3
Posted 01/04/2014 by Arno in Comics
 
 

Brian Michael Bendis kondigt terugkeer van DC/Marvel’s Amalgam Comics aan


Een aprilgrap uiteraard, maar een leuke. We zouden haast willen dat het werkelijk zo was. Marvel-sterschrijver Brian Michael Bendis (The Avengers, All-New X-Men, Ultimate Spider-Man) kondigde via zijn Tumblr aan dat DC Comics en Marvel opnieuw de handen in elkaar hebben geslagen voor een heropleving van het Amalgam-universum. Het concept werd geboren uit de grote DC Comics versus Marvel cross-over uit de jaren 90 en stelde een universum voor waarin de personages van beide uitgeverijen in de mixer werden gestoken. Superman + Captain America leverde bijvoorbeeld Super-Soldier op, Bruce Wayne werd een agent van S.H.I.E.L.D. en Wolverine en Batman vormden samen de Dark Claw. Het volledige (valse) persbericht kan je hieronder lezen, meer over Amalgam vind je hier.

For immediate release!

Marvel and DC officially announce the return of THE AMALGAM UNIVERSE!

For the first co-publishing venture in over a decade, Marvel and DC have come to an agreement to bring back The Amalgam Universe, a universe comprised of ‘amalgam characters’ of some of the most beloved superheroes of the two most exciting comic book publishers in the entire world.

 Spinning out of the events of Forever Evil and Original Sin, The Amalgam Universe is a brand-new, 12 part maxi series by super scribes Geoff Johns and Brian Michael Bendis with artwork by Olivier Copiel, Bryan Hitch, John Romita jr., Alex Maleev, Mike Deodato jr., and comics legend John Byrne, making his long awaited return to mainstream comics.

The Amalgam Universe will be published biweekly this September with many of your favorite regular comics ‘going dark’ for the duration of the series.

“The fallout from The Amalgam Universe is so big to both comic book universes, the changes so overwhelming, that you won’t recognize most of your favorite titles at the end of it.” said Bendis.

 When asked: why now? Both publishers, in a joint statement said: because announcing it tomorrow just isn’t that funny.

 Stay tuned for more details.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.