1
Posted 01/05/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

Bob Hoskins overleden


De Engelse karakteracteur Bob Hoskins overleed deze week op 71-jarige leeftijd. De meeste mensen kennen hem als de detective uit de jaren 80 klassieker Who Framed Roger Rabbit? Wat niet veel mensen weten is dat Hoskins bijna in de huid was gekropen van Marvel’s Wolverine.

Begin jaren negentig had de befaamde regisseur James Cameron een eigen studio opgericht: Lightstorm Entertainment. Op dat moment waren Marvel’s X-Men-comics hard op weg naar een piek in hun populariteit. Stan Lee, met in zijn kielzog de befaamde X-schrijver Chris Claremont, toog naar Cameron om hem een film rond de vrolijke mutanten te pitchen. Volgens Claremont mikten beide heren op een film die geregisseerd zou worden door Camerons toenmalige echtgenote Kathryn Bigelow (regisseuse van Oscarwinnaar The Hurt Locker).

Claremont was erg gecharmeerd van de acteur Bob Hoskins in de rol van Wolverine. Volgens de schrijver wist de acteur de essentie van het karakter onbewust uit te beelden in zijn film Lassiter uit 1984. In deze film zit een bepaalde scène waarin Hoskins zijn fysiek grotere co-acteur Tom Selleck tegen een muur knalt en hem zijn vet geeft.

De deal zou niet doorgaan. Stan Lee begon tegenover James Cameron over Spider-Man, een personage dat de regisseur veel meer aansprak. Deze X-Men-film was al dood voordat er überhaupt sprake was van een fatsoenlijke pitch. James Cameron zou uiteindelijk geen Marvel-film regisseren. Omdat men toen nog de hinderlijke gewoonte had om de filmrechten aan iedereen te verkopen die een fatsoenlijk bod deed. Het duurde tot eind jaren negentig voordat deze rechtenkluwen was ontward en de eerste Marvel-films van de grond konden komen. Wolverine zou uiteindelijk worden gespeeld door Hugh Jackman.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.