0
Posted 03/02/2014 by Killian in Comics
 
 

Calvin and Hobbes schepper Bill Watterson wint de grote prijs van Angoulême


De grote prijs van het stripfestival van Angoulême is gegaan naar Bill Watterson. De schepper van Calvin & Hobbes is na Will Eisner, Robert Crumb (Fritz the cat) en Art Spiegelman(Maus) de vierde Amerikaan die deze prestigieuze prijs wint…

Bill Watterson tekende van 1985 tot 1995 de krantenstrip die tijdens deze tien jaar een redelijke populariteit verwierf. In 1995 had Watterson het een beetje gehad en stopte hij ermee. De tekenaar is iemand die erg is gesteld op zijn privacy en heeft zijn besluit nooit serieus toegelicht. Tegenwoordig wijdt hij zich aan de schilderkunst en zijn familie. Zijn creaties leven voort in de diverse herdrukken van de strip.

De man is dus in zekere zin een kluizenaar en was natuurlijk niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. De vraag is of hij bij de organisatie van het festival in 2015 betrokken wil zijn? De organisatie van het festival zal zeker rekening houden met een alternatief.

Waarschijnlijk zal er in 2015 wel weer wat veranderen aan de wijze waarop mensen worden genomineerd voor de prijs van Angoulême. Want de Fransen steggelen ondertussen vrolijk verder over de vraag of je iemand 19 jaar nadat deze is gestopt met publiceren nog een prijs moet geven…

CalvinHobbesstrip

Calvin & Hobbes bij archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.