1
Posted 04/03/2014 by Axel in Tv/Film
 
 

Top 50 Music Video Trailers (40 – 31)


Gisteren begonnen we aan een heuse Top 50 Music Video Trailers, waarin we onze favoriete songs/videoclips ter promotie van een film op een rijtje zetten. Nummers 50 – 41 (alsook onze criteria) vind je hier terug, vandaag gaan we verder met de nummers 40-31.

40. “Addams Groove” – MC Hammer

Film: The Addams Family (1991)

Palmares: # 7 Billboard Hot 100,  een Golden Raspberry Award for Worst Original Song 1991

Waarom staat het in de lijst:  Dat zijne wijde-pijpen-dragende-vreemd-dansende MC Hammer op verschillende manieren wordt gefolterd, is reden genoeg om ze in onze lijst te plaatsen. Graaf wat dieper en naast de vele leuke clips uit de film herken je natuurlijk de klassieke tv-tune.

39. “Absolute Beginners” – David Bowie

Film: Absolute Beginners (1986)

Palmares: # 2 UK Singles Chart

Waarom staat het in de lijst: Als het over David Bowie gaat, treden wij nooit in discussie met Serge Simonart, want de zanger geniet (net als de voorgenoemde columnist) inderdaad goddelijke status. Waarover de film gaat en waarom de zanger de straten intrekt, kun je na de eerste kijkbeurt niet afleiden, maar gelukkig ziet alles er visueel boeiend uit. De combinatie van de zwart-wit en kleurfragmenten uit de gelijknamige film geven de Absolute Beginners-clip immers een betoverend effect…

38. “Lily Was Here” – Candy Dulfer & Dave Stewart

Film: De Kassière (1989)

Palmares: #1 Nederlandse Top 40

Waarom staat het in de lijst: Geen internationale hit, maar gedurende enkele maanden in 1989 was ze niet weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Zoveel krijg je van de film niet te zien, maar dit ene lied was waarschijnlijk de hoofdreden waarom mensen überhaupt naar de bioscoop trokken.

37. “Come On, Come In” – Velvet Revolver

Film: Fantastic Four (2005)

Palmares: #14  American Billboard Hot Mainstream Rock Tracks

Waarom staat het in de lijst: Wie herinnert zich deze nog? Een obscuur nummer van Slash en de zijnen, maar wel eentje dat tjokvol Marvel‘s Fantastic Four zit.

36. “Hero” – Chad Kroeger ft. Josey Scott

Film: Spider-Man (2002)

Palmares: # 3 Billboard Hot 100, VMA 2002 Best Video From A Film

Waarom staat het in de lijst: Een nummer dat na meerdere luistersessies helaas niet beter wordt. Hero maakte deel uit van de weergaloze hypecampagne die Columbia Pictures rond de eerste Spider-Man-film had gebouwd. Ad nauseam zag je de clip, met de weliswaar leuke filmfragmenten, op je televisiescherm. Het lied werd ook synoniem met de heldhaftigheid die de inwoners van New York City na de val van de Twin Towers hadden getoond.

35. “Against All Odds (Take A Look At Me Now)” – Phil Collins

Film: Against All Odds (1984)

Palmares: #1 Billboard Hot 100, een Grammy Award for Best Male Pop Vocal Performance

Waarom staat het in de lijst: Je beseft pas hoe oud de clip is als je Phil Collins met haar ziet. De sound van deze 80s klassieker werd synoniem met de film, en (opnieuw) de hoofdreden waarom mensen een filmkaartje aanschaften. Trouwens, alles waar the Dude (Jeff Bridges) in voorkomt is automatisch cool.

34. “Iris” – Goo Goo Dolls

Film: City of Angels (1998)

Palmares: #9 Billbaord Hot 100

Waarom staat het in de lijst: Omdat dit een verdraaid mooie clip met een sterk nummer is. De zanger kijkt doorheen zijn grote telescoop en volgt de capriolen van hoofdacteurs Nicolas Cage en Meg Ryan. Na verloop van tijd wordt het echter eentonig en blijft enkel de song dagen in je hoofd spoken. 

33. “Far From Over” – Frank Stallone

Film: Staying Alive (1983)

Palmares: tja, een nominatie voor een Golden Globe for Best Original Song

Waarom staat het in de lijst: Waarom staat Frank Stallone zo hoog? De minder bekende, minder begaafde, doch duidelijk hippere Stallone-telg mag van zijn broer Sylvester het hoofdnummer van diens film inzingen. Waarschijnlijk beseffend dat dit zijn enige kans wordt, smijt hij zich er vol overgave op (lees: lederen jekker en hoofdband). Bruce Springsteen had echter niets te vrezen.

32. “It Must Have Been Love” – Roxette

Film: Pretty Woman (1990)

Palmares: #2 Billboard Hot 100

Waarom staat het in de lijst: De zeemzoete ballad is de ideale partner van de zeemzoete romcom. De regisseur had gitarist Per Gessle beter verteld dat hij een traag nummer speelt, want zijn potsierlijk gitaarwerk neemt alle aandacht van de film weg.

31. “The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)” – Cher

Film: Mermaids (1990)

Palmares: Europese hit

Waarom staat het in de lijst: Had deze film ooit een groot publiek gekend, was het niet vergezeld door deze aanstekelijke evergreen in een modern jasje. Naast zangeres Cher herken je nog Winona Ryder en een piepjonge Christina Ricci.

Morgen, de nummers 30-21!

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?