4
Posted 24/02/2014 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor Maart 2014

jan14cof

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van januari 2014 voor aankopen in maart 2013 kan hier gevonden worden: Previews Januari 2014. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

jan14-moonknight MOON KNIGHT #1
Marvel blaast nieuw leven in Moon Knight, een straatheld met wat psychologische problemen die altijd wel een trouwe schare volgelingen heeft gehad, maar nooit echt is doorgebroken bij het grote publiek. Nu is het beurt aan niemand minder dan Warren Ellis om zijn versie van het karakter neer te pennen. Dat is dan ook meteen de reden waarom deze titel in deze top 10 staat.

 

jan14-btvs BUFFY THE VAMPIRE SLAYER SEASON 10 #1
Christos Gage zet het gevecht tegen de vampieren terug in de focus voor Buffy en ze mag haar naam opnieuw alle eer aandoen in dit tiende seizoen van Buffy The Vampire Slayer. Maar de schrijver beloofde alvast haar toch nog voor enkele grote avonturen te zetten die relevant zijn met haar recent geëxperimenteer met magie. Uit jeugdnostalgie voor de tv-reeks, maar in feite ook omdat de voorgaande seizoenen door Dark Horse Comics best wel OK waren, krijgt zij dus ook een plaatsje in deze top 10.

 

jan14-americavampire AMERICAN VAMPIRE SECOND CYCLE #1
American Vampire won eerder al een Eisner Award en ontving vele lovende kritieken, en allemaal terecht. Topschrijver Scott Snyder kende hiermee zijn doorbraak en mag nu zijn epos verder zetten en in de jaren 60 loodsen. Verwacht je alvast maar aan veel bloed, maar dan wel doordrenkt met een goed verhaal!

 

jan14-starlight STARLIGHT #1
Fans van Mark Millar zullen hier ongetwijfeld halsreikend naar uitkijken, want met deze nieuwe nummer #1 lanceert hij dan eindelijk het langverwachte Millarworld Universe. De hoofdrol is Starlight werd weggelegd voor Duke McQueen, een astronaut die 40 jaar geleden het universum heeft gered. Niemand geloofde hem toen hij terugkeerde van zijn avontuur (uiteraard…) en nu is hij oud geworden en blijft hij na het overlijden van zijn vrouw alleen achter. Maar dan komt er plots een noodoproep vanuit de verre ruimte… Maak je dus klaar voor een grandioos ruimteavontuur, Millar-style!

 

jan14-veil VEIL #1
Greg Rucka introduceert in deze vijfdelige minireeks voor Dark Horse Comics een volledig nieuwe heldin… en ze is helemaal niet wie je zou verwachten! Een mooi meisje wordt geheugenloos wakker in een verlaten metrostation, niet wetende waar ze vandaan komt. Wanneer mannen haar proberen pijn te doen… komt de dood hen tegemoet. Wie is zij? Waar komt ze vandaan? In feite is het vooral de cover die deze reeks een plaatsje bezorgt in dit lijstje. De blik in haar ogen heeft iets verontrustends, maar is tegelijkertijd erg boeiend en grijpt dus onze aandacht.

 

jan14-magnus MAGNUS ROBOT FIGHTER #1
De laatste tijd zien we een heropleving van de klassieke “Golden Age Heroes” bij Dynamite Entertainment. Nu voegen ze er weer eentje bij in hun lijstje van titels van het zogenaamde Gold Key Universe. Schrijver Fred Van Lente vond dat hij nog wel een beetje tijd over had naast al het werk dat hij bij andere uitgeverijen doet momenteel en zal nu dus de verhalen van Magnus neerpennen. Magnus, een jonge man die bedreven is in gevechtssporten, komt terecht in een futuristische wereld waar de mensheid samen met robots leven. We verwachten grotendeels een “Ninja vs. Robots“-comic met veel vuistgevechten en rondvliegende scharnieren, maar tegelijkertijd verwachten we van Van Lente dat hij ook zoiets wel interessant kan maken.

 

jan14-fathomkiani FATHOM KIANI VOL 3 #1
Kiani is herrezen! Voor wie Fathom van Aspen Comics leest, is Kiani geen onbekende van de blauwe onderwaterwereld waar het merendeel van de verhalen zich afspeelt. Kiani is haar familie kwijt en is gevlucht naar de wereld boven water. Maar iemand met zo’n kracht in zich, kan zich niet eeuwig blijven verbergen in de mensenmassa. Vince Hernandez schrijft het volgende volume van Fathom: Kiani en tekenaar Giuseppe Cafaro zal de reeks weer voorzien van voldoende vrouwelijk schoon in bikini’s.

 

jan14-annebonnie ANNE BONNIE #1
Arrrrr matey! Ze ontlenen de naam van de legende van de Ierse vrouwelijke piraat Anne Bonny, maar de reeks belooft een groots avontuur te worden, vol magie, gevaar en opwinding! Grafisch gezien ziet het er gewoon prachtig uit dankzij het harde werk van Tim Yates! Van zodra we de preview pdf onderhanden kregen en lazen, kreeg deze zonder ook nog maar één seconde te twijfelen een plekje in dit lijstje. Het zal natuurlijk afwachten als een kleine uitgeverij als Blue Juice Comics het kan volhouden om deze reeks te blijven publiceren, maar al blijft het maar bij enkele issues, deze is gewoon té mooi om te laten liggen. En daarbij, vrouwelijke piraten? Yes please!

 

jan14-neverlandaod GFT NEVERLAND: AGE OF DARKNESS #1 (OF 4)
Het honderdste nummer van Zenescope’s Grimm Fairy Tales komt eraan en dat willen ze heel groots vieren. Ze beloven dat er grote veranderingen op til zijn en het hele Grimm-universum op zijn kop komt te staan. Er is zelfs sprake van de dood van een heel belangrijk karakter. Met deze minireeks wordt het Neverland-universum mee in de mix getrokken, maar om het hele plaatje van Age Of Darkness te krijgen volg je best ook de andere reeksen. Ze zijn nog maar net begonnen, dus je kan zeker nog volgen!

 

jan14-daredevil DAREDEVIL #1
OMDAT JULLIE HET EISTEN! Dat is wat Marvel van de daken schreeuwt over deze nieuwe (inmiddels vierde) nummer #1 voor Daredevil. Het is nog maar de vraag of er écht zo veel vraag naar was, want de reeks was goed en deed het goed. Ook het creatieve team blijft exact hetzelfde bij deze herlancering dus in feite is het gewoon een excuus om een nieuwe nummer #1 te hebben. Zoiets verkoopt immers beter dan een nummer 37. Nu, de reeks was goed en zal dus ook zo wel blijven, dus blijven wij hem gewoon volgen!

 

Had je graag andere comics gezien in deze selectie? Horen er enkele titels absoluut niet in voor te komen? Ben je het volledig eens met dit lijstje? Heb je iets nieuws ontdekt? We horen het graag in de comments!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.