0
Posted 01/02/2014 by Killian in Comics
 
 

De eerste Stripwinkel die Bitcoins accepteert is een feit


Wanneer je de woorden “digitaal” en “comics” samen zet dan gaat het in veel gevallen over piraterij. En als het niet over piraterij gaat dan over het groeiend aantal aanbieders die comics digitaal aanbieden. Maar in een tijd waarin de digitalisering van comics een serieuze bedreiging lijkt te vormen voor de stripwinkel in de stad laat een Amerikaanse comicbookstore zien hoe digitaal ook anders kan werken…

30 januari is, misschien wel, een historische dag voor comicbookfans want Meltdown Comics, te vinden in Hollywood, Los Angeles, is de eerste comicbookwinkel waar je kunt betalen met Bitcoins. Een reporter van de website spelunk.in nam de proef op de som en toog naar de winkel. Daar rekende hij enkele aankopen, waaronder Dan Clowes’ Death-Ray, af met de digitale munt.

De manager van de winkel volgde het nieuws rond de Bitcoins al een tijdje en besloot de gok te wagen. Het idee van magisch geld dat je niet letterlijk kunt uitgeven maar wel kunt aannemen in ruil voor een product is bijna niet te bevatten. Maar hij liet zich door de reporter in kwestie, toevallig ook een goede klant van de winkel, informeren en besloot de gok te wagen. Hij ziet in de Bitcoin een mogelijkheid voor traditionele winkels om het hoofd boven water te houden in een tijd waarin de concurrentie van, met name webwinkels, moordend is. Terzijnertijd wil hij ook bijzondere acties en aanbiedingen regelen voor mensen die met Bitcoins betalen.

bitcoin comicstore ft

Het idee van de Bitcoins klinkt aantrekkelijk. Maar het is lastig om door de bomen het bos te zien. Wie zich wil informeren zou eventueel kunnen beginnen bij de onderstaande links:

De Nederlandse pagina van de Bitcoin foundation.

Coinsider this! Een podcast van een comedian die samen met de newbie zijn eerste stappen zet op het gebied van de Bitcoin. Informatief en laagdrempelig.

Bestel Dan Clowes Death-Ray bij archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.