2
Posted 26/05/2014 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor Juni 2014

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van april 2014 voor aankopen in juni 2014 kan hier gevonden worden: Previews April 2014. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

188531 ORIGINAL SIN #3.1
Original Sin, het nieuwste Marvel-event is ondertussen begonnen en in juni gaat er wel een heel groot geheim uit de kast komen (als we Marvel mogen geloven toch). In deze vierdelige mini, die je tussen #3 en #4 van de eigenlijke reeks krijgt voorgeschoteld, worden Iron Man en Hulk tegenover gezet. Hoofdredacteur bij Marvel, Axel Alonso, zei dat Original Sin een diep verborgen geheim zal onthullen, dat tot nu enkel Tony Stark en Bruce Banner weten en dat dateert van de gammabomexplosie dewelke de Hulk creëerde…

 

savagehulk1 SAVAGE HULK #1
Nog meer groen geweld in juni met deze gloednieuwe Hulk-centrische reeks Savage Hulk. Het zal een beetje in dezelfde lijn liggen als Avenging Spider-Man en Savage Wolverine, waarbij we dus voor iedere arc een nieuw creatief team aan het werk zullen zien en waarbij de verschillende verhalen werkelijk alle richtingen uit kunnen gaan en niet per se met elkaar verbonden moeten zijn. In het eerste verhaal gaat Hulk eens bij de X-Men op bezoek en krijgen we Abomination en The Leader ook nog eens te zien. Menig Hulk-fan zal hier blij om moeten wezen.

 

outcast1 OUTCAST #1
Robert Kirkman. Je kent die naam misschien wel? Hij schrijft zo’n kleinschalige zombiecomic voor Image Comics. The Walking Dead heet het. Misschien al van gehoord? Het schijnt namelijk best populair te zijn! Diezelfde schrijver gaat nu een nieuwe horrorcomic starten getiteld Outcast. Geen zombies deze keer, maar wel demonen en anders leuks waar vele spontaan nachtmerries van krijgen. Niet voor watjes, maar wel een aanrader!

 

WILDFIRE #1 CVR A LINDA SEJIC WILDFIRE #1
Een van de kaderleden van Top Cow Productions, Matt Hawkins, is naast editor ook een bedreven schrijver van verschillende eigen reeksen. Onlangs bracht hij ons nog pareltjes zoals Aphrodite IX en Think Tank. Zijn laatste idee speelt voor een stuk in op het hele klimaatverandering gebeuren en hij wil ons wijzen op de mogelijke gevaren van genetische manipulatie van gewassen. Wanneer een experiment met genetische manipulatie misloopt, betaalt Los Angeles daarvoor de prijs… en die is duur, heel duur.

 

INFINITY MAN AND THE FOREVER PEOPLE #1 INFINITY MAN AND THE FOREVER PEOPLE #1
Met Infinity Man and the Forever People brengt DC Comics een klassieker uit de jaren 70 naar The New 52. Destijds geschreven door niemand minder dan Jack “King” Kirby, zal nu de eer zijn aan Dan Didio, een van de topmensen bij DC Entertainment, om het schrijfwerk voor zijn rekening te nemen. Keith Giffen helpt hem hierbij en voorziet de nieuwe serie ook van tekenwerk. Giffen wordt dan weer bij gestaan door Scott Koblish. Kirby karakters in The New 52? Ja, graag! Nu maar hopen dat Didio zijn schrijfkunsten nog eens ten goede bovenhaalt.

 

armorhunters ARMOR HUNTERS #1 (OF 4)
Valiant brengt deze zomer weer een nieuw cross-over event waarbij vooral X-O Manowar het weer zwaar te verduren zal krijgen. Er zit immers een buitenaards team achter het Manowar-harnas aan en zij zijn bereid om tot extremen te gaan om het te vernietigen. In juli zal de strijd zich verder uitbreiden naar andere reeksen zoals Bloodshot en Harbinger. Het belooft dus weer een actievolle zomer te worden!

 

vampi NEW VAMPIRELLA #1
In juni zien we een reboot van de Vampirella-serie bij Dynamite Entertainment. Niemand minder dan horrorschrijfster Nancy Collins zal haar versie van de schaarsgeklede demonenjaagster neerpennen in een maandelijkse reeks die terug zal gaan naar de roots van Vampirella.

 

ANGRY BIRDS COMICS #1 ANGRY BIRDS COMICS #1
Tja, Angry Birds, ze zijn nog steeds overal. Op vrijwel iedere tablet en smartphone, op mening kindershirt en iedere speelgoedwinkel wordt je tegenwoordig geconfronteerd met deze boze vogels. Maar op die ene plek waar ze nog niet waren, namelijk in jouw comic long box, daar komt weldra verandering in dankzij IDW Publishing. Hoe het concept zich zal vertalen in comicbookformaat zal zich nog moeten uitwijzen, maar het belooft toch alvast dikke fun te worden!

 

JOAN OF ARC PROLOGUE JOAN OF ARC PROLOGUE
Deze zomer start Big Dog Ink met een nieuwe ongoing reeks die zal gaan over niemand minder dan Joan Of Arc. Let wel, het is geen letterlijke overname van het middeleeuwse meisje dat voor Frankrijk tegen de Engelsen vocht. BDI heeft het karakter gemoderniseerd. Joan is echter nog een katholieke dame en ze is de bewaakster van de Ark van het Verbond, de bewaarster van de Heilige Graal en nog van dat fraais. Uiteraard zal zij de nodige duistere krachten tegen komen in haar avonturen. BDI staan voor mooie comics met een kantje af. Best wel het proberen waard!

 

TMNT TURTLES IN TIME #1 (OF 4) TMNT TURTLES IN TIME #1 (OF 4)
De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn al enkele jaren aan een heropleving bezig en in de comics is deze zeer succesvol geweest. Of de nieuwe verfilming ook een succes gaat worden, daarover is de jury nog in beraad. Op het gebied van comics is het momenteel wel dik in orde. In deze vierdelige minireeks gaan de Turtles op reis doorheen de tijd. Qua concept uiteraard niet bepaald vernieuwend, maar het gaat toch leuk worden om er achter te komen hoe de vier broeders zullen omgaan met dergelijke situaties. Cowabunga dude!

 

Had je graag andere comics gezien in deze selectie? Horen er enkele titels absoluut niet in voor te komen? Ben je het volledig eens met dit lijstje? Heb je iets nieuws ontdekt? We horen het graag in de comments!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.