Random Article


Dan toch geen RoboCop remake in België?

 


4
Posted 29/01/2014 by

1483.main_robocop-poster_2

We hebben hier bij Brainfreeze al wel wat neergepend rond RoboCop, de opkomende reboot van de filmfranchise rond OCP‘s cyborg-agent. De Amerikaanse releasedatum van de film ligt vast op 12 februari, terwijl in vele Europese landen de film al een week vroeger te zien is. Zo zal de prent in Frankrijk vanaf 5 februari officieel in de zalen te zien zijn, in Duitsland een dagje later en in Nederland vanaf 13 februari. België is al een tijdje opvallend afwezig in de officiële lijst met wereldwijde releasedata, maar meestal volgen we hierin wel onze west- of noorderburen.

Wij contacteerden echter Sony Pictures – distributeurs van de film in o.a. Frankrijk en Duitsland – voor wat meer duidelijkheid, dewelke ons wisten te zeggen dat zij de distributierechten voor RoboCop in België niet hebben en ook bij andere filmdistributeurs de reboot op geen enkele lijst te bespeuren valt. Voorlopig lijkt het dus dat we over de grens zullen moeten om RoboCop te zien, al kan het natuurlijk nog steeds dat er in de komende weken plotsklaps wel wat nieuws omtrent een (mogelijk verlate) release uit de bus komt vallen. Hoe dan ook, we houden jullie op de hoogte!

De nieuwe RoboCop wordt geregisseerd door José Padilha (Elite Squad) en de hoofdrol wordt vertolkt door Joel Kinnaman (Easy Money). De reboot van de gelijknamige sciencefictionklassieker van Paul Verhoeven uit 1987 vertelt opnieuw het verhaal van Alex Murphy, een politieagent in Detroit die, nadat hij fataal gewond geraakte, wordt omgetoverd tot een cyborg en de toekomst van de misdaadbestrijding dankzij het roboticabedrijf OmniCorp. Ondanks zijn programmatie om de orde te handhaven en OmniCorp te gehoorzamen, conflicteren Murphy’s menselijke emoties met zijn besturingssysteem…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


4 Comments


 1. avatar
   
  Richard Boom

  sleecht verhaal bij Sony :)
 2. avatar
   
  SNake

  Wij zijn goe bezig ook al zeggen ze va
 3. avatar
   
  de baard van alan moore

  Met de Total Recall remake in het achterhoofd hoeft dit geen nadeel te zijn. ;)
 4. avatar
   
  Kapreles

  misschien wraak omdat matthias schoenaerts de rol heeft geweigerd?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.