3
Posted 20/01/2014 by Killian in Tv/Film
 
 

60 Films voor 2014 (Deel 3): Mei-Juli


We zijn nu al enkele dagen in het nieuwe jaar. We worden nu al eens wakker zonder nog een stukje verloren confetti terug te vinden, we realiseren dat die nieuwjaarsvoornemens toch voor 2015 zullen zijn en ook die lever krijgt eindelijk weer wat ademruimte na het verwerken van Bourgondische hoeveelheden voedsel en alcohol. Tijd om het voorbije jaar achter te laten en vooruit te kijken, naar de nieuwe films in 2014 bijvoorbeeld. Brainfreeze zet in de komende weken de 60 films van 2014 die je moet zien op een rijtje. Vandaag belichten we de maanden mei tot juli. Januari en februari vind je hier. De films die je in maart en april moet zien, vind je dan weer via deze link.

THE RAILWAY MANThe-Railway-Man-Poster-438x650

 • Regisseur: Jonathan Teplitzky
 • Cast: Nicole Kidman, Colin firth, Hiroyuki Sanada, Stellan Skarsgård
 • Genre: Drama, historisch, oorlogsfilm

Tijdens WO II werden enkele duizenden geallieerde gevangenen gedwongen te werken aan de zogenaamde Death Railway, een spoorweg van Bangkok naar Burma. Eén van hen, Eric Lomax, wordt op heterdaad betrapt wanneer hij via een zelfgebouwde radio boodschappen verstuurt naar zijn collega’s. De man ondergaat als straf zware mishandelingen. Enkele jaren later trouwt Lomax met Patricia Wallace. Hij is echter nog steeds zwaar getraumatiseerd door de gebeurtenissen. Samen ontdekken ze dat de Japanse kapitein die hem mismeesterde nog steeds leeft en ze besluiten hem te confronteren.

Een post-WO II-drama gebaseerd op waargebeurde feiten. Het verhaal is bijzonder geschikt voor een film maar of die daadwerkelijk goed is, hangt af van de acteerprestaties. Dit is namelijk een type film die gedragen wordt door de acteurs. Nicole Kidman en Colin Firth, alle twee Oscarwinnaars, hebben echter reeds meermaals bewezen zulke rollen aan te kunnen. Ook Stellan Skarsgård is een subliem acteur. Een kleinere film om in het oog te houden.

Verschijnt: mei 2014

Meter-3

.

 

GODZILLABPaNcjeCQAEzPeT

 • Regisseur: Gareth Edwards
 • Cast: Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Elisabeth Olsen, Juliette Binoche
 • Genre: Sci-fi, monsterfilm

‘s Werelds beroemdste Kajiu, Godzilla is opnieuw op pad en neemt het deze keer niet alleen op tegen de mens maar ook tegen minstens twee andere monsters.

Zestien jaar geleden zat iedereen met hooggespannen verwachtingen in de bioscoop voor Godzilla, de versie van Roland Emmerich met Matthew Broderick in de hoofdrol. Viel dat even tegen zeg! De film flopte en hoewel het einde ruimte overliet voor een sequel ging het beestje toch voor enkele jaren de koelkast in. Nu is er dankzij een resem sci-fi films met monsters in de hoofdrollen en snelle vooruitgang op gebied van special effects weer ruimte voor een heropstanding van het Japanse monster in een Amerikaanse productie. Regisseur Gareth Edwards heeft slechts één groot project op zijn portfolio staan, maar Monsters is er wel één die kan tellen. De regisseur moet dus perfect in staat zijn deze keer wel een mooie versie van de King of the Monsters op het scherm te brengen.

Verschijnt: 14 mei 2014

Meter-3

.

 

X-MEN: DAYS OF FUTURE PASTx-men-days-future-past-teaser-poster-professor-x

 • Regisseur: Bryan Singer
 • Cast: Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Ian McKellen, Michael Fassbender
 • Genre: Superheldenfilm

De X-Men sturen Wolverine terug in het verleden om zo het heden te veranderen. De toekomst ziet er namelijk niet bepaald rooskleurig uit voor zowel mensen als mutanten…

Na X-Men en X2 uit 2000 en 2003 staat Bryan Singer nog eens aan het roer van een X-Men-film. De films die hij tussendoor maakte, zijn allen niet de successen geworden die men ervan had verwacht. De nieuwe uitstap naar het Marvel’s mutantenuniversum is dus back to basics, een terugkeer naar de films die hem groot maakten. Het is tevens de eerste film waar zowel de nieuwe als oude lichting mutanten samen optreden. De prent zit met andere woorden tjokvol Hollywoodsterren. Tel daarbij nog eens de link naar één van de meest klassieke X-Men-verhaallijnen uit de comics en de verwachtingen zijn dus zeer hoog gespannen…

Zie ook: De Grote Comic Book Films van 2014

Verschijnt: 21 mei 2014

Meter-4

.

 

EDGE OF TOMORROWedge-of-tomorrow-comic-con-poster1

 • Regisseur: Doug Liman
 • Cast: Tom Cruise, Emily Blunt, Lara Pulver, Bill Paxton, Jeremy Piven
 • Genre: Sci-fi

William “Bill” Cage is een luitenant zonder gevechtservaring in een oorlog tegen aliens die de planeet willen veroveren. Cage wordt gedropt in wat wel een suicide mission lijkt en sneuvelt binnen enkele minuten. De luitenant raakt echter in een time loop en moet diezelfde dag keer op keer opnieuw beleven. Samen met soldaat Rita Vrataski traint hij om in elke loop opnieuw beter te worden om zo de invasie te stoppen.

Als dat geen interessante plot is. Gepruts met de tijd staat bijna altijd garant voor op zijn minst een aanzet tot nadenken. Ook hier is de opzet erg intrigerend. Met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofrollen krijgen we zeer charismatische acteurs. De film is gebaseerd op een erg populair light book (een boek voor jongeren) van Hiroshi Sakurazaka.

Verschijnt: 28 mei 2014

Meter-4

.

 

LEFT BEHINDthe-latest-movie-poster-for-the-2014-apocalyptic-film-left-behind-starring-nicolas-cage-chad-michael-murray-cassi-thomson-and-nicky-whelan

 • Regisseur: Vic Armstrong
 • Cast: Nicolas Cage, Chad Michael Murray, Nicky Whelan, Lea Thompson
 • Genre: Sci-fi, thriller

Miljoenen mensen verdwijnen plotsklaps zonder enige reden van de aardbol. Nicolas Cage en enkele anderen blijven over en gaan op zoek naar het hoe en waarom.

Aah, Nick Cage, de man geeft echt geen f*ck over het niveau van de films waarin hij opduikt. Zolang hij zich maar amuseert, doet hij mee. En dat is iets wat Brainfreeze kan appreciëren. Ook Left Behind is een ietwat vreemde film. Het is gebaseerd op een reeks Evangelische boeken waarin God besluit dat het einde der tijden is aangebroken. De boeken werden in 2000 al eens verfilmd tot een trilogie. Dat was toen vrij low-budget. Nu krijgt het verhaal dus een kans op het grote scherm.

Verschijnt: juni 2014

meter-1

left behind trailer

HOW TO CATCH A MONSTER

ryan-gosling-goes-behind-the-camera-on-how-to-catch-a-monster-set-01

 • Regisseur: Ryan Gosling
 • Cast: Saoirse Ronan, Christina Hendricks, Matt Smith, Eva Mendes
 • Genre: Fantasy, thriller

De plot voor deze film is nog niet helemaal duidelijk. Voorlopig blijft het bij omschrijvingen als Billy, een moeder van twee wordt meegesleept in een donkere onderwereld. Haar zoon ontdekt ondertussen een pad dat hem leidt naar een geheime onderwaterwereld.

Een film geschreven en geregisseerd door Ryan Gosling. Een neo-noir fantasy film dan nog. Het wordt uitkijken of Gosling even goed een film kan leiden als hij kan acteren. De plot is vrij duister, letterlijk en figuurlijk. De weinige details die bekend zijn beschrijven een donkere noirwereld. Intrigerend!

Verschijnt: juni 2014

Meter-4

htcam trailer

 

MAGIC IN THE MOONLIGHT

colin-firth-magic-in-the-moonlight.jpg w=499

 • Regisseur: Woody Allen
 • Cast: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater
 • Genre: Komedie, drama

De Franse Riviera in het jaar 1920. Een Engelsman (Colin Firth) wordt gevraagd om mee te helpen een oplichtingszaak op te lossen. Al gauw raakt hij verwikkeld in een kluwen van moeilijkheden, zowel professioneel als persoonlijk.

Woody Allen gooit al sinds de jaren 80 elk jaar een film op de markt. Soms is dat een pareltje, soms slaat Allen de bal volledig mis. Wel zoekt hij de laatste jaren steeds nieuwe niet-Amerikaanse locaties op. Na uitstapjes naar Londen, Rome, Barcelona en Parijs, belanden we dit jaar in de Franse Riviera. De plot is momenteel nog wat te onduidelijk om ons helemaal in vuur en vlam te steken maar een Woody Allen-film blijft, ook al is het een mindere, toch een Woody Allen-film. En dat is reden genoeg om een plaatsje in deze lijst te veroveren.

Verschijnt: juli 2014

Meter-2

magic in the moonlight trailer

KNIGHT OF CUPSknight of cups

 • Regisseur: Terrence Malick
 • Cast: Christian Bale, Natalie Portman, Teresa Palmer, Cate Blanchett, Imogen Poots
 • Genre: drama

Plot: Beroemdheden en overmaat. Veel meer is er niet geweten over Knight of Cups. Het is een Terrence Malick-film, dus zelf al was er iets geweten, tegen dat de prent in de zalen komt kan de inhoud compleet veranderd zijn. Of kunnen de hoofdrolspelers uit de film geknipt zijn. Wat we wel weten is dat we gegarandeerd een cinematografisch pareltje te zien zullen krijgen.

Verschijnt: juli 2014

Meter-3

knight of cups trailer

 

22 JUMP STREET

22_Jump_Street_Poster

 • Regisseur: Phil Lord, Christopher Miller
 • Cast: Jonah Hill, Channing Tatum, Dave Franco, Ice Cube
 • Genre: Actiekomedie

Agenten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) vatten een nieuwe undercovermissie aan en infiltreren een universiteit. Wanneer de ene aangetrokken wordt door de football- en de andere door de kunstwereld, beginnen ze hun partnerschap in vraag te stellen.

De reboot van de serie 21 Jump Street was een enigszins onverwacht succes. Na de undercovermissie in de middelbare school volgt, weinig origineel, een missie in een universiteit. Slagen de makers erin opnieuw verfrissend uit de hoek te komen, of wordt het grappen herkauwen?

Verschijnt: 2 juli 2014

Meter-2

.

MALEFICENThr_maleficent_p

 • Regisseur: Robert Stromberg
 • Cast: Angelina Jolie, Elle Fanning, Juno Temple, Sharlto Copley
 • Genre: Avontuur, drama, fantasy

Doornroosje gezien vanuit het oogpunt van de heks. Wat leidde haar ertoe dat ze het meisje betoverde? Wat maakte haar zo wreed? Deze film vertelt het verhaal van de heks…

Laat ons eerlijk zijn, over het algemeen is de bad guy het meest interessante personage in een verhaal. Zij hebben de meeste (onbekende) achtergrond, zij zijn het excentriekst, zij hebben de leukste dialogen,… De laatste jaren spelen film- en televisiemakers hierop in en krijgen in sé slechte figuren de hoofdrol. Denk bijvoorbeeld maar aan Dexter. Eén van de meest beste villains in de filmgeschiedenis is Maleficent, de heks uit de Disney-versie van het Doornroosje-verhaal. Zij heeft tot nu toe nauwelijks achtergrond. Er is dus alle ruimte om haar een fantastisch verhaal te geven. De eerste beelden tonen alvast een enorm sfeervolle film met een Angelina Jolie in topvorm. Het is dan ook een rol die haar op het lijf geschreven is. Eén van de toppers van het jaar…

Verschijnt: 2 juli 2014

Meter-5

.

 

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2How To Train Your Dragon 2 Teaser Poster

 • Regisseur: Dean DeBlois
 • Cast: Kristen Wiig, Jonah Hill, Cate Blanchett, Gerard Butler, Jay Baruchel
 • Genre: 3D-animatie, avontuur

Vijf jaar na de gebeurtenissen uit How To Train Your Dragon zijn Hiccup en Toothless een onafscheidelijk duo geworden. Ze zoeken de meest verre oorden op om daar ontdekkingsreizigergewijs nieuwe landen in kaart te brengen. Bij één van hun reizen stuiten ze op een ijsgrot met honderden nieuwe en wilde draken. Ook ontmoeten ze er de mysterieuze Dragon Rider.

Dreamworks scoorde een dikke hit met de eerste How To Train Your Dragon. De  film was geliefd bij zowel recensenten als publiek. Het verhaal van de ietwat buitengesloten jongen die te midden van een wrede en bekrompen wereld een vriendschap sluit met een draak is in de kern natuurlijk universeel en gekend. De sequel zal vermoedelijk iets minder resonerend zijn, maar de lotgevallen van Hiccup en zijn draak blijven de moeite waard om te volgen.

Verschijnt: 2 juli 2014

Meter-3

.

 

TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTIONtransformers-4-age-of-extinction-poster-north-america_1378254863

 • Regisseur: Michael Bay
 • Cast: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Stanley Tucci, Kelsey Grammer
 • Genre: Sci-fi, actie

We schrijven vier jaar na de gebeurtenissen uit Transformers: Dark of the Moon. Een mechanieker en parttime uitvinder doet een bijzondere ontdekking. Het zet een aantal gebeurtenissen in gang waardoor ze zowel Autobots, Decepticons en de overheid achter zich aan krijgen.

Shia’s out, Wahlberg is in. En dat is geen al te slechte ruil. Want laat ons eerlijk zijn, de Transformers-films zijn hersenloos vertier van de ergste soort. De eerste was best ok, maar de opvolgers waren beneden alle peil. Een instroom van nieuwe acteurs, Marky Mark voorop, kan een verse wind doorheen de franchise doen blazen. Als nu ook regisseur Michael Bay zijn Bayness ietsje in toom kan houden, kan dit best een schot in de roos worden. Een pluspunt is alvast de aanwezigheid van de Dinobots!

Zie ook: De Grote Comic Book Films van 2014

Verschijnt: 16 juli 2014

Meter-3

Transformers trailer

JUPITER ASCENDINGjupiter-ascending-movie-poster-2

 • Regisseur: Andy Wachowski, Lana Wachowski
 • Cast: Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean
 • Genre: Sci-fi

Mila Kunis (Black Swan) speelt Jupiter Jones, een Russische immigrante uit de laagste klasse met weinig toekomstperspectief en nog minder hoop. Ze krijgt bezoek van Caine (Channing Tatum), een interplanetaire en genetisch gemanipuleerde krijger die haar moet doden in opdracht van de koningin van het universum. Blijkt dat Jupiter genetisch gezien perfect is. Dat maakt haar kandidaat om de nieuwe koningin van het universum te worden. Dat vindt de huidige koningin natuurlijk niet zo aangenaam…

Op het eerste gezicht lijkt de film een simpele variant op het ‘boerenjongen wordt prins’-verhaal maar de Wachowskis zouden de Wachowskis niet zijn, moest de prent niet meer te bieden hebben. Met Kunis en Tatum en ook Sean Bean (The Fellowship of the Ring, Game of Thrones), Eddie Redmayne (Les Misérables) en Terry Gilliam (Monty Python’s The Meaning of Life) haalden de twee best een mooie cast in huis. Verwacht special effects van 10 op de schaal van awesomeness en een film boordevol kleine en grote originele ideeën.

Verschijnt: 23 juli 2014

Meter-4

.

 

DAWN OF THE PLANET OF THE APESdawn_of_the_planet_of_the_apes_poster_a_p

 • Regisseur: Matt Reeves
 • Cast: Gary Oldman, Andy Serkis, Judy Greer,
 • Genre: Sci-fi

Nadat een ziekte een groot deel van de mensheid uitroeide, ontstaat een oorlog tussen wat overblijft aan mensen en de apen. Caesar voert ondertussen een steeds groter wordende apenmacht aan.

Geen James Franco. Dat is een downer, maar alle andere feiten wijzen op een topfilm. De eerste prequel was één van de films van 2011. Regisseur Matt Reeves kan een portfolio met Let Me In en Cloverfield voorleggen. Andy Serkis verleent weer zijn smoelenwerk aan aap Caesar en de eerste beelden zien er veelbelovend uit. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Verschijnt: 30 juli 2014

Meter-4

.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.