Random Article


Review: Guardians of the Galaxy/All-New X-Men – The Trial of Jean Grey

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Guardians of the Galaxy v3 #11-13, All-New X-Men #22-24
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Iceman en Rocket Raccoon zijn erg grappig.

Op zijn slechtst


Het is wel heel commercieel qua opzet.


Jean Grey moet terecht staan voor misdaden die ze nog zou kunnen begaan. Ze is onbereikbaar voor de X-Men, maar de Guardians of the Galaxy bieden een oplossing in deze mini Marvel cross-over…

0
Posted 08/06/2014 by

 
Full Article
 
 

I hate space. I ‘ve had very bad luck in space.

Vaste lezers van de site kennen het verhaal natuurlijk al lang. In Marvel‘s All New X-Men valt te lezen dat het originele X-Men-team bestaande uit Iceman, Beast, Jean Grey, Angel en Cyclops, vanuit het verleden naar het nu is gehaald om de droom van Xavier nieuw leven in te blazen. Zij zouden zo kunnen zien waar hun keuzes toe zullen leiden en kunnen hun leven aanpassen. Aan goede bedoelingen zit ook een keerzijde. Ze kunnen niet meer terug naar hun eigen tijdvak en moeten het samen met ervaren krachten als X-23 en Kitty Pryde zien te rooien.

Het nieuws van de wederopstanding van Jean Grey is doorgedrongen tot de verre uithoeken van de kosmos. En daar worden de Shi ‘ar erg zenuwachtig van. Zij zijn niet vergeten dat Jean Grey in een ver verleden uitgroeide tot de Dark Phoenix en een compleet zonnestelsel uitroeide (zie Uncanny X-Men #135, uitgegeven in 1980). Niet geheel toevallig een stelsel dat onder de controle stond van..je raadt het al, de Shi’ar. Jean Grey is alweer enige tijd geleden overleden en technisch gezien is dit niet de Jean Grey die deze massamoord op kosmische schaal verrichtte. Maar dat verhindert hen er niet van om haar alsnog op te pikken en te berechten voor de misdaden die ze zou kunnen begaan. Wat kun je ervan zeggen? Het galactisch recht zit vreemd in elkaar.

Geen ruimtevaartuig op aarde is in staat om de achtervolging op de Shi’ar in te zetten. Maar gelukkig is er een partij die de plotselinge belangstelling van de Shi’ar voor de aarde heeft opgemerkt. De Guardians of the Galaxy natuurlijk!

guardians of the galaxy trial of jean grey spread

Zo wordt een ietwat vreemde cross-over op poten gezet..

Het is duidelijk dat de motieven achter deze mini cross-over louter en alleen dienen om de Guardians te promoten. Hun functie beperkt zich in deze tot het spelen van taxi voor de X-Men. Natuurlijk doen ze meer, maar ze spelen de tweede viool. En voor de vorm is er een kort optreden vaneen ander persoon uit de Guardians of the Galaxy-comic. Maar zijn actie had door ieder willekeurig ander personage gedaan kunnen worden. Bovendien duiken ook nog eens de Starjammers op wiens functie er alleen maar uit bestaat om de jonge Cyclops weer kennis te laten maken met zijn vader waardoor deze zich vanaf dit gebeuren op zijn eigen serie kan richten.

De rechtszaak zelf mag ook geen naam hebben. Het is al lastig te verkopen dat iemand op het strafbankje moet gaan zitten voor zaken die een vorige incarnatie heeft uitgehaald. En het wordt al helemaal twijfelachtig wanneer alles dreigt te verlopen zoals je mag verwachten. Als je heel kritisch kijkt dan is het eigenlijk een boel heisa voor erg weinig. En toch is het allemaal wel erg leuk hoor. Het gebakkelei tussen de Guardians is erg vermakelijk. Iceman en Rocket Raccoonm zijn sowieso de onbetwiste gangmakers van deze cross-over. Met name de opmerkingen van de jonge Iceman zorgen menigmaal voor een heuse glimlach.

Wat we niet vaak zien bij Marvel is dat het tekenwerk bij een cross-over in elkaars verlengde ligt. Daar is nu geen sprake van. Stuart Immonen (Fear Itself, Ultimate Spider-Man) en Sara Pichelli (Ultimate Spider-Man, NYX) liggen qua stijl redelijk dicht bij elkaar. Wat niet alleen komt door de inkleuring, maar ook door de wijze waarop ze hun pagina’s indelen. Als je dat zo ziet dan besef je ineens hoe erg je een beetje visuele consistentie mist.

Als conclusie stellen we dat het verhaal niet altijd even logisch in elkaar steekt, maar dat het wel erg vermakelijk is. Pik het echter niet op wanneer je niet bekend bent met minstens één van de twee reeksen.

The Trial of Jean Grey  bij Archonia.com

Trial of jean grey court

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.