0
Posted 03/04/2014 by Axel in Tv/Film
 
 

Wrestlemania Special: Jeroom over Hulkamania


Op 6 april 2014 maakt één van de grootste worstelsterren van de jaren 80 zijn opwachting op Wrestlemania XXX. Voor velen zal het een blij weerzien zijn met hun oude held, want Hulk Hogan vormde voor vele generatiegenoten een belangrijk deel van hun opgroeiende jeugd. Hulkamania was immers alom aanwezig en bijgevolg vinden we Hulkamaniacs overal ter wereld.

Hij wordt terecht één van de meest getalenteerde cartoonisten van ons land genoemd, hij is een vaste waarde voor het weekblad Humo, verraste vriend en vijand met een geslaagde passage in De Slimste Mens Ter Wereld en sinds enkele jaren krijgt hij ook erkenning buiten onze landsgrenzen. Nog belangrijker, hij is een overtuigd Hulkamaniac. Zijn naam is Jeroom en hij vertelt ons er alles over…

Humo Hulk HoganIn je cartoons gebruik je regelmatig Hulk Hogan. Dat berust wellicht niet op toeval?

Hulk Hogan is een jeugdheld van me! Ik keek naar al die WWFgevechten van toen, met Jake The Snake (Roberts), Andre The Giant en Randy Savage.

Als ik nu voor een probleem sta denk ik altijd eerst wat Hulk Hogan zou gedaan hebben.

Waarin ligt volgens jou zijn aantrekkingskracht?

Hij was in z’n eentje verantwoordelijk voor één van de populairste periodes van het worstelen. Het totaalpakket was spectaculair: de looks (de beste snor ooit), het truitje scheuren, de merchandising (Hulkamania!),… De mens heeft op z’n eentje WWF wereldwijd op de kaart gezet.

Hulk JeroomOnder zoveel jeugdsentiment zit ongetwijfeld een leuke herinnering?

Als kind volgde ik al zijn wedstrijden. Ik herinner me nog dat ik roepend Hogan probeerde te verwittigen toen Jake “The Snake” Roberts z’n zak met slang bovenhaalde.

Dat was mijn mooiste herinnering. Tenminste, tot ik onlangs de sekstape van Hogan onder ogen kreeg, want die was nog mooier of vreemder dan al zijn gevechten samen.

Dan heb je ook wel een favoriete wedstrijd?

Hulk Hogan versus “Macho Man” Randy Savage. Savage is een andere favoriet van me, die jammer genoeg overleden is. Twee heerlijke over-the-top personages die altijd wel spektakel brachten.

Als je over-the-top verkiest, dan behoort The Ultimate Warrior ook in dat rijtje?

Warrior mag zeker mee in het lijstje, hij was één van de weinigen die in de buurt van de Hulk kwam.

Ooit een film van onze bruingebronsde krijger gezien?

Helaas, buiten die sekstape geen enkele.

Heb je hem ooit geïmiteerd als jongere? Vele fans houden hun hand voor de oor of poseren voor de spiegel.

Ik heb heel lang geprobeerd mijn t-shirts kapot te scheuren voor ik bij mijn vriendin in bed kroop, wat nooit lukte, en heb ook nog – als stil eresaluut naar mijn jeugdheld – een tijd met dezelfde snor rondgelopen .

Jeroom1Volg je het worstelen nog, of beschouw je het eerder als een jeugdzonde?

Niet echt meer. Die WWFperiode tijdens de jaren 80 zit nog wel in mijn systeem, maar mijn interesse is verslapt sinds m’n favoriete worstelaars er één na één mee stopten…

Waarom maakt Hulk Hogan, net als andere figuren uit de jaren 80 trouwens, een groot deel uit van je werk?

Omdat zij in die periode mijn hele wereldbeeld (en dat van mijn generatie) vormden, denk ik. Ik sta er niet echt bij stil maar in mijn wereld zit de Hulkster gewoon naast R2D2 te kaarten met een Gremlin…

D52Wil je meer lezen rond Hulkamania?

Hulkamania Is Running Wild On Brainfreeze

Hulk Hogan maakte ook deel uit van Figuurlijk Gesproken

Figuurlijk Gesproken #25: Enter Hulk?

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?