0
Posted 29/01/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

60 Films voor 2014 (Deel 5): Oktober-December


We zijn nu al enkele dagen in het nieuwe jaar. We worden nu al eens wakker zonder nog een stukje verloren confetti terug te vinden, we realiseren dat die nieuwjaarsvoornemens toch voor 2015 zullen zijn en ook die lever krijgt eindelijk weer wat ademruimte na het verwerken van Bourgondische hoeveelheden voedsel en alcohol. Tijd om het voorbije jaar achter te laten en vooruit te kijken, naar de nieuwe films in 2014 bijvoorbeeld. Brainfreeze zet in de komende weken de 60 films van 2014 die je moet zien op een rijtje. Vandaag belichten we de maanden oktober tot december. Januari en februari vind je hier. De films die je in maart en april moet zien, vind je dan weer via deze link en mei tot juli via deze. Wie meer wil weten over de films van augustus tot september, kan hier terecht.

GONE GIRLgone girl poster

 • Regisseur: David Fincher
 • Cast: Rosamund Pike, Ben Affleck, Missi Pyle, Neil Patrick Harris
 • Genre: Thriller

Op de dag van haar vijfde huwelijksverjaardag verdwijnt Amy Dunne. De eerste verdachte is Nick, haar man. Hun huwelijk had reeds geruime tijd problemen en Nick gedraagt zich vreemd en onemotioneel na de verdwijning…

Na Dark Places de tweede verfilming van een boek van Gillian Flynn. Wat je onmiddellijk moet overtuigen om deze film te geen bekijken is één naam: David Fincher, de regisseur van parels als o.a. Se7en, Fight Club en Zodiac. Als hij de teugels in handen neemt van een film, krijg je gegarandeerd waar voor je geld.

Verschijnt: Oktober 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-3

gone girl trailer

 

DRACULA UNTOLD dracula

 • Regisseur: Gary Shore
 • Cast: Luke Evans, Dominic Cooper, Samantha Barks, Zach McGowan
 • Genre: Actie, historisch

Dracula: the making of. Het verhaal van Vlad Tepes, de historische figuur die zou uitgroeien tot de gevreesde vampier.

De titel is een beetje misleidend. De film speelt zich af in de 15e eeuw tijdens de heerschappij van Vlad III in Wallachije. Verwacht dus geen bloedzuiger die rondsluipt in de straten van het Victoriaanse Londen. Punten voor originaliteit, dat alvast wel. Het oorsprongsverhaal werd wel af en toe eens belicht in flashbacks (zie bv. Bram Stoker’s Dracula); maar kreeg nog geen volledige film. Hopelijk geeft men dit verhaal in deze tijden van ‘gevoelige’ vampieren een serieuze visie van’s werelds favoriete ondode.

Verschijnt: Oktober 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-3

dracula

FURYfury4

 • Regisseur: David Ayer
 • Cast: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Michael Peña, Scott Eastwood
 • Genre: Oorlog

Een geharde sergeant, Wardaddy, trekt er tijdens de laatste maanden van WO II op uit achter de vijandelijke linies. Hij wordt vergezeld door een vijfkoppige crew en verplaatst zich met een Shermantank genaamd ‘Fury’.

De plot doet je onmiddellijk denken aan Inglourious Basterds. Ook hoofdrolspeler Brad Pitt zit daar natuurlijk voor iets tussen. Een ruwe WO II-film is altijd leuk om te zien en als een deel hiervan zich afspeelt in de tank moet het geheel een claustrofobische sfeer krijgen. David Ayer is als regisseur nog niet zo lang een grote naam, maar na End of Watch bewees hij iemand te zijn waar men rekening mee dient te houden. Dit is trouwens zijn tweede film in 2014, na het Schwarzenegger-vehikel Sabotage.

Verschijnt: Eind oktober, begin november  2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-4

fury-2014-01

THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1The hunger games

 • Regisseur: Francis Lawrence
 • Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Natalie Dormer, Liam Hemsworth, Julianne Moore, John Cusack, Philip Seymour Hoffman
 • Genre: Actie, fantasy

Panem komt in rebellie tegen het Capitol. Katniss Everdeen is ongewild het boegbeeld van deze opstand. De machthebbers slaan echter hard terug en dreigen vernietigend uit te pakken. Everdeen moet enkele moeilijke beslissingen nemen…

Na het uitstekende The Hunger Games kon The Hunger Games: Catching Fire het niveau verrassend genoeg hoog houden. Er is dus geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit van deze derde film. Vooral omdat het verhaal meer opengebroken wordt. De verfilming van het derde boek van de serie is opgedeeld in twee delen. Deel twee verschijnt in 2015.

Verschijnt: November 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-4

hunger-games

INTERSTELLARinterstellar

 • Regisseur: Christopher Nolan
 • Cast: Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Casey Affleck, Michael Caine, Mackenzie Foy, Topher Grace, Wes Bentley, John Lithgow, Ellen Burstyn
 • Genre: Sci-fi

Een groep ontdekkingsreizigers gebruiken een pas ontdekt wormgat om een interstellaire reis te ondernemen…

Alles wat nog maar naar Christopher Nolan ruikt, verdient onze aandacht. Zoals steeds bij Nolans projecten is de plot meer beschermd dan de maagdelijkheid van een non. Volgens de geruchten zou Interstellar rond tijdreizen en alternatieve dimensies draaien. Your mind will be blown!

Verschijnt: November 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-5

DUMB AND DUMBER TO dumb-and-dumber-2-set-pics-5

 • Regisseurs: Bobby en Peter Farrelly
 • Cast: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Kathleen Turner
 • Genre: Komedie

Twintig jaar na het eerste avontuur van Harry en Lloyd komen de twee te weten dat één van hen een kind heeft. Dat is erg handig want de vader heeft net een nieuwe nier nodig. Het duo vertrekt op een zoektocht naar het kind…

Het was een film uit de hoogdagen van zowel Jim Carrey als Jeff Daniels en één van de beste komedies van de jaren 90. Het is verbazingwekkend dat het zo lang heeft geduurd vooraleer er een echte sequel kwam (laat ons het misbaksel Dumb & Dumberer: When Harry Met Lloyd even vergeten). Net als bij de eerste film hebben de Farrelly broers de touwtjes in handen. Het volledige creatieve team is dus terug. Dat zou garant moeten staan voor een zelfde kwaliteit als de film uit 1994.

Verschijnt: November/December 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-4

dumb and dumber to

EXODUSexodus

 • Regisseur: Ridley Scott
 • Cast: Christian Bale, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Joel Edgerton, John Turturro, Indira Varma
 • Genre: Drama, episch, historisch

Het verhaal van Mozes die het Joodse volk uit Egypte leidde…

Na Noah is dit de tweede epische Bijbelfilm in 2014. Ook hier hebben we met een sterregisseur en dito cast te doen. Een verhaal rond Mozes werd al enkele malen aangepakt. Denk natuurlijk aan de klassieker The Ten Commandments of de animatiefilm The Prince of Egypt. Vooral bij die eerste is schaal het codewoord. Grootse achtergronden, massascènes, dat is wat men van zo’n verhaal verwacht. Niet voor niets is dat een type film waar regisseur Ridley Scott (Gladiator, Kingdom of Heaven, Robin Hood) zich kiplekker bij voelt.

Verschijnt: December 2014 in de meeste landen. De releasedatum in België is nog niet bekend.

Meter-4

exodus

THE HOBBIT: THERE AND BACK AGAIN the hobbit

 • Regisseur: Peter Jackson
 • Cast: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Richard Armitage, Lee Pace, Luke Evans, Ian McKellen
 • Genre: Fantasy

In het laatste luik van deze trilogie kunnen we de strijd met de draak Smaug verwachten. De hoofdbrok van de film zal echter rond de Batte of Five Armies draaien. Ook de verhaallijn rond de Necromancer moet nog een (voorlopig) einde krijgen…

Vermoedelijk de allerlaatste keer dat we in de Tolkienwereld van Peter Jackson kunnen duiken. De kwaliteit van de Hobbit-films gaat in stijgende lijn en met de Batte of Five Armies , een epische slag,  als eindpunt, kan dit niet anders dan de kers op de taart zijn…

Verschijnt: 17 december 2014

Meter-5

the-hobbit-there-and-back-again

CHILD 44 child 44

 • Regisseur: Daniel Espinosa
 • Cast: Tom Hardy, Joel Kinnaman, Gary Oldman, Noomi Rapace, Jason Clarke, Vincent Cassel, Dev Patel, Paddy Considine
 • Genre: Drama, historisch

MGB-agent Leo Demidov onderzoekt een reeks van kindermoorden. Helaas aanvaardt het Rusland van Stalin het bestaan van deze misdaden niet. Erover praten, laat staan het onderzoeken, is dus not done. Demidov wordt gedegradeerd, maar zet zijn zoektocht voort.

Verrassing! Een film gebaseerd op een boek. Dat was nog eens lang geleden… Deze keer is het een adaptatie van het gelijknamige boek van Tom Rob Smith. Daniel Espinosa is een Zweedse regisseur wiens Hollywooddebuut Safehouse nu niet bepaald een schot in de roos was. Gelukkig klinkt deze Child 44 iets meer veelbelovend. De Sovjet-Unie onder Stalin werd nog niet zo vaak gebruikt als setting voor een grote film. Of dat met een reden is, zullen we eind 2014 merken…

Verschijnt: Eind 2014. De exacte releasedatum is nog niet vastgelegd.

Meter-3

child 44

THE IMITATION GAME  the imitation game

 • Regisseur: Morten Tyldum
 • Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Allen Leech, Charles Dance, Tuppence Middleton
 • Genre: Biografie, drama

The Imitiation Game volgt het leven van Alan Turing, een Brits wiskundige die de Duitse Enigma code brak tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn heldenstatus verdween al snel toen later bleek dat hij homo was en de natie zich tegen hem keerde.

Het script voor deze film stond helemaal bovenaan in de Blacklist (de ‘beste’ scripts die in Hollywood circuleren) editie 2011. Benedict Cumberbatch is één van de betere acteurs die je momenteel in je film kan krijgen en deze rol lijkt op zijn lijf geschreven.

Verschijnt: Eind 2014. De exacte releasedatum werd nog niet vastgelegd.

Meter-2

the imitation game

BIRDMAN  birdman

 • Regisseur: Alejandro González Iñárritu
 • Cast: Michael Keaton, Emma Stone, Naomi Watts, Zach Galifianakis, Edward Norton
 • Genre: Komedie

Een acteur, gekend voor zijn personage als superheld, krijgt een rol in een stuk op Broadway. Hij worstelt echter met zichzelf, zijn ego en zijn familie.

Na een lange periode van inactiviteit en rollen in minder films, zien we Michael Keaton dit jaar maar liefst in drie films. Over RoboCop kon je eerder in deze lijst al lezen, maar hij is ook te zien in Need for Speed en pakt de hoofdrol in deze Birdman. Het is de eerste keer dat Alejandro González Iñárritu zich aan een komedie waagt. Het wordt leuk om te zien wat hij doet met dit zelfgeschreven verhaal.

Verschijnt: Eind 2014. De exacte releasedatum werd nog niet vastgelegd.

Meter-2

birdman

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.