29
Posted 15/06/2014 by Arno in Comics
 
 

START TO READ Wedstrijd: Win Astonishing X-Men by Joss Whedon & John Cassaday Book 1

Start2Read-Xmen

Onlangs gingen we bij Brainfreeze verder met START TO READ, ons nieuwe paradepaardje waarin we een definitieve leeslijst voor zowel de beginnende als gevorderde comicbooklezer voorschotelen. Met de X-Men, Marvel‘s vrolijke mutanten, hadden we onlangs onze grootste START TO READ tot hiertoe gehouden.

Om START TO READ nog meer in de verf te zetten, koppelen we er graag een wedstrijd aan vast. Want START TO READ is voor jullie, #4thereaders, zeg maar. In de comments hieronder mag je eender welk genre, personage, franchise of artiest/schrijver zetten waarvan je weleens een comic zou willen beginnen lezen. Wij kiezen hieruit dan één van onze volgende START TO READS (behalve dan diegenen die al gepasseerd zijn natuurlijk, deze kan je hier vinden)…

Wat kan je winnen?

astx-menultcollectionbook1ASTONISHING X-MEN BY JOSS WHEDON & JOHN CASSADAY ULTIMATE COLLECTION BOOK 1

  • Jaar: 2004-2008
  • Schrijver: Joss Whedon
  • Artiest: John Cassaday
  • Verzamelt: Astonishing X-Men (v2) #1-12 (Book 1) aka de verhaallijnen Gifted en Dangerous.

Toen Grant Morrison vrij onverwacht New X-Men verliet zat Marvel met een probleem. Wie kon de schoenen van de schrijver die een zeer gewaardeerde run op de X-Men had gemaakt opvullen? De oplossing kwam in de vorm van Joss Whedon. Het tv-fenomeen en latere The Avengers-regisseur zat na het stopzetten van Buffy the Vampire Slayer, Angel en Firefly even zonder tv-projecten. Whedon had er nooit een geheim van gemaakt dat Chris Claremont een van zijn grote invloeden is geweest en dat Kitty Pryde één van de hoofdinspiraties voor Buffy was. Whedon en de X-Men leverde een prima combinatie op. Astonishing X-Men had het gevoel van de oude X-Men-comics maar het was tegelijkertijd niet gedateerd. De X-Men gingen hierbij terug superheldenkostuums dragen, de relaties tussen Kitty Pryde en een terugkerende Colossus, alsook het nieuwe power couple Cyclops en Emma Frost werden uitgediept en Cyclops steekt hier zowaar Wolverine naar de kroon om de titel grootste X-Men bad-ass. Leuke karaktermomenten en het prachtige tekenwerk van John Cassaday maakten dit tijdelijk tot de niet te missen hoofdreeks rond de X-Men. De eerste verhaallijn Gifted, rond een “genezing” voor het mutant-zijn, werd gedeeltelijk geadapteerd in X-Men: The Last Stand (2006).

Wat moet je doen om te winnen?

Post een reactie hieronder en vertel ons welke START TO READ je graag in de toekomst zou willen zien en waarom. Zorg wel dat je een geregistreerde account gebruikt, want anders kan je niet winnen.

– Volg ons op Facebook

Deze wedstrijd loopt tot zondag 22 juni.

AstonishingX-MenSaga

Deelnemers moeten in België of Nederland wonen om te kunnen winnen.
Winnaar wordt door ons gekozen, op maandag 23 juni bekend gemaakt en persoonlijk verwittigd.
Deze wedstrijd volgt de regels van het Brainfreeze Wedstrijdreglement.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.