2
Posted 02/02/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

Philip Seymour Hoffman overleden

philiphoffmanZondagnamiddag werd acteur Philip Seymour Hoffman dood teruggevonden in zijn appartement in New York. Voorlopig is er nog geen officiële doodsoorzaak bekend maar vermoedelijk gaat het om een drugsoverdosis. Hoffman gaf vroeger reeds toe op jongere leeftijd verslaafd te zijn geweest aan heroïne. Vorig jaar nog verbleef hij eventjes in een afkickkliniek voor diezelfde drug.

Philip Seymour Hoffman stond bekend als een veelzijdige acteur. Zijn eerste grote rollen waren in Twister en Paul Thomas Andersons Boogie Nights uit 1997. In de eerste jaren van het nieuwe millennium kreeg hij meer bekendheid door een hele reeks aan grote en kleine bijrollen. De meest memorabele zijn deze in Magnolia, Almost Famous, 25th Hour en Red Dragon. De grootste bekroning kwam er in 2005, toen hij de Oscar voor Beste Acteur kreeg voor zijn rol in de biopic Capote. Zijn laatste Oscarnominatie was voor The Master, vorig jaar. Hij zal nog in enkele films te zien zijn: A Most Wanted Man, God’s Pocket en als Plutarch Heavensbee in The Hunger Games: Mockingjay Part 1 en Part 2.

Hoffman werd 46 jaar en was vader van drie kinderen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.