0
Posted 06/03/2014 by Axel in Tv/Film
 
 

Top 50 Music Video Trailers (20 – 11)


Deze week begon Brainfreeze aan een heuse Top 50 Music Video Trailers, waarin we onze favoriete songs/videoclips ter promotie van een film op een rijtje zetten. Nummers 50 – 41 (alsook onze criteria) vind je hier terug, de nummers 40-31 staan hier en hier vind je de nummers 30-21. Vandaag duiken we de top 20 in.

20. “Colour of the Wind” – Vanessa Williams

Film: Pocahontas (1995)

Palmares: #4 Billboard Hot 100, een Academy Award for Best Original Song, een  Golden Globe en een Grammy Award for Best Song Written for a Movie.

Waarom staat het in de lijst:  We kunnen het aantal promotionele Disney-clips niet meer tellen, en hoewel er in onze top 10 nog één terug te vinden is, springt deze eruit. Niet alleen lijkt zangeres Vanessa Williams op het hoofdpersonage, de tekst van het liedje past wonderwel bij de film.

“You think you own whatever land you land on
The Earth is just a dead thing you can claim
But I know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name”

19. “We Don’t Need Another Hero” – Tina Turner

Film: Mad Max: Beyond Thunderdome (1985)

Palmares: #2 Billboard Hot 100, een Golden Globe nomination for Best Original Song

Waarom staat het in de lijst: Tina Turner zingt grotendeels in-character als Aunty Entity een lied dat over de gebeurtenissen in de film vertelt. Je ziet hierbij ook veel fragmenten uit de derde Mad Max-film en alles ziet er verdraaid cool uit.

18. “Blaze of Glory” – Jon Bon Jovi

Film: Young Guns II (1990)

Palmares: #1 Billboard Top 100

Waarom staat het in de lijst: Uiteraard is Jon Bon Jovi een even geloofwaardige rocker als de acteurs uit Young Guns echte cowboys zijn, maar dat kan de pret in deze clip niet deren. Naar verluidt was de zanger, nadat Emilio Estevez om zijn muzikale medewerking vroeg, danig gemotiveerd en geïnspireerd dat hij een volledig nieuw nummer schreef. Het blijft een oud vertrouwd trucje, maar hier past het zingen voor een bioscoopscherm goed.

17. “A View to a Kill” – Duran Duran

Film: A View to a Kill (1985)

Palmares: #1 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Het eerste Bondnummer dat op de eerste plaats in de hitlijsten belandde en het laatste nummer dat de originele Duran Duran-bezetting samen maakte. Het blijft ook beroemd om zijn fantastische clip. In de clip, waar jammer genoeg te veel gelijkaardige beelden van Roger Moore als 007 worden gebruikt, maken de bandleden deel uit van de achtervolging in de Eiffeltoren. Geniaal in zijn eenvoud.

16. “Gangsta’s Paradise” – Coolio ft. L.V.

Film: Dangerous Minds (1995)

Palmares: #1 Top Hot 100 Singles, MTV VMA Best Rap Video en Best Video from a film, een Grammy Best Rap Solo Performance

Waarom staat het in de lijst: Een sterk en catchy nummer, genoeg gekruid met filmbeelden zonder een echte achtergrond te schetsen, gecombineerd met de présence van de knappe (voor de gelegenheid in lederen jekker gehulde) Michelle Pfeiffer die in-character het verbale geweld van Coolio ondergaat was genoeg om massaal veel jongeren naar de bioscoop te lokken.

15. “(Meet) The Flintstones” – The B-52’s

Film: The Flintstones (1994)

Palmares: geen hit

Waarom staat het in de lijst: Omdat dit een fantastische clip is! De “B.C.-52’s” spelen hun versie van de originele tv-tune in Bedrock. We herkennen onmiddellijk Fred (John Goodman) en Wilma (Elizabeth Perkins) Flintstone, Barney (Rick Moranis) en Betty (Rosie O’Donnell) Rubble, en (yabba dabba doo!) Halle Berry in luipaardvel. Het plaatje klopt.

14. “Chariots of Fire” – Vangelis

Film: Chariots of Fire (1981)

Palmares: #1 Billboard Hot 100, een Academy Award for Best Original Score

Waarom staat het in de lijst: Iedereen liep vroeger in denkbeeldige slow-mo op de tonen van dit nummer. Het is simpelweg onmogelijk de film weg te denken van deze epische sound. De hier rustig van een sigaret genietende (promoten van rookgedrag bij een film over atletiek…waarom niet?!Vangelis deed het jaren later nog eens fijntjes over met 1492: Conquest of Paradise.

13. “I Believe I Can Fly” – R. Kelly

Film: Space Jam (1996)

Palmares: #2 Billboard Hot 100, drie Grammy Awards

Waarom staat het in de lijst: Jullie raden het nooit… we halen het grote bioscoopscherm wederom boven. Het totaalpakket R. Kelly, Michael “Air” Jordan en de Looney Tunes was genoeg om van deze clip de televisiehit van 1996 te maken…

12. “The Heat Is On” – Glenn Frey

Film: Beverly Hills Cop (1984)

Palmares: #2 Billboard 100

Waarom staat het in de lijst: Beverly Hills Cop had zowieso een ijzersterke soundtrack, maar naast Harold Faltermeyers “Axel F”, George Michaels “I Want Your Sex” en The Pointer Sisters‘ “Neutron Dance” torent onze nummer 12 er echt boven uit. Vergelijkbaar met zijn opvolger “Shakedown” (Bob Seger) is het vooral het uptempo van het nummer gecombineerd met passende fragmenten die het geheel zo sterk maken.

11. “Flash” – Queen

Film: Flash Gordon (1980)

Palmares: geen grote hit

Waarom staat het in de lijst: Net als One Direction nu, en Boyzone, New Kids On The Block en Bros jaren voorheen, was Queen indertijd de commerciële hitmachine voor eenvoudige, doch catchy popsongs zoals “We Will Rock You”, “Bicycle” en “We Are The Champions”. De “Flash“-clip begint rustig wanneer de bandleden zittend hun K3-achtige tune (Flash… Ahaaaah!) spelen voor (hier komt hij weer) het grote bioscoopscherm, vooraleer we gebombardeerd worden met veel filmfragmenten.

Morgen komen jullie onze top 10 music video trailers te weten…

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?