Random Article


Review: Trees #1 (Warren Ellis/Jason Howard)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Interessant concept en een lekkere tekenstijl

Op zijn slechtst


Het is niet zo heel toegankelijk


Tien jaar geleden landden ze op aarde en nu staan ze daar… Lees hier de review van Trees #1, de nieuwe van Warren Ellis!

0
Posted 02/06/2014 by

 
Full Article
 
 

The altitude of freedom was awful.

Met Trees wagen Warren Ellis (Transmetropolitan, Supergod) en Jason Howard (Scatterlands, Super Dinosaur) zich andermaal aan de science-fiction. De comic doet in meerdere opzichten denken aan die andere Image-reeks, Prophet.

Het idee achter Trees is simpel: tien jaar geleden landden er bijzondere constructies op aarde, een soort pilaren die zich wortelden in de grond en daar bleven staan. Niemand wist wat het waren. Contact maken was onmogelijk. En wanneer overheden in diverse landen wapens proberen in te zetten tegen deze bomen, vallen deze op enkele meters afstand uit.

Tien jaar later heeft de aarde leren leven met de aanwezigheid van de bomen. De comic opent in Rio waar we zien hoe enkele jongeren in de favela’s het slachtoffer dreigen te worden van een drone-aanval van de politie. Dan worden de bomen even actief en scheiden ze een groen goedje uit waarmee ze de huizen die rondom hen zijn gebouwd wegvagen. In New York wordt dit euvel geduid door enkele politici voor wie de bomen een cruciaal onderdeel vormen voor hun beleid. En ze vinden het niet prettig wat ze zien. Sterker nog, dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Een Chinese kunststudent wil de bomen gaan tekenen in Bejing. Op de noordpool staat ook een pilaar waar weer iets anders mee aan de hand is. Is dit dan toch het begin van een invasie?

Er zijn zo’n drie verhaallijnen te bewonderen in deze comic, waarmee de wereld van Trees in evenveel standpunten wordt belicht. Hier wordt de eerste gelijkenis met Prophet zichtbaar. De wereld lijkt het belangrijkste te zijn in dit verhaal. De personages dienen slechts als ondersteuning van deze wereld. En dan is daar natuurlijk ook de krasserige tekenstijl van Howard waarbij de gelijkenissen met het werk van Giannis Milonogiannis er natuurlijk dik bovenop liggen.

Een dergelijke aanpak is interessant wanneer je voor de langere termijn gaat. Deze reeks zal aanvankelijk uit slechts acht nummers bestaan. Het valt nog te bezien of dat voldoende ruimte is voor dit soort verhaal. Of de reeks eventueel het potentieel heeft om nog langer verder te gaan, is al helemaal een open vraag. Het probleem van deze comic is dat hij gewoon niet erg toegankelijk is.  Het is daarentegen wel fascinerend leesvoer.

Trees #1 bij Archonia.com

Trees 1 1

trees 1 2trees 1 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.