Random Article


Review: New Suicide Squad #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: , ,
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heldere eerste issue voor nieuwe lezers.

Op zijn slechtst


Het is allemaal erg retro.


Maak opnieuw kennis met DC’s Suicide Squad. Ze zijn deze keer nog meer psychotisch dan hun voorgangers…

0
Posted 13/07/2014 by

 
Full Article
 
 

This team should look like the best group of bad people ever put together.

New Suicide Squad is de herlancering van DC‘s Suicide Squad-reeks. Op zich is het een instapnummer voor nieuwe lezers. Er wordt een nieuw begin gemaakt met een opgefriste Squad. Lezers van de vorige reeks herkennen Harley Quinn, Deadshot en de politica Amanda Waller. De bende gevangen criminelen  die worden gedwongen black-ops missies uit te voeren wordt aangevuld met Black Manta, Deathstroke en Joker’s Daughter.

Zonder enige verdere introductie wordt je als lezer midden in het verhaal gedropt en moet je het maar uitzoeken. De vernieuwde Suicide Squad, ook wel Task Force X genoemd, is op missie in Moskou. Buiten de ups en downs die bij een dergelijke missie horen houden de teamleden zich bezig met het gebruikelijke geruzie. Waarom zitten er met Deadshot en Deathstroke twee dezelfde types in het team? Zit daar een agenda achter? En wie is nu de echte grote liefde van The Joker? Harley Quinn of de nieuwkomer die zich zijn dochter noemt? Ook bij de mensen achter de schermen is het alles behalve koek en ei. Amanda Waller voelt zich belazerd omdat de bewindvoerders haar de Squad hebben afgepakt. De nieuwe chef van dit team, Vic Sage, ziet het team als een marketingvehikel en lijkt te vergeten dat er toch wel enkele psychopathische gevallen tussen zitten…New Suicide Squad 001-2

Deze comic is best competent gemaakt. Het is alleen meer retro dan goed is voor een titel als deze. Dan hebben we het niet alleen over een missie in Moskou waarbij je haast gaat denken dat schrijver Sean Ryan (Rai, Uncanny X-Men) vergeten is dat de Sovjet-Unie al lang niet meer bestaat. Maar ook vanwege de tekenstijl van Jeremy Roberts (Stormwatch, Harley Quinn) waarbij veel lezers waarschijnlijk flashbacks krijgen naar de jaren negentig.

New Suicide Squad #1 is een degelijk gemaakte comic. Het probleem is dat het alleen niet zo heel goed is. Het is te retro, het is te standaard. Alleen geschikt voor lezers met een hunkering naar de jaren negentig. De rest kan dit laten liggen…

New Suicide Squad #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.