6
Posted 01/02/2014 by Axel in Games/Toys
 
 

Toys4Geeks Januari 2014

Welkom bij de eerste aflevering van Toys4Geeks van 2014. Deze maand presenteren we naast veel LEGO en superhelden ook Valentijn en een Trekkie-vriendelijke Merch van de Maand…

Nieuwsoverzicht:

Laat ons traditiegetrouw met trouwe klant Hot Toys starten, die deze maand heel wat Batman-fans dolgelukkig heeft gemaakt. Hun The Dark Knight: 1/6th scale Batman Armory with Bruce Wayne & Alfred Pennyworth Collectible Set uit de Movie Masterpiece Series belooft alles wat de lange titel laat vermoeden. Niet alleen krijg je Bruce Wayne, in passend maatpak, en butler Alfred, beide gebaseerd op hun respectievelijke acteurs; ze worden vergezeld door een heuse armory met extra pak en een lading verschillende wapens. Geniet van onderstaande afbeelding, bestel ze daarna bij trouwe sponsor Archonia (594,05 EUR is geen geld) en oefen geduld uit tot november 2014.

Hot-Toys-The-Dark-Knight-Batman-Armory-Bruce-Wayne-Alfred-Pennyworth-Set-001

 THE DARK KNIGHT DIORAMA bij Archonia.com

Hot Toys The CrowTussen alle heisa rond de zwarte vleermuis, verschenen ook enkele foto’s van hun 1/6 scale The Crow: Eric Draven Collectible Figure.

Na de onfortuinlijke dood van Brandon Lee verkreeg het personage cultstatus en blijft hij tot op vandaag commercieel sterk genoeg om er telkens nieuwe merchandise rond te bouwen. Wrestlingfans kunnen hem trouwens als Steve “Sting” Borden uitstallen. De figuur wordt samen met een stoffen pak, een mooie display stand en heel wat andere gadgets uitgebracht.

Aan de ronde prijs van 213,47 EUR voelt hij wat prijzig aan. Hij is verkrijgbaar vanaf mei 2014.

 The Crow Movie Masterpiece bij archonia.com

Hasbro verraste ons dan weer met hun Marvel Legends All-New X-Men. Deze set vereeuwigt de jonge mutanten in een aantrekkelijke box. Het doet ons een beetje aan de oude, en behoorlijk onvindbare Marvel Collectors Edition Classic X-Men set denken die Toybiz twee decennia geleden aan verzamelaars verkocht. Aan een aangekondigde prijs van $84,99 zal de box helaas enkel bij het Amerikaanse Toys R’ Us in alle exclusiviteit verkrijgbaar zijn. Wat voor ons Europeanen vrij vertaald zoveel betekent als prijs x2 en de term “dollar” door “euro” vervangen.

Marvel legends X-Men First Class

Er komt ook goed nieuws vanuit Hasbro-hoek, want momenteel loopt hun waanzinnige promotie in alle speelgoedwinkels. Wie van plan is merchandise van Marvel’s Avengers Assemble of Ultimate Spider-Man aan te schaffen, kan maar liefst 50% van de aankoopwaarde terugbetaald krijgen. Via deze link kom je vanzelf op de relevante site terecht.

Nintendo Mario BrosHet Japanse Bluefin Tamashii Nations verblijdt Nintendofans dan met de introductie van enkele SH Figuarts Super Mario action figures. Gebaseerd op de iconische Super Mario-games van Nintendo, verdienen deze kleurrijke en vrolijke figurines een plaatsje in elke kamer.

Het is momenteel wachten op de definitieve release en prijsgegevens.

Zin om een mooie filmreplica in huis te nemen? Dan kun je niets misdoen met deze unieke Goonies Treasure Map. Met de hand geschilderd en vakkundig afgewerkt op basis van de oorspronkelijke prop kun je dit bij je volgende schattenjacht gebruiken. Ze meet 29 bij 25 cm en is uit dikke canvas gemaakt. Net als in de film kun je de kaart vouwen om de belangrijke hints te ontdekken.

Wie nog niet overtuigd is kunnen we vertellen dat de muzieknoten zich op de achterzijde van de kaart bevinden.

Je kunt ze hier aanschaffen.Goonies Treasure map

Robocop Medicom Brick

Dead Or Alive, You’re Cuddling With Me

Op Brainfreeze maken we je graag warm voor de RoboCop-remake, en Toys4Geeks wil zich ook voor dit nobel doel inzetten. Gelukkig dan maar dat Bearbrick vanaf april 2014 Bear RoboCop op ons loslaat. Super imposant is een 7 cm-hoge beer niet, maar je moet toegeven dat hij er schattig uitziet.

Nostalgie verkoopt. Bij online-handelaar jinx.com vinden we een ruim assortiment aan Retro Tees T-shirts terug.

1942 T-shirt

Golden Axe, Asteroids, Tempest, 1942 (zie foto links), Pacman en Ghosts ‘n Goblins zijn namen die de oudere lezers wellicht herinneren aan de uren die ze vroeger in het lunapark doorbrachten.

Vier samen met ons het verlies van de tientallen muntjes, die je in het toestel pompte, met het dragen van deze mooie T-shirts.

– Nog vreemder wordt het met de Table of Thrones. Raak je in de war door alle personages uit HBO’s Game of Thrones? Weet je niet langer wie bij welk huis hoort? Begrijp je warempel nog waar de serie rond draait? Kan je het nog wat schelen?

De ideale mix van scheikunde en fantasy is de ultieme gids om de vijandige en verraderlijke gebieden van Westeros te begrijpen. Chris Petersen ontwierp deze poster (45 x 46 cm) op basis van de periodieke tabel. Koop ze hier.

Table Of thrones3A lanceert nieuwe 6″ Microman figuren. De naam rinkelt wellicht geen belletje, maar dit speelgoed dat zijn debuut in 1974 maakte, ligt aan de basis van andere, en veel belangrijkere, reeksen zoals Micronauts en *trommelgeroffelTransformers.

Strings Divers wordt de eerste wave, maar buiten de naam werd nog geen prijs of release medegedeeld. Over de onbestaande link naar de Alien/Prometheus-franchise, want de nieuwe figuren lijken verdacht veel op de Engineers, blijft het ook stil.

Microman_Wave_1

Vaderdag ligt nog enkele maanden in de toekomst, maar het belet ons niet jullie attent te maken op de nieuwe Star Wars Deluxe Maquettes van Gentle Giant. Net als in de pagina’s van Jeffrey Browns Star Wars-boeken, tonen deze beelden hoe The Dark Lord of the Sith zich als doodgewone vader zou gedragen.

Deze beelden worden in beperkte oplage uitgebracht, en geleverd met een 16 pagina’s dik boekje met originele zwart-wit schetsen van de tekenaar en een kleurprent op stevig karton. Je zou een school younglings voor minder elimineren.

Darth Vader and Son en Vader’s Little Princess zijn vanaf mei 2014 verkrijgbaar.

 Darth Vader vaderdag 2

STAR WARS MAQUETTE & BOOK bij Archonia.com

Darth Vader vaderdag

STAR WARS MAQUETTE & BOOK bij Archonia.com

Gentle Giant Venom Mini BustTussen alle mierzoete gezinstaferelen van de Skywalkers door brengt Gentle Giant ook een super coole Venom Zombie Mini Bust uit!

Dit is ongetwijfeld één van de mooiste bustes die we ooit tegenkwamen. Handgeschilderd, en prachtig afgewerkt, siert ze elke kinderkamer.

Ze is vanaf december 2014 verkrijgbaar aan 81,54 EUR.

 GENTLE GIANT ZOMBIE VENOM MINI-BUST bij Archonia.com

Icon-Heroes-Masters-of-the-Universe-Snake-Mountain-04De kans is klein dat Mattel, in navolging van Castle Greyskull, een Snake Mountain maakt om hun Masters of the Universe Classicsfiguren in uit te stallen. Dit is echter geen reden om naar de Kleenex of pianodraad te grijpen, want Icon Heroes brengt een heuse Snake Mountain Polystone Environment op de markt.

Ontwerpers The Four Horsemen en Nate Baertsch haalden hun inspiratie bij de verschillende verhalen die zich rond Skeletor‘s kasteel afspeelden. Hun liefde voor de oorspronkelijke jaren 80 tekenfilmklassieker blijft overduidelijk als je de verschillende afbeeldingen bekijkt.

Ben je nog niet overtuigd? 41 cm hoog, 46 cm wijd en 33 cm diep, met een totaal gewicht van 7,25 kg  zijn best indrukwekkende cijfers.

Was de reportage waar of niet waar?

James Bond lego 2

Neen, helaas is de reportage niet waar. De teaser boxes zijn het werk van customizer en LEGO-aficionado Jeff Chapman. We kunnen enkel hopen dat het de fabrikanten aan het denken zet. Dit is een natte droom voor James Bond-fans en LEGO-aandeelhouders.

Wel waar, en misschien niet langer heet van de pers, is de lancering van The Simpsons LEGO.

“Duur” en “meh” zijn jammer genoeg de eerste woorden die ons te binnen schieten. Neen, dit is een typisch voorbeeld van een cash-in op een franchise dat snel-snel in elkaar lijkt geflanst.

Lego SimpsonsMaar…we sluiten het LEGO-nieuws met een positieve noot af. Kort geleden werden de winnaars van de LEGO CUUSOO 2013 wedstrijd bekend gemaakt. LEGO CUUSOO stelt amateurbouwers in staat hun eigen concepten aan een groot publiek en het bedrijf zelf voor te stellen. Haalt het project meer dan 10.000 supporters dan maakt het kans om realiteit te worden. We raden iedereen aan even op de site rond te neuzen.

Het Ghostbusters 30th Anniversary-project van Brent Waller wordt realiteit. Haal de protonpacks en kruis de stralen niet, want de LEGO Gostbusters komen er aan!

 

Nostalgie heeft een naam

Voor wie de gouden jaren van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie heeft meegemaakt en zich warme nostalgische herinneringen aan de bezoekjes aan de speelgoedwinkel voor de geest kan halen, of voor wie zichzelf als Star Wars-fan beschouwt, raden we dan een bezoekje aan de Vintage Kenner-website aan. Je vindt er een heerlijke verzameling oude foto’s uit de glorieperiode van 1979 – 1983 terug.


Tip voor Valentijn

Zoek je dit jaar het ideale Valentijnsgeschenk? Wil je je partner, metgezel, gedwongen bruid of favoriete groupie iets leuks geven? Participeer je nooit in deze commerciële en heidense aangelegenheid en krijg je daarna de rekening gepresenteerd?

Zoek dan niet verder dan onderstaande 20cm grote teddy-beer van Firebox. Het vertelt meer dan tien gedichten en duizend pralines.

Valentine Bear

Merch van de Maand

Brainfreeze denkt aan haar Trekkies. Deze Star Trek Electronic Motion-Sensitive Door Chime zou bij elke Starfleet-fan bij de deur moeten hangen. Niet alleen reageert het toestel wanneer iemand in de buurt staat of wanneer de deur wordt geopend, het maakt hierbij ook een keuze tussen verschillende relevante geluidseffecten (door-opening sound effect of Red Alert).

Je vindt ze bij hier bij Think Geek terug.

Star Trek Deurbel

Custom van de Maand

Hemble Creations was deze maand niet weg te denken uit alle customizersfora. Met zijn 3,75″ Raiders of the Lost Ark Boulder Chase diorama scene trok hij alle aandacht naar zich toe.

Op zijn website vind je trouwens al zijn creaties, gaande van personages uit de Indiana Jones-, DC-, Star Trek- of Star Wars-franchises.

Indiana Jones Custom

Tenzij onze mooie ronde aardbol door de evil twin van E.T. wordt vernietigd, zien we jullie graag volgende maand terug…

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?