3
Posted 20/04/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2014


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van april 2014 voor aankopen in juni 2014 kan hier gevonden worden: Previews april 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

empire

GEORGE ROMERO’S EMPIRE OF THE DEAD ACT ONE

George Romero, de man die zombies groot maakte, werd door Marvel gestrikt om een comic te schrijven met ..jawel.. zombies. Maar nadat ik de eerste issue had gelezen was ik overtuigd. Het is geen gimmick. Tel daarbij het tekenwerk van Alex Maleev op en er zijn voldoende redenen om dit op te pikken…

 

oz

OZ OMNIBUS

Eric Shanower en Skottie Young hebben de voorbije jaren een gestage reeks Wizard of Oz-verstrippingen geproduceerd voor Marvel. Naar verluidt zijn ze erg goed. De vele gewonnen Eisner Awards spreken natuurlijk voor zich. Deze collectie bundelt alle comics in een dikke bundel. Deze moet ik hebben…

 

powers

POWERS DEFINITIVE COLLECTION VOL.6

Voordat Brian Michael Bendis een ster werd bij Marvel maakte hij samen met Mike Avon Oeming de misdaadserie met superkrachten Powers bij Image. De reeks verhuisde enkele jaren nadien naar Marvel’s Icon waar het in hardcovers werd gebundeld. De zesde komt eraan waarin de makers dieper in het verleden van hoofdrolspeler Walker duiken. Dat levert ongetwijfeld weer goed leesvoer op…

 

cinder-and-ashe003-5ac18

CINDER & ASHE

Holy Crap! DC gooit eindelijk Cinder & Ash weer in de herdruk. Gerry Conway en José García-López maakten deze comic begin jaren tachtig. De hoofdrolspelers zijn twee privédetectives die samen in Vietnam hebben gediend. Ze nemen een nieuwe klus aan waarin ze een ontvoerd meisje moeten zien bevrijden. Maar deze klus zorgt ervoor dat lang onderdrukte herinneringen weer boven komen. Yep.. verplichte kost.

 

green-arrow-by-kevin-smith-cvr-dcdb9

GREEN ARROW BY KEVIN SMITH DELUXE EDITION

Begin vorig decennium werd Green Arrow letterlijk nieuw leven ingeblazen door Kevin Smith (Comic Book Men). En de comics waren nog goed ook! Ze worden gebundeld in deze frisse deluxe editie. Mijn losse exemplaren zijn gesneuveld. Daarom gaat deze op het lijstje.

 

deadbodyroad_tpb

DEAD BODY ROAD

Een man neemt wraak op de moordenaars van zijn echtgenote. Het eerste deel van Dead Body Road las als de actiefilm die je lang niet meer hebt gezien. Ik hoop dat de rest van het verhaal zo goed is als de opener. Daarom beloon ik de makers door deze trade te nemen…

 

188337_s0

DAVE GIBBONS WATCHMEN ARTIFACT EDITION

Is Watchmen niet onderhand helemaal uitgemolken? Neen, want IDW brengt een Artist’s Edition uit van deze klassieker. Er worden enkele hoofdstukken gebundeld dewelke rechtstreeks zijn gereproduceerd van Dave Gibbons‘ originele pagina’s.

 

188798_s0

BRYAN LEE O’MALLEY – SECONDS

De tekenaar van Scott Pilgrim heeft de opvolger van zijn paradepaardje eindelijk klaar.Het verhaal draait om de jonge serveerster Kate die door magisch toeval een tweede kans krijgt op liefde. Zal ze haar kans pakken? En zal Bryan Lee O’Malley de hoge verwachtingen kunnen inlossen?

 

189017_s0

I WAS THE CAT

Een getalenteerd journaliste heeft al enige tijd een succesvolle blog. Maar de gestage stroom rekeningen groeit net even iets harder dan haar publiek. Dan krijgt ze een opdracht van een mysterieuze vreemdeling om zijn memoires te schrijven. Even denkt ze dat het een man is, maar het is een kat! Deze kat wil alle bijzondere zaken kwijt die hij heeft meegemaakt in zijn vorige acht levens. Zijn negende leven lijkt echter een stuk duisterder te zijn.. Klinkt interessant!

 

189169_s0

COMICS GLOBAL HISTORY 1968 TO PRESENT

Het is alweer even geleden dat een boek over comics in deze lijst verscheen. We hebben er eindelijk een. De schrijver claimt dat dit boek een overzicht biedt van strips wereldwijd. Niet alleen Amerikaanse comics, maar dus ook manga en natuurlijk de Franco-Belgische strip. Wel vanaf de jaren 60 tot nu. Een stoere claim die zeker een grondig onderzoek verdient…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.