0
Posted 27/01/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

60 Films voor 2014 (Deel 4): Augustus-September


We zijn nu al enkele dagen in het nieuwe jaar. We worden nu al eens wakker zonder nog een stukje verloren confetti terug te vinden, we realiseren dat die nieuwjaarsvoornemens toch voor 2015 zullen zijn en ook die lever krijgt eindelijk weer wat ademruimte na het verwerken van Bourgondische hoeveelheden voedsel en alcohol. Tijd om het voorbije jaar achter te laten en vooruit te kijken, naar de nieuwe films in 2014 bijvoorbeeld. Brainfreeze zet in de komende weken de 60 films van 2014 die je moet zien op een rijtje. Vandaag belichten we de maanden augustus tot september. Januari en februari vind je hier. De films die je in maart en april moet zien, vind je dan weer via deze link en mei tot juli via deze.

LUCYlucy poster

 • Regisseur: Luc Besson
 • Cast: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked
 • Genre: Actie

Lucy (Scarlett Johansson) is een drugskoerier. Ze verplaatst drugs door het in te slikken en het in haar maag van punt A naar B te brengen. Tijdens een opdracht loopt het fout. De drugs komen in haar systeem terecht en Lucy krijgt superkrachten. Ze absorbeert onmiddellijk alle kennis, kan geen pijn meer voelen en kan voorwerpen met haar geest verplaatsen. Euhm… drugs are bad? 

De film speelt zich af in Tapei maar werd ook deels in Parijs, de thuisstad van regisseur Luc Besson, opgenomen. Besson legt zich de laatste jaren meer toe op zijn schrijf- en vooral productiewerk. Het is dus leuk de man nog eens achter de camera te zien. Per slot van rekening heeft hij in zijn tijd een aantal zeer aantrekkelijke actiefilms gemaakt. Denk maar aan Léon: The Professional en The Fifth Element. De setting, Tapei, moet een zeer aantrekkelijke sfeer genereren en, over aantrekkelijk gesproken, de laatste keer dat Johansson te zien was in een film met Aziatische setting was dat ook een schot in de roos.

Verschijnt: Augustus 2014 in grote delen van de wereld. De exacte release in België is nog onbekend.

Meter-3

Lucy

 BIG EYES

big eyes

 • Regisseur: Tim Burton
 • Cast: Amy Adams, Krysten Ritter, Christoph Waltz, Jason Schwartzman, Terence Stamp
 • Genre: Biografie, drama

Big Eyes belicht het leven van Margaret Keane, een schilder die vooral bekend staat om haar olieschilderingen van vrouwen en kinderen. Het gaat vooral om haar succes in de jaren 50 en de problemen met haar man in de jaren daarna.

Een atypische Burtonfilm. In Big Eyes lijkt er geen plaats te zijn voor de semi-komische en bizarre Burtonwerelden die we gewoon zijn. Het is dus interessant om te zien wat hij hier van kan maken. Tim Burton zelf is een groot fan van Keane en gebruikte haar schilderijen (veelal figuren met grote ogen) in films als Beetlejuice en The Nightmare Before Christmas.

Verschijnt: Vermoedelijk augustus 2014. De releasedatum in België is onbekend, maar in Nederland verschijnt Big Eyes op 28 augustus.

 

Meter-3

big eyes

THE LOFT

 • the loftRegisseur: Erik Van Looy
 • Cast: Karl Urban, James Marsden, Rhona Mitra, Wentworth Miller, Isabel Lucas
 • Genre: Thriller

Vijf vrienden delen een appartement. Ze gebruiken de woning om er onopgemerkt hun buitenechtelijke avontuurtjes te beleven. Wanneer ze er echter een onbekende dame vermoord aantreffen, begint de zoektocht naar de dader…

De film heeft een aantal jaren stof liggen verzamelen in de kelder van Universal maar krijgt nu eindelijk weer het daglicht te zien. De Belgische versie was bij ons een knaller van een hit. Het blijft afwachten wat o.a. het Amerikaanse publiek van Erik Van Looys Hollywooddebuut zal denken. De Loft mag dan een origineel buitenbeentje zijn op het gebied van Belgische producties, maar als je de film vergelijkt met Amerikaanse thrillers is de prent plots heel wat minder uitzonderlijk…

Verschijnt: Augustus 2014 in de Verenigde Staten. Vermoedelijk komt de film rond die tijd ook in onze zalen.

meter-1

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES

MEGAN FOX on the Set of Teenage Mutant Ninja Turtles Movie

 • Regisseur: Jonathan Liebesman
 • Cast: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson, Noel Fisher, Whoopi Goldberg
 • Genre: Actie, sci-fi, komedie

Een reboot van de Teenage Mutant Ninja Turtles-filmfranchise, waarin we opnieuw het oorsprongsverhaal van meester Splinter en de vier gemuteerde ninjaschildpadden Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo te zien krijgen.

Het internet stond al verschillende malen in rep en roer over deze comicbookfilm. Vooral de inbreng van Michael Bay als producer, de casting van Megan Fox als April O’Neil, William Fichtner als een nieuwe versie van Shredder en de originele geruchten dat de Turtles aliens in plaats van gemuteerde schildpadden zouden zijn, zorgde voor een panische sfeer. Zoals steeds moet een film eerst bekeken worden, alvorens commentaar te geven. Ondertussen is al duidelijk dat de Turtles geen aliens zullen zijn. Regisseur Jonathan Liebesman tekende al voor drie films, dus er is schijnbaar wel voldoende vertrouwen van de studio in het slagen van deze film…

Verschijnt: Augustus 2014 in een groot aantal landen. De releasedatum in België zou 15 oktober zijn.

Zie ook: de Grote Comic Book Films van 2014.

Meter-2

TMNT

 SIN CITY: A DAME TO KILL FOR

adame to kill for

 • Regisseurs: Frank Miller & Robert Rodriguez
 • Cast: Joseph Gordon-Levitt, Jessica Alba, Eva Green, Bruce Willis, Juno Temple, Mickey Rourke, Josh Brolin
 • Genre: Neo-noir

In dit vervolg op de eerste Sin City volgen we opnieuw een aantal verschillende verhaallijnen, waaronder de belevenissen van Marv (Mickey Rourke) tijdens op een zaterdagavond en het titelverhaal rond Dwight (Josh Brolin) en femme fatale Ava Lord (Eva Green).

We hebben er heel wat jaren op moeten wachten, maar de sequel op Sin City is er eindelijk. De film volgt enkele verhaallijnen uit de comics van Frank Miller. Miller schreef ook twee nieuwe verhalen, waaronder een plot rond Nancy Callahan (Jessica Alba) en hoe zij omgaat met de dood van Hartigan (Bruce Willis). Ook Joseph Gordon-Levitt speelt de hoofdrol in een compleet nieuw verhaal rond de gokker Johnny. We kunnen alleen maar hopen dat de vele vertragingen en moeilijkheden geen al te slechte invloed hebben gehad en dat A Dame to Kill For op zijn minst hetzelfde niveau haalt als diens voorganger.

Verschijnt: Augustus 2014.

Zie ook: De Grote Comic Book Films van 2014

Meter-5

sin city

GUARDIANS OF THE GALAXY

guardians of the galaxy

 • Regisseur: James Gunn
 • Cast: Chris Pratt, Lee Pace, Vin Diesel, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Benicio del Toro, Glenn Close, John C. Reilly
 • Genre: Superheldenfilm, sci-fi

In de verste uithoeken van het heelal komt Peter Quill/Star-Lord in het bezit van een machtig artefact, waardoor hij achterna wordt gezeten door Ronan the Accuser, een lid van het machtige Kree-ras. Quill moet daarom samenwerken met een groep uiteenlopende figuren en mede-voortvluchtigen: Gamora (de dodelijkste vrouw in het universum), Rocket Raccoon (een vuilbekkende wasbeer), levend wapen Drax the Destroyer en Groot, een boomachtig wezen. Al gauw blijkt dat er meer op het spel staat dan enkel het vel van Quill…

Mensen die de comic niet kennen fronsen wellicht hun wenkbrauwen bij het lezen van bovenstaande omschrijving. Guardians of the Galaxy is dan ook één van de grootste risico’s uit het Marvel-filmuniversum. Vertaal een groep aliens, waaronder een antropomorfe wasbeer en een boomachtig wezen, en de uitgebreide kosmische werelden en uiteenlopende buitenaardse rassen van Marvel maar eens naar het grote scherm. Kan de aanwezigheid van een aantal grote namen zoals Vin Diesel, Bradley Cooper, Benicio del Toro, Glenn Close en Zoe Saldana ook de minder geïnteresseerde filmfan overhalen? Het valt af te wachten…

Verschijnt: 13 augustus 2014.

Zie ook: De Grote Comic Book Films van 2014

Meter-4

guardians_tease_1024

THE EXPENDABLES 3

the expandables

 • Regisseur: Patrick Hughes
 • Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Mel Gibson, Harrison Ford
 • Genre: Actie

De Expendables krijgen een nieuwe vijand met Conrad Stonebanks (Mel Gibson). Stonebanks was ooit de mede-oprichter van het team maar legde zich toe op de wapenindustrie. Aangezien hij als wapenhandelaar de grenzen van het toelaatbare overtrad, kreeg hij Barney Ross (Sylvester Stallone) achter zich aan. Stonebanks overleefde de aanval en zwoer de ondergang van het team. Ross ziet zich genoodzaakt nieuwe en jongere leden te rekruteren om deze ultieme vijand te verslaan…

De reeds gigantische cast is nu nog een stuk groter geworden. Het is leuk om de verguisde Mel Gibson aan het werk te zien (opnieuw in de rol van bad guy – zie ook Machete Kills) en ook Wesley Snipes die net uit de gevangenis komt, mag nog eens zijn martial arts-kunsten tentoon spreiden. Het meest opvallende nieuwe gezicht is echter dat van Harrison Ford, die je nu niet echt spontaan tussen de groep spierbundels zou zetten. Het verhaal,… wel, who gives a sh*t? Zo lang de actie en humor maar goed zitten en de stijgende kwaliteitslijn na The Expendables 2 wordt voortgezet.

Verschijnt: 13 augustus 2014

Meter-3

DELIVER US FROM EVIL

deliver us from evil

 • Regisseur: Scott Derrickson
 • Cast: Eric Bana, Édgar Ramírez, Olivia Munn, Sean Harris
 • Genre: Horror, thriller

Een politieagent onderzoekt een aantal misdaden. Hij komt in contact met een excentrieke priester die hem verzekert dat deze demonisch van aard zijn. De agent staat lijnrecht tegenover alles religieus, maar moet toch samenwerken met de priester om de zaak op te lossen.

Ja, het verhaal klinkt vrij cliché. De film is echter gebaseerd op een boek geschreven door Ralph Sarchie. Die was dan weer een echte politieman die zijn belevenissen neerschreef. Dat maakt de plot al iets interessanter. Regisseur Scott Derrickson heeft ook al wat ervaring met horror. Hij regisseerde The Excorcism of Emily Rose en Sinister. Best degelijke films.

Verschijnt: 18 september 2014 in Nederland. De Belgische release ligt vermoedelijk in de buurt van die datum.

Meter-3

deliver us from evil

 RESIDENT EVIL 6

resident_evil_6_poster

 • Regisseur: Paul W.S. Anderson
 • Cast: Milla Jovovich. Vermoedelijk ook: Ali Larter, Sienna Guillory, Wentworth Miller
 • Genre: horror

De info over het plot van de zesde Resident Evil-prent, losjes gebaseerd op Capcom‘s survival horrorgame, is voorlopig nog vrij mager. Alice, Jill, Claire, Chris, Leon en Ada zouden naar The Hive trekken om de Red Queen en Umbrella voor eens en voor altijd te stoppen.

We horen jullie al mompelen: ‘Really Brainfreeze, Resident Evil 6, in deze lijst?’ Ja, is ons antwoord. Dat om twee redenen. Enerzijds is de Resident Evil-filmreeks een guilty pleasure. De reeks is na een best ok zijnde eerste film volledig ontspoord. Schrijver/regisseur Paul W.S. Anderson weet vermoedelijk zelf al niet meer waar zijn verzinsels hem gebracht hebben. Toch is het ideaal ‘hersens-op-nul-en-kijken-maar’-materiaal. Je blijft geëntertaind. En net doordat het echt nergens meer op slaat, blijft je verrast worden. Anderzijds heeft Anderson laten noteren dat deze film de allerlaatste is. Haters kunnen dus gerust zijn dat na nummer zes, er geen zevende komt… Voorlopig toch…

Verschijnt: September 2014 in een groot aantal landen. De releasedatum in België is momenteel nog onbekend.

Meter-2

resident-evil1

SERENA

serena-book-cvr2

 • Regisseur: Susanne Bier
 • Cast: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans,
 • Genre: Drama, historisch

Serena speelt zich af in Noord-Carolina tijdens de depressie. George Pemberton is eigenaar van een houthakkersbedrijf dat grote winsten maakt. De toekomst van het bedrijf komt op de helling te staan wanneer blijkt dat zijn vrouw Serena Pemberton geen kinderen kan krijgen…

Deze film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Ron Rash uit 2008. Vooral leuk is dat de hoofdrollen gespeeld worden door Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. Zij toonden in Silver Linings Playbook reeds dat zij samen voor chemie zorgen op het scherm. Oorspronkelijk zou Darren Aronofsky de film regisseren. Hij werd echter vervangen door de Deense cineaste Susanne Bier. Zij had meer dan 18 maanden nodig om Serena in te blikken. Geen zorgen. Met films als Efter brylluppet en Elsker dig for evigt toonde ze dat ze perfect in staat is een stevig verhaal te vertellen..

Verschijnt: Vermoedelijk september 2014.

Meter-2

serena

DARK PLACES 

dark-places-cover-w352

 • Regisseur: Gilles Paquet-Brenner
 • Cast: Chloë Grace Moretz, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Christina Hendricks
 • Genre: Thriller

Libby Day (Charlize Theron) is de enige overlevende van een bloedbad die het leven eiste van haar volledige familie. Ze getuigt in de rechtbank tegen haar broer. Vijfentwintig jaar later is ze natuurlijk nog steeds erg getekend door de gebeurtenissen. Ze komt in contact met The Kill Club, een groep amateuronderzoekers die de waarheid achter zware misdaden probeert te achterhalen. Zij zijn ervan overtuigd dat Libby’s broer niet de dader is…

Opnieuw een film die gebaseerd is op een boek, Dark Places, geschreven door Gillian Flynn. De mooie cast is alvast een pluspunt. Theron en Moretz zijn veelzijdige actrices die gerust een film overeind kunnen houden. Alhoewel je de ‘niets is wat het lijkt’-twist op het eind al van mijlenver voelt aankomen, is de plot vrij intrigerend en wijst alles erop dat dit een degelijke thriller wordt.

Verschijnt: September 2014.

Meter-3

dark_places-oo

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.