0
Posted 29/01/2014 by Killian in Comics
 
 

Script Fight Club 2 doet inmiddels de ronde


Chuck Palahniuk is eindelijk klaar met het het vervolg op zijn succesvolle roman uit 1996: Fight Club. Dit vervolg zal geen roman worden, maar een comic.

Tegenover een reporter van zijn fansite geeft de schrijver aan dat het script inmiddels is verzonden naar een alsnog onbekende uitgever en schrijver Matt Fraction (Invincible Iron Man, Sex Criminals). Volgens Palahniuk helpt Fraction hem met het schrijven van het scenario. Palahniuk moet zichzelf een andere manier van vertellen aanleren omdat een comic wezenlijk verschilt van een roman. Hoe verwerk je dat in een script? Overigens is Palahniuk ook een fan van Fractions Sex Criminals.

De tweede Fight Club zal 7 delen tellen, ongeveer 210 pagina’s. Er wordt ook een druk gezocht naar een geschikte tekenaar. Deze zal door Chuck Palahniuk worden gekozen op basis van hun reactie op het script. Ja, wij begrijpen ook niet wat er bedoeld wordt met “reactie”.

Het verhaal van deze tweede Fight Club speelt tien jaar na het eerste deel. Het huwelijk van Cornelius (Jack in de film) en Marla is ingezakt. Cornelius is een wat saaie doorsnee lul geworden en Marla mist eigenlijk Tyler Durden, de wilde kant van zijn persoonlijkheid. Ze rotzooit wat met de medicijnen waardoor Tyler weer zijn gezicht laat zien en dat is het begin van de problemen. Cornelius zal terug de wereld van Mayhem moeten betreden wanneer Tyler hun zoon kidnapt…

We moeten nog wachten tot 2015 voordat de eerste delen verschijnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.