0
Posted 24/06/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Augustus 2014


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juni 2014 voor aankopen in augustus 2014 kan hier gevonden worden: Previews juni 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 PULSECCV1TPB_cov
JESSICA JONES: THE PULSE COMPLETE COLLECTION

Vorige maand noteerden we de omnibus van Alias. Deze maand is het de beurt aan diens onofficiële opvolger The Pulse. Brian Michael Bendis was klaar met het verhaal van Jessica Jones..dacht hij.. Maar er bleek meer te vertellen te zijn rondom het personage. In deze comic werkt ze voor de superheldebijlage van The Daily Bugle en in die hoedanigheid doet ze werk als onderzoeksjournaliste. Ze ontdekt wat dubieuze zaken rondom Norman Osborn, aka de Green Goblin. Als Alias je beviel dan is dit een verplichte aankoop…

 

MSMARV2014V1TPB_cvr

MS. MARVEL VOLUME 1: BACK TO NORMAL

Marvel lanceert deze nieuwe incarnatie van Ms. Marvel met een agenda. De jonge Khamala Khan voelt zich Amerikaans, maar is cultureel ook verbonden aan haar familie die afkomstig is uit Pakistan. Haar vader zou het liefst zien dat ze zich wat meer zou gedragen als haar zus die een redelijk vrome moslima is. Kamala’s heldin is echter Captain Marvel (Carol Danvers), de voormalige Ms. Marvel. Ze krijgt ineens zelf gaven waardoor ze een rol als de nieuwe Ms. Marvel moet zien uit te oefenen zonder dat haar directe familie erachter komt. De eerste comic was best aardig. Heeft Marvel er een nieuwe heldin bij of is het gewoon een opzichtige poging om te laten zien dat ze heel politiek correct zijn?

 

jla_earth2_dlx

JLA: EARTH 2

Het Crime Syndicate of America is al jarenlang de baas op Earth 2. De planeet is een vrijhaven van corruptie en moreel onaanvaarbaar gedrag. Dat is de jonge idealist Lex Luthor een doorn in het oog en hij haalt hun evenknieën uit het DC-universum naar zijn planeet. Is de Justice League in staat om het CSA het hoofd te bieden of is een Earth 2 zonder criminaliteit niet denkbaar? Een erg amusant verhaal uit de kokers van Grant Morrison en Frank Quitely, dat de inspiratie leverde voor de animatiefilm Justice League: Crisis on Two Earths.

 

ntt_v1_cvr

NEW TEEN TITANS VOLUME 1

Marv Wolfman en George Pérez wisten in de jaren 80 het succes van de X-Men lang het hoofd te bieden met deze comic. Maak kennis met Cyborg, Robin, Kid Flash, Wonder Girl, Raven en Changeling. Kunnen ze lang genoeg uit elkaars haren blijven om het hoofd te bieden aan Dr. Light, Trigon, Deathstroke en meer? Verplichte kost voor de DC-fans.

 

194723_s0

BATMAN ZERO YEAR VOLUME 2

Scott Snyder en Greg Capullo duiken in het verleden van Batman en Gotham City. Wij waren best te spreken over het eerste volume en kijken reikhalzend uit naar dit tweede deel.

 

ronin-cover4

RONIN DELUXE EDITION

Sinds lange tijd is er weer een betaalbare editie van Frank Millers klassieker. Na zijn succes op Daredevil wilde hij helemaal zelf een titel uit de grond stampen. Dat werd deze zesdelige miniserie over de geest van een samurai die weer incarneert in het New York van de 21ste eeuw. Daar kan hij zijn eer herpakken door de moordenaar van zijn meester, de demoon Agat, om te leggen. Zonder Ronin had Frank Miller nooit van DC Comics de kans gekregen om Batman: The Dark Knight Returns te maken. Misschien is deze comic zelfs beter..

 

ACTION PHILOSOPHERSaction filosofen

Een getekend overzicht van de geschiedenis van de grote filosofen. Deze comic is behalve informatief ook nog eens erg grappig. Tenminste dat wordt er beweerd. Hoog tijd dat ik het eens ga lezen.

 

WonderWoman1-PR-0c7fc

WONDER WOMAN NEWSPAPER DAILIES VOLUME 1

Een aantal jaren nadat Wonder Woman een succesvol debuut had gemaakt in een comic was het tijd voor een eigen krantenstrip. Bedenker William Moulton Marston levert nog maar eens een introductie tot de wereld van de Amazones. Diana woont op een idyllisch eiland dat alleen bewoond wordt door vrouwen. Alles is er vredevol totdat de Amerikaanse soldaat Steve Trevor aanspoelt.  Hierdoor voelt ze dat er meer is dan alleen het eiland waarna ze de wijde wereld in zal trekken als Wonder Woman…

 

meteor men
METEOR MEN

Jeff Parker en Sandy Jarrell zijn vooral bekend door het werk dat ze doorgaans leveren voor DC Comics. Ze maken nu samen een comic voor Oni Press. Het verhaal gaat over een tienerjongen die op een nacht ziet hoe de grootste meteorietenregen aller tijden eigenlijk een invasie van de aarde inluidt. Hij heeft een band met een van de ongenode gasten. Is de jongen in staat om de mensheid te redden? Is het wel noodzakelijk? Ik denk dat ik het wel wil weten…

 

195582_s0

SNOWPIERCER

Deze comic verscheen oorspronkelijk in het Frans. Maar aangezien het de inspiratie leverde voor de gelijknamige film is er nu ook wat meer belangstelling voor deze strip. Titan geeft het complete verhaal uit in een kloeke hardcover. Dit is de ideale editie voor mensen die het verhaal achter de film willen lezen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.