14
Posted 07/03/2014 by Axel in Tv/Film
 
 

Top 50 Music Video Trailers (10 – 1)


Deze week begon Brainfreeze aan een heuse Top 50 Music Video Trailers, waarin we onze favoriete songs/videoclips ter promotie van een film op een rijtje zetten. Het einde is nu in zicht. Na de nummers 50-41, 40-31, 30-21 en 20-11 volgt hier onze top 10.

10. “A Whole New World” – Peabo Bryson & Regina Belle

FilmAladdin (1992)

Palmares:#1 Billboard Top 100, een Academy Award for Best Original Song

Waarom staat het in de lijst: Opnieuw een fantastische Disney-clip, waar beide zangers binnenin het decor van de film worden geloodst en het liefdeslied van Aladdin en Jasmine brengen.

9. “La Bamba” – Los Lobos

Film: La Bamba (1987)

Palmares: #1 Billboard Hot 100, een MTV Video Music Award for Best Video from a Film.

Waarom staat het in de lijst: Ja, de kusjesdans heeft een achtergrond. De film over de te vroeg overleden zanger Richie Valens werd uiteraard vergezeld door zijn grootste hit. Los Lobos scoorden met deze cover eveneens hun grootste hit en de film werd een succes. In de clip zien we trouwens Lou Diamond Philips het beste van zichzelf geven.

8. “My Heart Will Go On” – Celine Dion

Film: Titanic (1997)

Palmares: globale #1, 3 Grammy Awards, een Academy Award for Best Original Song en een Golden Globe  

Waarom staat het in de lijst: Filmfans staan hopeloos verdeeld over de meerwaarde van de meest populaire filmsong aller tijden. Ergens tussen het hoogtepunt van stroperige, tenenkrullende kitsch en de meest perfecte song voor de op één na best bezochte film aller tijden, vind je deze My Heart Will Go On. Hoe dan ook, ook de zangeres neemt plaats aan het uiteinde van het verdoemde schip.

“Als zelfs Céline Dion de film niet kan doen zinken, dan weet je dat je met een klassieker te maken hebt.” – Titanic-megafan Donnie Darko

 

7. “Lose Yourself” – Eminem

Film: 8 Mile (2002)

Palmares: globale #1, een Academy Award for Best Original Song, twee Grammy Awards, een VMA for Best Video from a Film

Waarom staat het in de lijst: In 2002 was Eminem een muziekgod. De semi-biografische film 8 Mile was een logisch gevolg van zijn immens succes. De clip en tekst sluiten perfect bij de clip aan.

6. “Can You Feel The Love Tonight” – Elton John

Film: The Lion King (1994)

Palmares: een Academy Award for Best Original Song, een Golden Globe Award for Best Original Song & een Grammy Award for Best Male Pop Vocal Performance.

Waarom staat het in de lijst: Elton John heeft uiteraard heel wat betere nummers gecomponeerd,  maar heeft hij ooit in wit pak in een digitale jungle tussen de dieren gezongen? Deze Can You Feel The Love Tonight vervolledigt het plaatje van de film waarvoor het zijn voornaamste lied is.

5. “I Will Always Love You” – Whitney Houston

Film: The Bodyguard (1992)

Palmares: globale #1, #1 Billboard Hot 100, 3 Grammy Awards, #1 Hot R&B Singles, een VMA for Best Song from a Film, en een resem andere prijzen

Waarom staat het in de lijst: Kevin Costner en Whitney Houston, oftewel de lijfwacht en de zangeres, waren hét filmkoppel van 1992. In de clip zien we de inmiddels overleden Whitney Houston zingend terugblikken op de affaire. Een klassieker!

4. “You Could Be Mine” – Guns ‘N Roses

Film: Terminator 2: Judgment Day (1991)

Palmares:#1 most requested video 1991 MTV

Waarom staat het in de lijst: Oh yeah! Alvorens James Camerons Terminator 2: Judgment Day in de zalen terechtkwam werd hij vergezeld door een grootschalige (de regisseur ziet het immers graag zeer groot) marketingcampagne. In deze GNR-clip vliegen de vonken eraf, wanneer de Terminator (Arnold Schwarzenegger) de rockband een bezoekje tijdens hun concert brengt. Als dat niet genoeg zou zijn, zien we de meest explosieve scènes uit de film. AC/DC en de Governator herhaalden dit trucje quasi identiek enkele jaren later, doch minder succesvol voor The Last Action Hero met “Big Gun“.

3. “Ghostbusters” – Ray Parker Jr.

Film: Ghostbusters (1984)

Palmares:#1 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Het zal wel zijn! Een iconisch lied dat onmiddellijk herkenbaar is, veel neon, heel wat filmfragmenten en het onvergetelijke dansje van de hoofdrolspelers sluit het gepast af. Het was de perfecte start van de triomftocht en blijvend succes van Ghostbusters. Heel wat bekende muziek- en televisiefiguren verleenden ook hun medewerking aan de clip.

2. “Let The River Run” – Carly Simon

Film: Working Girl (1988)

Palmares: een Oscar voor Best Original Song, een Grammy Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television, een  Golden Globe Award for Best Original Song

Waarom staat het in de lijst: Hier krijgen we kippenvel van. Carly Simon zingt als een nachtegaal. In deze clip zien we de zangers haar hoge noten halen op de ferry (die de kantoorbediendes en andere arbeiders naar de grote stad brengt) waar ook het hoofdpersonage Tess McGill (Melanie Griffith) zich op bevindt. Hopelijk heeft men de gek met de wild zwierende gitaar snel overboord gegooid.

1. “(I’ve Had) The Time of My Life” – Bill Medley & Jennifer Warnes

Film: Dirty Dancing (1987)

Palmares: globale #1, Academy Award for Best Original Song, Grammy Award for Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals en Golden Globe Award for Best Original Song.

Waarom staat het in de lijst: In 1987 kon je niet rond dit nummer. Jongeren keken naar hitparades om deze ene clip te zien. Het domineerde alle hitlijsten, won heel wat prijzen en werd herhaaldelijk op de televisie getoond. Onze verdiende nummer 1 combineert filmfragmenten met dansende koppels en een onvergetelijke song.

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?