0
Posted 29/07/2014 by Arno in Comic Cons
 
 

Batman V Superman, Wonder Woman, Game of Thrones en Warner Bros. “winnen” San Diego Comic-Con 2014

Ja, het is schaamteloos fanboy clickbait, maar elk jaar komt het er weer van. Wie heeft de afgelopen Comic-Con in San Diego “gewonnen” en welke aankondigingen hebben de meeste online buzz gegenereerd? Way To Blue zette het allemaal op een rij.

De grootste film van de afgelopen San Diego Comic-Con was met ruime voorsprong Batman V Superman: Dawn of Justice, waarin DC‘s heilige drie-eenheid – Superman, Batman en Wonder Woman – naar het grote scherm worden gebracht. Marvel’s grootste film, Avengers: Age of Ultron, eindigde hierbij op een tweede plaats. Game of Thrones was dan weer de meest besproken tv-show en liet Teen Wolf en The Walking Dead achter zich, terwijl de superheld met de meeste vermeldingen veruit DC’s Amazoneprinses Wonder Woman werd. Met o.a. Batman V Superman, Gotham, Constantine, The Flash, Arrow, Mad Max: Fury Road en The Hobbit: The Battle of the Five Armies was Warner Bros. veruit de grootste filmstudio, met meer dan tweemaal zoveel marktaandeel als runner-up Walt Disney Pictures (Ant-Man, Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales).

De grafiek toont, zoals we al langer weten, dat comics helemaal niet meer de focus zijn van Comic-Con International, maar dat het tijdperk van de daarop gebaseerde superheldenblockbusters nog lang niet voorbij is.

waytobluecomiccon

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.