Random Article


Review: The Amazing Spider-Man #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Peter Parker is terug!

Op zijn slechtst


Kennis van The Superior Spider-Man is mooi meegenomen. Duidelijk geschreven voor de trade. Tekeningen van Ramos bevatten enkele uitschuivertjes.


Peter Parker is terug in een nieuwe The Amazing Spider-Man #1, een nieuw begin voor de langlopende reeks rond Marvel’s bekendste superheld…

2
Posted 02/05/2014 by

 
Full Article
 
 

Het is zover! De tijd van Dr. Octopus als de Superior Spider-Man zit erop en Peter Parker is terug in zijn eigen lichaam als de enige echte Spider-Man. Uiteraard net op tijd voor de The Amazing Spider-Man 2-film. Onder All-New Marvel NOW! verkrijgt zijn hoofdreeks The Amazing Spider-Man een nieuwe nummer #1, de derde in de geschiedenis van de langlopende serie.

SpiderManAlexRossSchrijver Dan Slott leidde Peter Parker in de afgelopen jaren doorheen o.a. de Big Time, Spider-Island, Ends of the Earth en The Superior Spider-Man en keert opnieuw terug voor dit nieuwe begin. Hij wordt wederom bijgestaan door Humberto Ramos, alweer geen vreemde tot de Spidey-reeksen.

Peter Parker is opnieuw zichzelf, maar wat Dr. Octopus allemaal heeft uitgespookt gedurende zijn tijd als Spidey laat nog heel wat sporen na. Dankzij Doc Ock heeft Peter nu zijn eigen bedrijf, Parker Industries, en een nieuwe vriendin. Als Spidey krijgt hij het aan de stok met enkele superschurken en steekt zijn befaamde “Parker Luck” weer op wanneer zijn kostuum aan flarden wordt gescheurd en hij naakt de misdaad moet bestrijden. Hilarisch, maar tegelijk ook nog maar eens het bewijs dat de enige echte Peter Parker terug is… Zoiets overkomt natuurlijk alleen maar hem.

Dan Slott stopt weer voldoende humor in deze eerste issue, terwijl de cartoony tekeningen – love ’em or hate ’em – van Ramos weer lekker vertrouwd aanvoelen. Het is aangeraden om de Superior-reeks te lezen alvorens je aan deze nummer #1 begint (of gewoon onze Start to Read: Spider-Man), maar Slott doet zijn best om voldoende achtergrondinformatie te geven doorheen het verhaal. Tegelijk wordt in enkele bijverhalen een korte recente geschiedenis gegeven van Max Dillon/Electro en Felicia Hardy/Black Cat, de twee villains waarmee Spidey het in de komende delen mee aan de stok zal krijgen.

Deze The Amazing Spider-Man #1 biedt weinig speciaals, maar is een oerdegelijke comic en een redelijk goed instappunt voor nieuwe lezers. The Superior Spider-Man was in zijn geheel helemaal geen slechte reeks, integendeel, maar het is toch verademend om de enige echte Spider-Man terug te hebben… Welcome back Spidey!

The Amazing Spider-Man #1 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   

  Misschien neem ik hem morgen mee uit World’s end, anders wacht ik op de tpb’s.
 2. avatar
   
  Flandria

  Vond het super leuk. Een verademing om Peter terug te zien.
  Kijk alvast uit naar de verdere verhalen, en het vervolg op de cliffhanger.
  Van mij mogen die korte back-up stories nog wel efkes doorgaan.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.