Random Article


Marvel introduceert Vrouwelijke Thor

 


1
Posted 15/07/2014 by

thor1De inscriptie op Thor‘s hamer Mjolnir luidt “Whosoever holds this hammer, if HE be worthy, shall possess the power of Thor“. Daar komt binnenkort verandering in, want Marvel‘s Asgardiaanse dondergod zal binnenkort zijn hamer niet meer waardig zijn en wordt vervangen door een vrouw in een nieuwe lopende reeks simpelweg getiteld Thor. De serie wordt geschreven door Jason Aaron (Thor: God of Thunder) met tekeningen van Russell Dauterman (Cyclops). De identiteit van de nieuwe vrouwelijke Thor is vooralsnog geheim, maar ze zal wel gedurende een tijdje Thor van het Marvel-universum worden.

Het is echter helemaal niet de eerste keer dat de dondergod wordt omgetoverd tot iets anders (zoals een kikker in de jaren 80) en het is zelfs niet de eerste keer dat hij een vrouw zou worden. Dit gebeurde al in de Earth X-reeks uit 1999, waarin Thor in een mogelijke toekomst van het Marvel-universum door Loki wordt omgetoverd (deze laatste zou zelfs ook gedurende een tijdje als vrouw rondlopen). De macht van Thor werd eerder al tijdelijk doorgegeven op o.a. Eric Masterson (Thunderstrike),  Beta Ray Bill, Jane Foster in een What If?-verhaal en zelfs Wonder Woman in een cross-over tussen Marvel en DC. Verder bestaat er al een Thor Girl. Dus zeer origineel klinkt het voorlopig nog niet.

Thor wordt Marvel’s achtste titel met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol – wat waarschijnlijk ook de hoofdreden is voor deze verhaalwending – en gaat in oktober van start.

thor2

thorunworthy

De onwaardige Thor

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Veruca

    This is relevant to my interests.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.