Random Article


Review: Batman: Zero Year – Secret City

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering: , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Batman 21-24
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Interessante herintroductioe van een klassieke slechterik.

Op zijn slechtst


Het voelt onaf.


We gaan terug naar de beginjaren van Batman. Een jonge Bruce Wayne bestrijdt de criminaliteit vanuit de anonimiteit. Tevergeefs… totdat hij op een avond een vleermuis ziet.

3
Posted 14/05/2014 by

 
Full Article
 
 

What do you love about the city, Bruce?

Met Batman: Zero Year – Secret City duiken Scott Snyder (Wytches, Superman Unchained) en Greg Capullo (Spawn, The Creech) in de beginjaren van The Caped Crusader. Tuurlijk, we horen jullie al denken: hebben Frank Miller en David Mazzuchelli dit ook al niet gedaan met Batman: Year One? Klopt, maar dat was een andere Batman. Dit is de Batman van na de Grote Relaunch en daar hoort een nieuwe origine bij.

Na jaren van afwezigheid is Bruce wayne teruggekeerd naar Gotham City. Vanuit de anonimiteit houdt hij zich bezig met het welzijn van de stad. Hierbij gaat het vooral om het bestrijden van de criminaliteit, waarbij Bruce vanuit de schaduw opereert. Allemaal omdat hij niet wil dat iemand hoeft door te maken wat hem overkwam, toen hij op een mooie avond met zijn ouders uit de bioscoop kwam gewandeld en enkele minuten later een wees werd door toedoen van een overvaller.

batman zero year tussenplaat

Momenteel voert hij strijd tegen een criminele bende genaamd The Red Hood. Dat gaat niet helemaal naar behoren, en ook privé is er wat gedoe. Zijn oom, die waarnemend hoofd was van Wayne Industries totdat Bruce oud genoeg was, onthult de terugkeer van Wayne aan het grote publiek. Deze is nu gedwongen om het over een andere boeg te gooien. Op een avond weet Bruce het. Hij zal de criminelen schrik aan jagen als een Batman! Toch loert op de achtergrond een groter gevaar. De oom van Bruce Wayne heeft een zekere Edward Nygma als consultant ingehuurd voor Wayne Industries. Maar deze man ziet een nieuwe uitdaging opdoemen. En wij als lezers kunnen alleen maar hopen dat de voortekenen niet liegen. Want dan word het heel, heel boeiend.

Als origineverhaal maakt deze bundel geen indruk. Batman wordt echt tussen de soep en de patatten geïntroduceerd. Je zou haast gaan denken dat een redacteur een dwingend verzoekje aan Snyder heeft gedaan. Toch dient Snyder ook een compliment te krijgen voor de manier waarop deze een klassieke Batman-villain herintroduceert. Eveneens complimenten voor Greg Capullo die zoals vanouds weer weergaloos tekent. Het gastoptreden van een gasttekenaar vergeten we dan even.

We zijn gematigd tevreden over deze bundel. Het verhaal zou beter tot zijn recht komen in een grote omnibus, samen met de rest van het hele Zero Year-verhaal. Dit voelt wat onaf aan.

 Batman: Zero Year – Secret City bij Archonia.com

Batman zero year v1 1Batman zero year v1 2

Batman zero year v1 3Batman zero year v1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   

  Zo’n alternatieve werelden staan me echt niet aan. Maar de grote lijnen blijven wel hetzelfde, want in Court/Night of the owls wordt het ongeluk van zijn ouders en dat Alfred hem opvoedt grondig herhaalt? Ik heb deze reeks wel al, maar moet hem nog lezen.
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   Het ontstaan van Batman, als je dat zo mag noemen, blijft hetzelfde. Het gaat om de uitwerking daarna.

   En niet dat ik nu teveel wil nerden maar eigenlijk is de Batman pre relaunch nu de alternatieve Batman. ;)
 2. avatar
   
  Donnie Darko

  Ok, ik wacht dus zoals ik al dacht best met lezen totdat de andere verzameling uitkomt. Geen probleem, nog meer dan genoeg om te lezen…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.