0
Posted 29/05/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juli 2014

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van mei 2014 voor aankopen in juli 2014 kan hier gevonden worden: Previews mei 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 ALIASOMNI-HC-cover-7800d

ALIAS OMNIBUS

Voor de eerste aanrader van deze maand reizen we terug naar het begin van het vorige decennium. Onder het Marvel MAX-imprint voor volwassen lezers lanceerden Brian Michael Bendis en Michael Gaydos een nieuwe superheldin genaamd Jessica Jones. Ze ging naar school met Peter Parker, ooit schuurde ze als Jewel tegen de Avengers aan en nu is ze een privédetective. Tussen haar beslommeringen als detective door leer je meer over haar verleden en het trauma dat ze met zich meedraagt. De voorbije jaren is la Jones een bijfiguur geworden van de New Avengers en de vrouw van Luke Cage. In deze comic was ze op haar best.

 

KICKASS32013MPHC-cov-fcb0e

KICK-ASS 3

De finale van het “real-life” superheldenepos van Mark Millar en John Romita Jr. Het is wat lastig om deze reeks te volgen omdat ze zo onregelmatig verschijnt. Maar wie tot nu toe deze comic heeft gevolgd zal het einde zeker niet willen missen.

 

SMCOSTUMEV1TPB-COV-6a03b

SPIDER-MAN: THE COMPLETE ALIEN COSTUME SAGA BOOK 1

Het is bijna 30 jaar geleden dat your friendly neighbourhood Spider-Man een make-over kreeg. Deze bundel bundelt de verhalen uit de eerste periode waarin Spider-Man in zijn zwarte kloffie rondsprong. Hij bemachtigde het kostuum tijdens de Secret Wars en zou tot zijn schrik ontdekken dat het niet zomaar een stukje textiel is. Het is ook de laatste periode dat Spider-Man als vrijgezel door het leven ging (althans, voor de relaunch uit 2008). Wie meer wil weten zal deze bundel moeten aanschaffen…

 

Flash-Omni-v1-HC-FPO-9c60d

THE FLASH OMNIBUS VOL 1

Nu DC’s rode snelheidmaniak een eigen tv-serie krijgt is de tijd wederom aangebroken om in het verleden van The Flash te duiken. De Silver Age der comics werd in 1956 gelanceerd met DC’s Showcase #4, waarin Robert Kanigher, John Broome, Julius Schwartz en Carmine Infantino een nieuwe versie van deze held introduceerde. Uiteraard vergezeld van de iconische cover welke bij deze titel is afgebeeld. Deze omnibus bundelt de verhalen waarin Barry Allen het voor het eerst opneemt tegen o.a. Gorilla Grodd, Reverse-Flash en Mirror Master.

 

FEVIL-Cv1-Pre-Sales-63a43

FOREVER EVIL

DC bundelt het eerste echt grote event in de New 52. Mocht je onze reviews niet gelezen hebben en de losse comics hebben gemist dan is dit het ideale moment om in te pikken. In dit verhaal is de Justice League spoorloos verdwenen en de aarde rijp om onder de voet te worden gelopen door het Crime Syndicate – hun kwaadaardige tegenhangers uit Earth-3. Is er dan niemand om dit te stoppen? Jazeker.. Lex Luthor!

 

TRILL-Cv1A-619ac

TRILLIUM

Jeff Lemire tekent een romantische comic met een bijzonder thema. Twee mensen raken verkikkerd op elkaar. De ene is een ontdekkingsreiziger uit het begin van de twintigste eeuw, een ander is een botaniste uit de verre toekomst. Vele duizenden jaren scheiden hen. Als dit koppel bij elkaar komt dan zal het universum eindigen. Kan deze naderende apocalyps echter een wig drijven tussen deze mensen?

 

murder me dead

MURDER ME DEAD

Na David Laphams Stray Bullets zal nu ook Murder me Dead worden herdrukt door Image Comics. Hoewel ik niet bekend ben met de inhoud van deze miniserie zorgt de combinatie van David Lapham en het noirgenre ervoor dat ik dit blind durf te kopen…

 

STK640911

THE EXTINCTION PARADE TP VOL 1

Avatar Press is vaak hit or miss. Deze comic van de hand van World War Z-schrijver Max Brooks heeft er alle kans toe dat het een dikke hit gaat worden. Niet alleen was het concept intrigerend, er komt ook een tv-serie van. Deze paperback van de eerste verhaallijn is dan ook een goed instappunt wanneer je wil weten waar alle poeha over gaat…

 

loegv3centurybc-fc_sm_lg

THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: CENTURY

De laatste grote verhaallijn van de LOEG gebundeld in een hardcover. Hoe houden Wilhelmina Murray, Alan Quartermain en Orlando zich staande in een nieuwe eeuw met een geheel andere mores? En zijn ze nog wel in staat om een naderende apocalyps het hoofd te bieden? Nee, niet zuchten lieve lezer. Dit is een Alan Moore-comic dus het is niet je grootvaders apocalyps. Deze reeks nadert hiermee een voorlopige conclusie…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.