Random Article


Review: The Fuse #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Op een vreemdsoortige manier erg charmant.

Op zijn slechtst


Typisch Sci-Fi. Meer oog voor de wereld dan voor de personages.


In The Fuse arriveert een politieagent in een ruimtestad en wordt meteen geconfronteerd met zijn eerste lijk…

0
Posted 17/02/2014 by

 
Full Article
 
 

Maybe this is a slam dunk after all.

Iets nieuws dan. Soms moet je jezelf in het diepe gooien. Daarom slaan we The Fuse open, een nieuwe serie bij Image Comics. Het creatieve team doet niet meteen een belletje rinkelen. Anthony Johnston heeft als schrijver vooral een naam gebouwd met bewerkingen van bestaand materiaal. Dat gaat van een verstripping van Dead Space tot het bewerken van een oud toneelstuk van Alan Moore. Ergens aan de randen van de comicbookindustrie schijnt hij nog publiek te trekken met zijn sci-fi reeks Wasteland. Achter de tekentafel vinden we Justin Greenwood. Hij tekende al eerder de nodige platen voor Wasteland. Wat meteen verklaard waarom Johnston hem heeft meegenomen.

The Fuse is een politieserie in de ruimte. In de ruimtestad Midway City meert een schip aan met aardse immigranten. Een van hen is de agent Dietrich. Hij wordt geacht om dienst te nemen bij de politiemacht van de stad. Bij het arriveren wordt hij al meteen geconfronteerd met een lijk en zijn narrige partner Klem Ristovych. Hun eerste zaak samen bestaat uit twee problemen. Iemand vermoordt de daklozen van Midway City en dat doet hij met een geweer. En als je iets niet wil in een ruimtestad, dan zijn het wel geweren…

Wanneer je een liefhebber bent van science-fiction dan zal deze comic zeker bevallen. Johnston en Greenwood nemen de tijd om een hele interessante wereld te bouwen. Ze verliezen zich in de cultuur van de stad. Hoe gaan de mensen met elkaar om? Wat drijft hen voort? Waarom zijn er daklozen in een ruimtestad? Je stelt jezelf de vragen als lezer. Maar vraag niet om sterke personages. Het draait hier meer om het bouwen van een wereld dan het schaven aan personages. Dietrich en Klem zijn clichés.

Het tekenwerk oogt redelijk. Het is levendig maar tegelijkertijd had het stijltje nog wel wat verfijnder mogen zijn. The Fuse blijft wel een aanrader voor sciencefictionfans.

The Fuse #1 bij archonia.com

           The-Fuse-001-1The-Fuse-001-2

           The-Fuse-001-3The-Fuse-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.