CORPS & XANDAR

novacorps

De planeet Xandar wordt verdedigd door het Nova Corps, een intergalactische politiemacht. In de comics bestaat het korps uit verschillende ranken soldaten, dewelke allen superkrachten bezitten vanwege hun pak, helm en gedeelde portie van de Nova Force. Je kan deze Human Rockets het best vergelijken met DC’s Green Lanterns, met dan een helm in plaats van een ring.

In de film gebruikt het Nova Corps eerder ruimteschepen gevormd naar hun logo en kan je ze bekijken als de intergalactische versie van het aardse S.H.I.E.L.D. De hoogste officier in rang is de Nova Prime (hier gespeeld door Glenn Close). John C. Reilly speelt Rhomann Dey, dewelke in de comics de mentor was voor de bekendste Nova aller tijden: de jonge Richard Rider van de aarde…

De look van de Nova-basis op Xandar in de film werd dan weer sterk geïnspireerd door ons eigenste treinstation van Luik-Guillemins, verwezenlijkt door de Catalaanse architect Santiago Calatrava.

KYLN

kyln

Het Kyln verscheen voor het eerst in Thanos #7 uit 2004 en is zowel in de comics als in de film een ruimtegevangenis waar heel wat verschillende rassen samen worden opgesloten. Niemand weet echter wie het ding heeft gebouwd.

BEREET

bereet

Bereet, één van Star-Lord’s veroveringen die nog steeds in zijn schip vertoeft in het begin van de film, verscheen voor het eerst in The Rampaging Hulk– en Incredible Hulk-reeksen. Ze is een Kryloriaanse die via haar technologie haar ruimteavonturen met de Hulk uitzond en hierdoor een soort filmster werd.

SAKAARANS

Sakaarans

De vele naamloze soldaten van Ronan zijn Sakaarans, afkomstig van de planeet Sakaar. In de comics kwamen ze voor het eerst voor in de inmiddels klassieke The Incredible Hulk-verhaallijn Planet Hulk (2006-2007), waarin de groene gigant naar een vijandige planeet werd verbannen en hier een gladiator en uiteindelijk koning werd. In de comics bestaan Sakaarans uit verschillende klassen (waaronder de roodhuidige Imperials en de grijze Shadow People), in de film zijn ze louter kanonnenvoer.

planethulk

Hulk versus Caiera, één van de Sakaarans uit de comics

De Sakaraans werden gebruikt in de plaats van de Badoon, het ras waar de Guardians het meest mee in conflict treden. Marvel Studios kan, vreemd genoeg, de Badoon niet gebruiken in de films. Zij verschenen voor het eerst in een Silver Surfer-comic (Silver Surfer #2 uit 1968), waardoor Fox de filmrechten op hen heeft (zij bezitten deze op Marvel’s Fantastic Four, X-Men, Wolverine, Silver Surfer en aanverwanten). Dit is gelijkaardig aan de situatie met de Skrulls (de oorspronkelijke naam van de Chitauri uit The Avengers), dewelke voor het eerst verschenen in een Fantastic Four-comic.

badoon

Badoon

Marvel Studios mag dan weer wel Quicksilver en Scarlet Witch gebruiken (die voor het eerst verschenen in een X-Men-comic), alsook Ronan The Accuser, de Inhumans, Adam Warlock en de Kree, die allen ook voor het eerst verschenen in een Fantastic Four-comic. Go figure!

KREE

In de film hebben de inwoners van Xandar en de Kree een vredesakkoord gesloten, tot grote ontsteltenis van Ronan The Accuser. De Kree zijn een buitenaards ras van mensachtige wezens met een blauwe huidskleur. Ze zijn zeer militaristisch en imperialistisch. De Kree verschenen voor het eerst in Fantastic Four #65 (1967), net zoals Ronan – één van hun bekendste militaire leden. Hun thuisplaneet is Hala.

Kree

De Kree hebben nog niet zo’n grote rol in Guardians of the Galaxy, maar in het Marvel-universum behoren ze tot de belangrijkste buitenaardse rassen samen met de Skrulls en de Shi’Ar. Ze hebben al meermaals in conflict getreden met de Avengers, Guardians of the Galaxy en Fantastic Four, alsook enkele grote helden voortgebracht die de kosmos meermaals gered hebben – met name de Kree-soldaat Mar-Vell alias de eerste Captain Marvel en, in zijn latere jaren, Ronan The Accuser zelf. Hun experimenten op primitieve mensen leidde ook tot de geboorte van de Inhumans.

ROCKET RACCOON’S GROTE LIEFDE

lylla

Wanneer de Guardians gevangen worden door het Nova Corps, zie je de naam Lylla opduiken als één van Rocket Raccoon’s gekende partners. Zij is een genetisch gemodificeerde otter en een liefdesinteresse van Rocket in de comics. Net zoals Rocket, is ook Lylla afkomstig van Halfworld, een kleine planeet gekoloniseerd door mensen, waar er aardig wat werd geëxperimenteerd op de huisdieren van hun mentale patiënten door superslimme robots. Ja, het is inderdaad zo gek als het klinkt.

Het ruimteschip dat Rocket gebruikt op het einde van de film heet Warbird. In de comics is dat de naam van een klasse van Shi’Ar-schip, alsook één van de codenamen van de superheldin en Avenger Carol Danvers, alias Ms. Marvel/Captain Marvel.

GROOT’S OPOFFERING

grootinapot

Zolang er één twijgje van Groot gered kan worden, kan hij – mits hij opnieuw geplant wordt – terug uitgroeien tot een volledige Groot. Dit gebeurde al meermaals in de comics en het gebeurt ook in de film. De dansende Groot in een bloempot belooft een merchandisingkanon te worden voor wie ‘m het eerst al dansend op de markt brengt…

NATHAN FILLION

nathanfillionfirefly

Nathan Fillion, bekend van zijn rollen als o.a. kapitein Malcolm Reynolds in Firefly en Richard Castle in Castle, maakt een cameo in de gevangenis Kyln als een haast onherkenbaar blauw monster. Na een potje dreigen wordt hij onmiddellijk opzij gezet door Groot. Fillion is eveneens een goeie vriend van regisseur James Gunn en deed ook mee in de films Slither en Super.

nathanfillionguardians

STAN LEE

Geen Marvel-film is compleet zonder een cameo van Stanley Lieber, alias Stan “The Man” Lee, dewelke samen met Jack Kirby en Steve Ditko het Marvel-universum zoals we dat kennen in de jaren 60 vormgaf in de comics. Hier speelt hij een ouder wordende ladies man op de planeet Xandar. Pittig detail: Stan Lee heeft helemaal niet veel te maken met de Guardians of the Galaxy. Het oorspronkelijke team uit 1969 werd gecreëerd door Arnold Drake en Gene Colan, terwijl het moderne team uit 2008 werd samengebracht door schrijvers Dan Abnett en Andy Lanning.

Stan Lee

Lee was samen met Jack Kirby en Dick Ayers wel verantwoordelijk voor de creatie van het boomwezen Groot, dewelke zijn debuut maakte als “The Monarch of Planet X” in de Marvel-monstercomic Tales to Astonish #13 uit 1960. Stan Lee creëerde ook mee The Collector (samen met Don Heck) en bedacht samen met Jack Kirby Ronan The Accuser, hoofdschurk van de film. Deze maakte zijn debuut in Fantastic Four #65 uit 1967.

LLOYD KAUFMAN

Regisseur en producer Lloyd Kaufman, mede-oprichter van filmstudio Troma Entertainment, is te zien als één van de gevangenen in Kyln. Hij is de mentor van regisseur James Gunn, dewelke zijn carrière begon bij Troma Entertainment als scenarist van de horrorfilm Tromeo and Juliet, dewelke Kaufman regisseerde.

james-gunn-lloyd-kaufman

JAMES & SEAN GUNN

Sean Gunn, de jongere broer van James Gunn, heeft zoals gewoonlijk een rol in de films van zijn broer. Hij speelt hier één van Yondu’s Ravagers. Ook deed hij de motion capture voor o.a. Rocket Raccoon en Thanos.

james-and-sean-gunn-guardians-of-the-galaxy

Regisseur James Gunn himself speelt één van de Sakaaran-soldaten. Ook zijn hond maakt een kleine cameo in de holografische projectie die Star-Lord op Morag te zien krijgt in het begin van de film.

ROB ZOMBIE

robzombie

Die stem die je hoort op de intercom van het schip van de Ravagers? Niemand minder dan shockrocker en horrorfilmregisseur Rob Zombie…

Heb je nog meer easter eggs gespot? Laat het ons weten in de comments!

Guardians of the Galaxy draait vanaf vandaag, 13 augustus, overal in de Belgische bioscopen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


4 Comments


 1. avatar
   
  Aleph

  Ik betwijfel dat mensen er nog zullen vinden, wow :p
 2. avatar
   
  Arseface

  Ik denk dat je de film nog eens op het gemak zou moeten bekijken met de pauze-knop bij de hand om er meer te ontdekken. Zalige film, wat een trip!!
  Het enige dat ik nog kan bedenken is de troon van Thanos. In de comics is die door Thanos zelf gemaakt, en heeft mystieke eigenschappen. Door die troon kan hij zich razendsnel transporteren, zelfs naar andere dimensies, en kan hij ook gebruikt worden als wapen dat krachtige energy-beams kan afschieten. In de film lijkt het alsof hij uit steen is gehouwen ipv gemaakt uit metaal.
  Het nummer “Hooked On A Feeling” van Blue Suede werd ook door Tarantino gebruikt in de cultklassieker Reservoir Dogs.
  Ik denk dat ik nog een 2de keer naar de bioscoop ga kijken, beste Marvel verfilming tot nu toe! Root rules!!
 3. avatar
   
  Arseface

  Groot rules! Dikke typfout :-(
 4. avatar
   
  Lav

  De 80’s popcultuur referenties waren hilarisch, ik vond het geweldig hoe ze space invaders erin verwerkt hadden :D

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.