Random Article


Review: Deadly Class Volume 1 – Reagan Youth

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Deadly Class #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een fris verhaal dat kijkt naar de jaren tachtig door de ogen van iemand van nu

Op zijn slechtst


Het einde komt gek over voor een ongoing serie


Het jaar is 1987. Marcus is boos en hij zal wraak nemen op de persoon die hem zijn leven afnam: president Ronald Reagan in Deadly Class, de nieuwe van Rick Remender en Wes Craig…

0
Posted 07/08/2014 by

 
Full Article
 
 

Given what we’re about to do– I should feel like a terrible person. But I don’t.

Het jaar is 1987. We volgen de jonge dakloze tiener Marcus tijdens zijn barre leven op de straten van San Francisco. Het feit dat hij dakloos is geworden en over straat zwerft is geen bewuste keuze, maar iets wat hem overkwam. In de jaren tachtig deden onder leiding van president Ronald Reagan de Reaganomics hun intrede. Er werd bezuinigd op vanalles en nog wat, waaronder de geestelijke gezondheidszorg. Wat heeft dat te maken met Marcus? Dat is heel simpel. Marcus liep met zijn ouders onder een brug toen een psychiatrische patiënte besloot om zichzelf er net vanaf te werpen. Ze verpletterde de ouders van Marcus waardoor de jongen een wees werd. Daarenboven woonden Marcus en zijn familie in Nicaragua, een land dat indertijd op een nadere manier leed onder de daden van president Reagan. Eventuele opvangprogramma’s werden wegbezuinigd en een nieuw menselijk drama was geboren…

deadly class aug 2014
De jongeling wordt op een dag dat alles mis lijkt te gaan gerekruteerd door de Kings Dominion School of the Deadly Arts. Op deze school geen lessen Spaans of algebra, maar eerder vakken als gif mengen voor beginners of de fijne kunst van het uitschakelen van je tegenstanders met een zwaard. Hier ga je naartoe om uiteindelijk af te studeren als moordenaar, mits je de opleiding overleefd. De middelbare school kan voor veel mensen een nare tijd zijn. Maar hoe kan je jezelf staande houden tussen klasgenoten die afkomstig zijn uit de meest criminele en invloedrijke families van de planeet? En bewijs je jezelf een goede dienst wanneer je beweert dat het je levensdoel is om Ronald Reagan te vermoorden?

Deadly Class is een verhaal uit de koker van Rick Remender (Black Science, Uncanny X-Force). De schrijver stelt in zijn voorwoord dat hij via deze comic voor een deel zijn eigen verblijf op de middelbare school van zich afschrijft. Ook Remender kreeg in de jaren tachtig te maken met geweld op school. Het was immers de periode dat de bekende detectiepoortjes hun intrede deden. Gek genoeg geeft het een extra lading aan deze comic. Het leest ook als een John Hughes-film die de man zou maken wanneer hij dronken zou zijn en heel kwaad was op iemand.

Wes Craig (Guardians of the Galaxy, The Flash) heeft een geweldig oog voor design. Zijn composities werken uitstekend. Zijn tekenwerk is niet eens zo heel spectaculair. Maar de wijze waarop hij zijn platen invult en zijn pagina’s indeelt is dat wel. Hij weet hoe je een verhaal op een aantrekkelijke manier op het papier slingert. Desnoods kantelt hij zijn platen of maakt hij er filmrollen van als dat het verhaal beter dient.

Dit is geen nostalgie naar een verdwenen tijdperk. Het is een verhaal over de jaren tachtig door de ogenvan iemand uit 2014. Een aanrader!

Deadly Class vol. 1 bij Archonia.com

deadly class aug spread

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.