Random Article


Review: Outcast #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Robert Kirkman zet de lezer op het verkeerde been, maar op een goede manier.

Op zijn slechtst


De setting doet te hard denken aan de film The Exorcist.


Als de schepper van The Walking Dead een nieuwe comic publiceert dan is Brainfreeze er als de kippen bij om het te bespreken. Met Outcast richt Robert Kirkman zich op exorcisme…

4
Posted 30/06/2014 by

 
Full Article
 
 

You hurt your little girl… And now you’re not her daddy anymore.

Outcast is een nieuwe creatie van Robert Kirkman. Als de co-schepper van The Walking Dead en de meest succesvolle comicbookmaker van zijn generatie iets nieuws op papier zet dan mag je zeker zijn dat er aandacht aan wordt besteed. Kirkman gaat met Outcast weer op de horrortournee en deze keer draait het rond exorcisme.

In deze eerste issue reizen we naar West Virginia. Daar maken we kennis met een jongeman genaamd Kyle Barness. Het is al snel duidelijk dat hij gebukt gaat onder een zware geestelijke last en dat dit hem tot een ietwat onsympathiek persoon maakt. Alleen zijn zus lijkt door zijn gebrom heen te prikken en doet er dan ook alles aan om hem uit zijn isolement te halen en bij de buitenwereld te betrekken. Het spreekt voor zich dat het snel gedaan zal zijn met Kyle’s relatieve rust wanneer een priester zijn hulp inroept voor het uitdrijven van wat demonen bij een lid van zijn parochie. Het wordt op gepaste duistere wijze geillustreerd door Paul Azaceta (Irredeemable, Namor).

In eerdere reviews van The Walking Dead is er geen geheim van gemaakt dat op de Brainfreeze-redactie de gedachte ronddwaalt dat Kirkman zijn kruit op deze serie heeft verschoten. Des te groter was de verrassing toen deze comic heel goed bleek te zijn. Kirkman zet de lezer met zijn verhaalopbouw volledig op het verkeerde been. Wanneer aan het einde van deze issue de stukjes in elkaar vallen, werkt het niet alleen maar leest het ook als een logisch geheel. We zullen er verder niet al te diep op ingaan omdat een deel van het plezier voortkomt uit het ontrafelen van dit verhaal…

Outcast #1 is een uitstekende eerste issue. Tel daarbij op dat je 44 pagina’s aan comics krijgt voor $2.99 en je hebt geen enkele reden om deze issue niet te kopen. Het begint zelfs beter dan The Walking Dead...

Outcast #1 bij Archonia.com

Outcast 001-1Outcast 001-2

Outcast 001-3Outcast 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


4 Comments


 1. avatar
   
  Donnie Darko

  Ik ben benieuwd!
  Ik ga wel niet akkorrd met je als je zegt dat Kirkman zijn kruit op The Walking Dead heeft verschoten. Die reeks blijft voor mij nog altijd even interessant als in het begin, misschien nog meer.
  • avatar
    
   Ctulu

   @Donnie:
   Ik vond de All Out War verhaallijn toch maar aan de platte kant. Maar Issue #127 heeft me toch weer overhaald om de reeks verder te volgen. Leuk dat ze eindelijk verder gaan met alles op te bouwen. Rick komt nu over als Douglas Monroe. Een nodige frisse wind.
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   Ik was al niet kapot van de comic, maar ik vind dat ze inhoudelijk door de tv-serie is voorbijgestreefd. en niet zo’n beetje ook. Verder sluit ik me aan bij Ctulu’s mening over all out war.
  • avatar
    

   Ik volg Donnie, The Walking Dead is nog altijd heel sterk. Voor mij kan de TV-Serie niet tippen aan de comics. Ookal hebben zij het coolste personage en de comics (nog) niet.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.