Random Article


Review: Powers – The Definitive Collection Volume 6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $34.99
 
Verzamelt: Powers (v3) #1-11
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het ademt de liefde voor comics

Op zijn slechtst


Het duurt veel te lang voordat er weer een nieuwe hardcover verschijnt!


De superheldencrimi van Brian Michael Bendis en Mike Avon Oeming sluit een periode af met een heuse ramp van apocalyptische proporties…

0
Posted 31/07/2014 by

 
Full Article
 
 

Stop doing this to yourself, man, find something that makes you happy and be that.

Powers is het verhaal van Christian Walker en Deena Pilgrim. Twee keiharde politieagenten in een wereld waarin menig misdaad verband houdt met het hebben van superkrachten. Maar deze comic is niet alleen een politieserie met superkrachten als gimmick. De zaken worden onderverdeeld in verhaallijnen, maar er is ook een groter verhaal dat alles met elkaar verbindt. Zo leer je tijdens het lezen van alle Powers-hardcovers dat het leven van Christian Walker teruggaat tot de oertijd en zijn krachten niet zo’n normale oorsprong hebben als dat je misschien zou denken. Walker is door een kosmische entiteit gevraagd om een beschermheer voor de aarde te worden. Hij fungeert, zonder dat mensen het weten, als een soort Green Lantern. Ook Deena is lang niet zo saai. Ze was sowieso altijd al een leuke aars trappende dame. Maar wie de voorgaande verhaallijn heeft gelezen weet dat de echte wereld plots met de kracht van een locomotief haar leven kwam binnendenderen en ze gedwongen werd om afscheid te nemen van de politie…

Powers vol 6 spread

Deze zesde collectie van de Powers-hardcoverreeks bundelt de “Z” en “Gods”-verhaallijnen. Walker heeft met Enki Sunrise een nieuwe vrouwelijke partner gekregen. Ze gaat heel ver om bij hem in een goed blaadje te komen. Dit omdat een band met hem haar laatste kans is op een carrière als dienares van de wet, want de rest van het korps spuugt haar uit. Wat Walker niet weet is dat ze werkt voor interne zaken en hem vooral in de gaten dient te houden. Men verdenkt hem ervan dat hij krachten heeft en zoiets kan natuurlijk niet bij de politie…

De eerste verhaallijn gaat over de moord op Z, een Power die ooit Hitler heeft vermoord. Z had ook een tijdlang een bijzondere band met Walker dus er vindt veel introspectie plaats tijdens deze arc. Walker’s vriendin Heather is zwanger van hem, maar er ontwaken krachten in haar. Ze kan in de toekomst kijken en ziet een apocalyps naderen. Van schrik maakt ze dat ze wegkomt.

In de tweede arc is er een superteam dat zich The Golden Ones noemt en waarvan de leden zichzelf hebben gemodelleerd naar het pantheon van de Griekse goden. Ze wanen zich zelfs goden. De leden van deze groep worden op de korrel genomen door een seriemoordenaar. Deze arc eindigt redelijk spectaculair. En daarmee ook deze serie. Niet definitief, want de reeks is inmiddels verder gegaan als Powers: Bureau.

Powers vol 6 boom

Hoe definieer je Brian Michael Bendis aan de hand van zijn comics? Hij is niet Uncanny X-Men, New Avengers of Ultimate Spider-Man. Als je Brian Michael Bendis zou opensnijden dan ziet zijn bloed eruit als Powers. Het is een fusie tussen de superhelden- en misdaadgenres en daar ligt gewoon zijn hart. Een andere reden is dat hij, samen met zijn kompaan Michael Avon Oeming (The Victories, Guardians of the Galaxy), met deze titel eind jaren negentig de formule aanboorde waarmee hij de schrijver werd die we allemaal kennen.

Oeming brengt het allemaal sinds jaar en dag in beeld en levert af en toe ideetjes af voor een plot. Hij hanteert een sobere tekenstijl waarbij het zwaartepunt ligt bij de kleur. Wat Oeming tekent is dusdanig uit de losse pols dat je bijna mag spreken van een soort impressionisme. Het is een stijl waar je van moet houden. Maar als je eenmaal gewend bent aan zijn manier van tekenen dan blijkt dat het verrassend goed werkt.

Deze reeks heeft zijn fouten. Sommige verhalen worden te lang uitgesponnen en draaien soms teveel om de dialogen in plaats van de handelingen. Het duurt ook te lang voordat er een nieuw deel verschijnt. De eerste verhaallijn uit deze bundel stamt immers al uit 2009! Maar als je Powers leest dan proef je ook de vreugde van het maken. Het klooien met sharpies en verfjes. Het bellen met elkaar en ouwehoeren over je verhaal. Het heeft iets puurs. Het is moeilijk om dit te lezen en niet van comics te houden.

De Powers-hardcovers zijn prima los van elkaar te lezen. Deze bundel sluit de serie in zekere zin af. Toch mag je deze zesde Definitive Collection ook zien als een goed punt om te beginnen, waarna je over kunt gaan op Powers Bureau. Mocht dat voor 2020 verschijnen, tenminste..

Powers the definitive collection vol 6 bij Archonia.com

Powers vol 6 spread 2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.