0
Posted 21/07/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor September 2014

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juli 2014 voor aankopen in september 2014 kan hier gevonden worden: Previews juli 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

deathlok

DEATHLOK THE DEMOLISHER

Fans van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. maakten dit seizoen al kennis met cyborg assassin Deathlok. Wil je meer over hem weten dan is dit de ideale comic aangezien deze bundeling de eerste Deathlokcomics bevat. Aan het einde van de jaren zeventig was Amerika getraumatiseerd door de recessie en vooral het Watergate-schandaal. Als reactie hierop kwam Marvel met dit personage. Kolonel Luther Manning was ooit een man, een vader en een soldaat. Nu dient zijn vlees als de menselijke aandrijving voor de cybernetisch vechtmachine Deathlok. Politici zonder gezicht bepalen waar hij wordt ingezet om hun smerige klusjes op te knappen. Tot de dag dat Manning’s geest zijn programmering aan de kant zet en ontdekt wat zijn land hem heeft aangedaan…

 

moonknight1

MOON KNIGHT – FROM THE DEAD

Warren Ellis keerde na een zelfverkozen pauze van zo’n anderhalf jaar weer terug naar de comicbookindustrie. Tot ieders verbazing koos hij ervoor om samen met Declan Shalvey Moon Knight van een nieuw likje verf te voorzien. En wat tot nog meer verbazing leidde was het feit dat beide heren erin slaagden om Marvel’s nachtelijke wreker te laten boeien. Via een serie one-shots maak je kennis met Marc Spector en zijn witte alter ego. Veel toegankelijker dan dit wordt het niet snel.

 

justiceleague3000

JUSTICE LEAGUE 3000 VOLUME 1: YESTERDAY LIVES

In de verre toekomst bestaat de Justice League nog steeds uit Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash en Green Lantern. Hoe dat mogelijk is en of dit wel de helden zijn die we kennen is natuurlijk een belangrijk deel van het verhaal in deze comic geschreven door J.M. DeMatteis en Keith Giffen, een duo waar menig DC-fan heel blij van wordt aangezien ze eind jaren tachtig het gewaardeerde Justice League International schreven. Het tekenwerk van Howard Porter is ook niet verkeerd. We waren behoorlijk te spreken over de eerste twee issues. Hopelijk hebben de makers het hoge niveau vastgehouden…

 

Teen titans earth 1

TEEN TITANS: EARTH ONE 

Dit jaar vieren DC’s bekendste tieners hun 50-jarig jubileum. Vraag een lezer naar de Titans en ze komen al snel met de legendarische run van Marv Wolfman en George Pérez op de proppen. Of er komt een verwijzing naar de periode dat Geoff Johns de comic schreef. Maar wat als je nu de Teen Titans wil lezen zonder al die bagage? Jeff Lemire en Terry Dodson geven de tieners de Earth One-behandeling. De groep wordt geintroduceerd in de 21ste eeuw op een manier die bij het publiek van nu past. De productiewaarden van DC’s Earth One graphic novels liggen hoog. Een aankoop is een no-brainer.

 

wake

THE WAKE 

Zeg je Scott Snyder dan gaan je gedachten automatisch naar Snyder en Greg Capullo’s run op Batman. Maar Snyders echte passie is de horror. In deze hardcover wordt Snyders tiendelige Vertigo-serie gebundeld. Een serie die overigens fraai wordt getekend door Sean Murphy. In The Wake volgen we marinebioloog Lee Archer terwijl ze een geheime overheidsbasis betreedt die mijlen diep onder de pool ligt. Daar staat ze oog in oog met een ongelofelijke vondst. Natuurlijk gaat het door de ego’s van enkele collega-wetenschappers mis en is de wereld in groot gevaar. Lees hier onze review van het eerste deel.

 

SerenityLeavesWind-HC-9575f

SERENITY: LEAVES ON THE WIND 

Voor Joss Whedon hebben we altijd veel geduld bij Brainfreeze. Na Buffy en Angel wordt ook zijn derde grote tv-serie – Firefly – voortgezet op papier. Dit nieuwe avontuur speelt zich af na de film Serenity. De crewleden van de Firefly hebben in deze film geen vrienden gemaakt door de wandaden van het Alliance regime te onthullen. Maar wanneer één van hen wordt ontvoerd moeten Mal en zijn mannen hun schuilplaats verlaten om met veel vindingrijkheid en bombarie hun kameraad weer terug aan boord te trekken. Tekenwerk is van George Jeanty, bekend van de Buffy The Vampire Slayercomics.

 

barbarella

BARBARELLA

Wachten op een Nederlandse editie van Barbarella hoeft niet meer. Humanoids geeft de erotische sciencefictionklassieker van Jean Claude Forest de hardcoverbehandeling. Deze speciale twee-kleuren editie verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1200 exemplaren. De tekst is niet lukraak vertaald vanuit het Frans. Kelly Sue DeConnick (Captain Marvel, Pretty Deadly) schrijft het allemaal leuk op zodat het ook goed zal weglezen.

 

sugar skull

CHARLES BURNS SUGAR SKULL 

Sugar Skull is het laatste deel van Charles Burns-trilogie. De meeste mensen kennen het vooral als de Kuifje-hommage maar het is natuurlijk meer dan dat. Alle puntjes worden op de i gezet en men belooft de lezer dat deze vrijwel direct de hele serie zal willen herlezen omdat men het verhaal zal zien met een frisse blik…

 

xl_75_years_marvel_comics_1407011008_id_822661

75 YEARS OF MARVEL COMICS: FROM THE GOLDEN AGE TO THE SILVER SCREEN 

Marvel laat haar geschiedenis optekenen door Roy Thomas. Gezien de betrokkenheid van de boekenfans bij uitgeverij Taschen mogen we een enorm lekkere uitgave verwachten die in geen enkele kast zal misstaan.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.