1
Posted 30/03/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Mei 2014

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van maart 2014 voor aankopen in mei 2014 kan hier gevonden worden: Previews maart 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

185940_s0

MARVELS

De klassieker van Kurt Busiek en Alex Ross wordt gebundeld in een platinum editie. Stel je voor dat jij, als normaal persoon, er getuige van bent dat er heuse superhelden rondlopen op aarde. Dat is eigenlijk ook dit verhaal. Door de ogen van fotograaf Phil Sheldon zien we het ontstaan van het Marvel-universum. Van de opkomst van Namor  en de Fantastic Four tot de dood van Spider-Man’s vriendin Gwen Stacy. Alles komt voorbij. En het is weergaloos geschildert door Ross. Een andere reden om deze editie te kopen? Het is een halve meter groot…

 

guardiansprelude

MARVEL’S GUARDIANS OF THE GALAXY PRELUDE

Deze comic is ideaal voor de mensen die de gekijknamige film gaan zien. Het bevat een complete handzame introductie tot de Guardians of the Galaxy en alles wat daarbij hoort. Een beetje Brainfreezer weet natuurlijk al lang de ins en outs, maar het is een leuk cadeautje voor vrienden.

 

avengersthanos

THE AVENGERS: LEGACY OF THANOS

De Avengers smeden een tijdelijke alliantie met de Skrulls. Ze moeten het opnemen tegen de kleindochter van Thanos die hele foute plannen heeft met het universum. Deze verhalen maken deel uit van de beroemde Avengers-run van Roger Stern en John Buscema.

 

revolutionarywar

REVOLUTIONARY WAR

Marvel had een tijdlang een tak in Engeland. In deze comic bundelen ze een reeks dewelke ze recent uitgaven. Hierin komen de helden uit de Marvel UK-comics weer samen om een typisch Britse dreiging het hoofd te bieden.

 

DP-OMNIBUS-97163

DOOM PATROL OMNIBUS

De complete run van Grant Morrison in een omnibus. Dit is de serie die de Schot op de kaart zetten in de VS. Lezers maakten kennis met o.a. Flex Mentallo en Danny The Street (ja, een levende straat). De leden van de Doom Patrol hebben dan ook nog eens allemaal een handicap. Is het niet fysiek dan wel psychisch. Het lijkt knotsgek schrijfwerk maar het is gebouwd op een ijzersterk fundament.

 

SM-Hel-on-Earth-Cv-f2bfb

SUPERMAN: H’EL ON EARTH

De Kryptoniaan H’el verschijnt op aarde en hij wil de planeet omvormen tot een nieuw Krypton. Alleen Superman en consorten zijn bij machten om hem te stoppen. Dit is een cross-over tussen Superman, Superboy en Supergirl.

 

 

the pro

THE PRO OVERSIZED HC

De roemruchte comic van Garth Ennis. The Pro is een prostituee en alleenstaande moeder met superkrachten. Dat levert een boel hele foute taferelen op. Deze comic moet je toch een keer in je leven hebben gelezen. Het tekenwerk is van Amanda Conner.

 

185726_s0

BURN THE ORPHANAGE VOL. 01 BORN TO LOSE

Deze ode aan de 16-bit beat ’em up videogames van 20 jaar geleden zal de Brainfreeze-lezer niet voorbij zijn gegaan. Mocht je door onze reviews gecharmeerd zijn geraakt van de comics dan is dit een buitenkansje om de bundel met de eerste verhaallijn te bemachtigen…

 

185450_s0

GRINDHOUSE: DOORS OPEN AT MIDNIGHT

Alex de Campi kan op onze symapthie rekenen. De schrijfster brengt het Grindhouse-genre naar de comic in deze collectie die aan alle clichés probeert te voldoen.

 

185398_s0

ROBOCOP VS THE TERMINATOR

Dit artikel zei eigenlijk alles over deze comic. Voor wie geen zin heeft om dit te lezen hebben we gewoon vier namen. RoboCop, Terminator, Frank Miller, Walt Simonson. ’nuff said.

 

jack davis pop culture

JACK DAVIS DRAWING AMERICAN POP CULTURE

Een retrospectief over Jack Davis. Dit is een van laatste levende grootmeesters van de Amerikaanse illustrators. Brak door als tekenaar van EC Comics en werd bij het grote publiek vooral bekend als tekenaar van allerhande filmposters. Dit boek bevat een collectie van zijn werk. Voor de oudere geek is dit bijna verplichte kost…

 

WONTON SOUP COLLECTED EDITION

James Stokoe is een tekenheld. Wonton Soup was zijn eerste comic. Nu kan ik een heel uitgebreid referaat gaan houden over deze comic. Maar een 39-pagina’s tellende preview overtuigt misschien meer…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.