Random Article


Review: Batman – Eternal #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , , , ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: , ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Je wordt als lezer meteen los in het verhaal gegooid.

Op zijn slechtst


Het begin is wat plichtmatig.


DC’s wekelijkse Batman: Eternal comic begint en de rapen zijn alweer gaar voor de inmiddels 75-jarige Caped Crusader…

2
Posted 09/04/2014 by

 
Full Article
 
 

Watch Bruce.. Watch as you lose everything.

batman eternal prev 1Batman: Eternal is de nieuwe wekelijkse DC Comics-reeks en viert de 75ste verjaardag van de Dark Knight. DC heeft een rijke traditie wanneer het aankomt op wekelijkse comics. Is Batman: Eternal het nieuwe 52 of eerder een soort Countdown? Bij het beoordelen van deze comic dien je voor een deel coulant te zijn omdat het nu eenmaal een wekelijkse comic is. Dat kent een andere opbouw dan de traditionele maandelijkse reeks…

Het verhaal is vrij compact geschreven. In de eerste vijf pagina’s wordt meteen de hele setting uit de doeken gedaan. Bruce Wayne is in elkaar geslagen en hangt aan het Batsignaal. Een man daagt hem uit. We gaan als lezer richting dat moment maar eerst terug naar Gotham City…

Een zekere Jason Bard (DC- fans kennen deze naam natuurlijk van ver voor de relaunch) meldt zich aan bij de politie om mee te draaien met commissaris Gordon. Deze is op dat moment druk in gevecht met enkele handlangers van Professor Pyg. Het duurt natuurlijk niet lang voordat Batman ten tonele verschijnt. Er gaat echter wat mis waardoor Gordon per ongeluk een misdaad begaat. Hiermee kan het feest beginnen…

Het eerste wat opvalt aan deze comic is het tekenwerk van Jason Fabok (Detective comics, Michael Turner’s Soulfire). Hij tekent in wat je inmiddels de DC-huisstijl zou kunnen noemen. Een realistische stijl die gespeend is van allerlei franjes. Het doet zijn werk.

Eerlijk is eerlijk. Als dit een maandelijkse comic was dan zouden we onze schouders ophalen. Schrijversduo Scott Snyder en James Tynion IV dient een wel heel erge doorsnee opener op. Sterker nog, je kunt, indien je van kwade wil bent, onze vrienden beschuldigen van slecht schrijfwerk. Een actie van commissaris Gordon is wel erg geforceerd. Maar doordat we volgende week al het tweede deel kunnen lezen mag je voorzichtig aannemen dat dit niet al te originele begin nodig is om op gang te komen en dat de makers van deze comic er zowaar in kunnen slagen om in 52 delen wel nieuwe gebieden te betreden…

Of dit wensdenken is? Spreek er ons volgend jaar op aan…

Batman:Eternal #1 bij archonia.com

batman eternal prev 2 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  I’m on board. Professor Pyg!!!!

  Te cool dat ze veel side personages in de spotlights gaan zetten.
 2. avatar
   

  Iemand enig idee wanneer er hier een trade van gaat verschijnen?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.