2
Posted 09/03/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor April 2014


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van februari 2014 voor aankopen in april 2014 kan hier gevonden worden: Previews februari 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

amazingspidermanepic

THE AMAZING SPIDER-MAN EPIC COLLECTION: GHOSTS OF THE PAST

Tussen de laatste scripts van Roger Stern en het debuut van Todd McFarlane had je een periode van Marvel’s The Amazing Spider-Man-comics dewelke onterecht over het hoofd worden gezien. Dan heb ik het over de run van Tom DeFalco en Ron Frenz. Het was de periode waarin beide heren figuren schiepen als Puma, Black Fox en Silver Sable. Het was ook het moment waar Mary Jane “ontdekte” dat Spider-Man en Peter Parker één en dezelfde persoon waren. En we zien als fill-in schrijver een zekere Peter David debuteren. Vroeger had ik deze issues als Juniorpress-vertalingen. Dit is voor mij het moment om al dat lekkers in een kloeke collectie aan te schaffen…

 

catclysm

CATACLYSM: THE ULTIMATES’ LAST STAND

Galactus arriveert in het Ultimate-universum en heeft honger als een paard. Dit is het grote eindgevecht dat de koers van Marvel’s Ultimate Comics blijvend zal veranderen. Omdat ik Ultimate Spider-Man graag volg zal ik er ook nu weer bij zijn. Hopelijk is het geen typisch Bendisiaans event. Zo’n groots gebeuren met een tegenvallend einde…

 

infinity1a

THE INFINITY GAUNTLET OMNIBUS

George Pérez keerde begin jaren negentig weer terug bij Marvel en werd ingezet voor dit event. Met behulp van de Infinity Gauntlet probeert Thanos weer in het gevlei te komen bij Death. Met een knip van zijn vingers doodt hij de helft van al het leven in het universum. Het is aan de Marvel-helden om de zaak weer te redden. Maar hoe versla je een god? Deze bundel bevat niet alleen de The Infinity Gauntlet-minireeks maar ook de tie-ins.

 

batmanrobin4

BATMAN & ROBIN VOL 4: REQUIEM FOR DAMIAN

De run van Grant Morrison eindigde met de dood van Damian Wayne. Je zou het niet meteen verwachten maar in zekere zin is dit de epiloog van dat verhaal. Batman is in rouw. Wie zal hem helpen om over de dood van zijn zoon heen te komen?

 

graphicart

GRAPHIC INK THE DC COMICS ART OF FRANK QUITELY

DC bewijst Frank Quitely de eer die hem toekomt. Dit dikke artbook bevat o.a. alle covers van All-Star Superman en Batman & Robin, alle korte verhalen uit de vergeten Vertigo-reeks Big Book en nog meer verrassingen. Quitely is een tekengod. Waarom zou je dit boek niet aanschaffen?

 

fatale vol 4

FATALE VOL. 4: PRAY FOR RAIN

Ed Brubaker en Sean Phillips hebben een monsterdeal met Image gesloten. Deze comic is een van de redenen dat de uitgever dit met hen aandurfde. Het einde van deze reeks is nabij. Tot nu toe viel het verhaal zeker niet tegen…

 

182749_s0

PRETTY DEADLY VOL. 1

Ik was redelijk te spreken over de eerste issue van deze dromerige western. Blijft dit werkje van Emma Rios en Kelly Sue DeConnick boeien of moet ik toch concluderen dat de hype rondom deze comic vooral is gebaseerd op het feit dat het louter en alleen door vrouwen gemaakt wordt? Ik neem voor $9.99 graag de proef op de som.

 

bigdamnsincityFRANK MILLER’S BIG DAMN SIN CITY

Met een nieuwe Sin City-film in aantocht zou het weleens kunnen zijn dat mensen ook terug interesse krijgen in de comics. Dark Horse pakt het groots aan en bundelt alle Sin City-comics van Frank Miller in deze monsterlijke omnibus. Onuitgesproken ?$!# natuurlijk. En dan vooral omdat ik net begonnen was met het verzamelen van de losse bundels. Toch neem ik hem. Gewoon…Omdat het kan.

 

steranko

JIM STERANKO NICK FURY: AGENT OF SHIELD ARTIST’S EDITION

Jim Steranko geldt als een van de grote grafische innovators van de jaren zestig. Deze IDW Artist’s Edition bundelt de eerste twaalf issues van zijn run op Marvel’s Strange Tales. Hierin staat uiteraard superspion Nick Fury centraal. Dan kan ik eindelijk eens zien waar alle ophef vandaan komt en of Steranko echt zo goed is als men beweert.

 

dreamworks

THE ART OF DREAMWORKS ANIMATION

Dreamworks Animation bestaat 20 jaar. Voor dit boek doken de samenstellers in de archieven van de studio en stelden ze een overzicht samen van het beste werk van de animatiefilms. Schetsen, foto’s, ontwerpen van films als Shrek, Madagascar en The Prince of Egypt zijn te vinden in dit boek. Het zou weleens verplichte kost kunnen zijn voor de liefhebbers van animatiefilms…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.