6
Posted 05/03/2014 by Axel in Tv/Film
 
 

Top 50 Music Video Trailers (30 – 21)


Begin deze week begonnen we aan een heuse Top 50 Music Video Trailers, waarin we onze favoriete songs/videoclips ter promotie van een film op een rijtje zetten. Nummers 50 – 41 (alsook onze criteria) vind je hier terug, de nummers 40-31 staan hier. Vandaag gaan we verder met de nummers 30-21.

 30. “Danger Zone” – Kenny Loggins

Film: Top Gun (1986)

Palmares: #2 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Top Gun werd met alle toeters en bellen in de bioscopen gelanceerd. Dat de film vandaag nog in het geheugen staat gegrift is grotendeels ook aan zijn ijzersterke soundtrack te danken. Clip en muziek matchen perfect. Eén vraag blijft echter onbeantwoord: wat of waar is die Danger Zone? En als het zo gevaarlijk is, waarom wil je er dan zelf heen?

29. “Two Hearts” – Phil Collins

Film: Buster (1988)

Palmares:  # 1 Billboard Hot 100, een Golden Globe Award for Best Original Song, een Grammy Award for Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television

 Waarom staat het in de lijst: Omdat Phil Collins weet hoe hij een filmnummer aan de man moet brengen. Gezien hij de hoofdrol in de film speelt, krijg je in deze clip wel een overload aan de kalende zanger.

 

28. “The Glory of Love” – Peter Cetera

Film: The Karate Kid part II (1986)

Palmares: #1 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Power ballad? Yes! Ralph Macchio als The Karate Kid? Yes! Typisch 80s clip dat de klassieke en onverwoestbare The Karate Kid part II van de nodige publiciteit voorzag…

27. “Independent Women Part I” – Destiny’s Child

Film: Charlie’s Angels (2000)

Palmares: #1 Billboard Hot 100, #1 Hot R&B/Hip-Hop Songs

Waarom staat het in de lijst: Sommige samenwerkingen liggen zo voor de hand. Een film over een trio vindingrijke vrouwen kon enkel begeleid worden door een sterk muzikaal trio. Het oude trucje waar men zingt en danst voor een groot scherm wordt hier wederom toegepast.

26. “Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me” – U2

Film: Batman Forever (1995)

Palmares: bescheiden hit

Waarom staat het in de lijst: U2 slaat met één van hun beste nummers (die heerlijke riff) de brug met de film Batman Forever en worden als comicbookfiguren voorgesteld. Hiertussen worden dan passages uit de film gelast. Het lijkt eenvoudig, maar het werkt wonderwel. Het nummer werd geen grote hit, maar de sterkte van de clip verzekert de Ieren van een plaats in de lijst.

25. “Can’t Fight The Moonlight” – LeAnn Rimes

Film: Coyote Ugly (2000)

Palmares: bescheiden hit

Waarom staat het in de lijst: Coyote Ugly behoort ongetwijfeld tot de meer fascinerende cultfilms van de laatste 20 jaar. Een film over knappe vrouwen die dansen op de toonbank van een bar waar stevig gedronken wordt (guy flick), maar verpakt als een romantische film over een vrouw die haar weg in het leven zoekt (chick flick). Deze lijn wordt doorgetrokken naar deze clip waar men opnieuw een romantisch liedje op de toonbank gaat zingen. Herinneren Brainfreezers nog voor welke comic stevig geld betaald werd?

24. “Shakedown” – Bob Seger

Film: Beverly Hills Cop II (1987)

Palmares: #1 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Het openingsnummer uit de Eddie Murphy-film bepaalt het ritme. Het lied is uptempo en begeleidt de kinetische beelden perfect. Beverly Hills Cop II was de film die je moest zien.

23. “Take My Breath Away” – Berlin

Film: Top Gun (1986)

Palmares: #1 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Deze persoonlijke favoriet mengt beelden van de groep op een oud vliegveldkerkhof met de romantischere momenten uit het eerder genoemde Top Gun. Het lied lag aan de basis van de split van de groep Berlin, gezien sommige leden een hekel aan het nummer hadden.

 22. “(Everything I Do) I Do It For You” – Bryan Adams

Film: Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Palmares: globale #1, een Grammy Award for Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television

Waarom staat het in de lijst: Daar sta je dan als gitarist met je band in Sherwood Forest. De beelden werden gemonteerd dat je elk moment Kevin Costner verwachtte om mee te dansen. Bryan Adams zingt één van zijn meest ellendige slows, maar dit werd een dijk van een hit. 

21. “Men in Black” – Will Smith

FilmMen In Black (1997)

Palmares: globale #1 hit

Waarom staat het in de lijst:  Velen onder jullie verwachten deze clip waarschijnlijk hoger. Jullie hebben gelijk, de song en tekst passen perfect bij de film, en decor en filmbeelden worden mooi ingelast. Maar, hoewel dit tot de hoogtepunten van de music video trailers wordt gerekend, missen we hier wat bezieling en ziet het er wat te glad uit. Will Smith herhaalde dit trucje enkele jaren later met Wild Wild West (1999) en Black Suits Comin’ (Nod Ya Head) in 2002.

Morgen stappen we de top 20 binnen…

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?