0
Posted 25/02/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

Ghostbusters-ster en Groundhog Day-regisseur Harold Ramis overleden


harold-ramis-w-twinkieHarold Ramis overleed gisteren op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-immuunziekte. Hij stierf thuis in Chicago en laat een vrouw en drie kinderen na. Veel mensen maakte voor het eerst kennis met Harold als filmmaker aan het einde van de jaren zeventig. In 1978 scoorde hij een eerste hit met de mede door hem geschreven film National Lampoon’s Animal House. In de jaren tachtig voegde hij hier nog o.a. titels als Meatballs (1979), Caddyshack (1980) en Stripes (1981) aan toe. En is er iemand die het door hem geschreven en geregisseerde Groundhog Day (1993) niet heeft gezien? Ramis acteerde ook zelf en werd in de jaren tachtig bekend door zijn rol als Egon Spengler in de films Ghostbusters (1984) en Ghostbusters II (1989).

Enkele van zijn mede-acteurs uit de Ghostbusters-filmreeks hebben gereageerd op zijn dood. Dan Aykroyd liet via Twitter weten dat hij bedroefd was om de dood van Ramis en dat hij hoopte dat ie nu de antwoorden had gevonden waar hij naar op zoek was. Bill Murray noemde nog eens het aantal producties waar beide samen aan hadden gewerkt en stelde dat de man die hij zag als mentor en vriend zijn steentje had bijgedragen.

Er wordt al enkele jaren gesproken over een derde Ghostbusters-film waarin de originele cast spookjagers weer bij elkaar zou komen. Bill Murray trok zich na lang aarzelen terug. Nu Harold Ramis is overleden kunnen we met enige zekerheid stellen dat een derde film weinig zin zou hebben.

vaarwel egon spengler

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.