0
Posted 22/01/2014 by Killian in Comics
 
 

Alan Moore, Bill Watterson en Katsuhiro Otomo in de running voor Grand Prix van Angoulême


Het grootste comicbookfestival in het westen is niet de Comic Con in San Diego. Het eigenlijke grootste en belangrijkste festival vindt in het begin van elk jaar plaats in het Franse dorpje Angoulême. De editie van 2014 wordt georganiseerd van 30 januari tot 2 februari. Elk jaar wint een artiest de Grand Prix van Angoulême. De winnaar van dit jaar mag dan het volgend jaar de jury voorzitten en kan in beperkte mate zijn stempel op het festival drukken.

De mogelijke winnaar van deze editie beloofd een interessante te worden. Alan Moore (Watchmen, Top10), Katsuhiro Otomo (Akira) en Bill Watterson (Calvin and Hobbes) zijn immers in de race voor de grote prijs. Wij duimen op de redactie dan ook voor Moore en Watterson.

Nu komt echter de aap uit de mouw. Eigenlijk is het te te hopen dat Katsuhiro Otomo de prijs wint. Waarom? Bill Watterson tekende in 1995 de laatste strook van zijn Calvin and Hobbes en staat bekend om zijn teruggetrokken leven. Het werk moet maar voor hem spreken. Watterson zal zijn gezicht dus niet laten zien. Sinds vorige week weten we echter ook dat Alan Moore geen trek meer heeft in openbare optredens. Dus het festival zit met twee kluizenaars in de maag…

moore watterson otomo

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.